Implementare ERP la Regency Company

Interviu cu dl. Kais N. Azou, General Manager Regency Company

Noi am crescut odata cu furnizorul nostru de software. Dat fiind ca am avut oameni de calitate de ambele parti, am reusit sa aducem valoare firmei. Sunt convins ca o solutie ERP te ajuta in companie in masura in care oamenii o adopta si conducerea isi cunoaste foarte bine obiectivele.
Kais N. Azou

Kais N. Azou

General Manager Regency Company

Regency Company este unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata de materiale pentru industria de mobila din Romania. Sunt pe piata din noiembrie 2001 si avem ca domeniu de activitate importul de pal nelaminat, accesorii de mobila si blaturi de bucatarie.

In prezent, sunt importatori directi a peste 5000 de produse din Germania, Ungaria, Elvetia, Italia si Romania. Ca obiectiv pe termen mediu-lung, Regency se va extinde in Romania prin centre regionale de vanzari si va deschide o filiala in Irak.

Regency Company detine o retea de magazine în Bucuresti, Ilfov, Ploiesti, Brasov, Constanta, Cluj, Timisoara, Bacau, cu toate facilitatile de depozitare si distributie, la cele mai inalte standarde.

Implementare ERP la  Regency Company
Care era situatia companiei inainte de implementarea unui ERP si care erau problemele curente cu care va confruntati?

Kais N. Azou: Inainte de a colabora cu Senior Software, utilizam o aplicatie limitata ca functionalitati. Ne confruntam cu o nesiguranta a datelor pentru ca nu exista o evidenta si cu atat mai putin un control asupra stocurilor. Fiecare om lucra singur, independent de restul firmei. Situatia cea mai delicata era in departamentul de contabilitate unde, replicarea datelor ingreuna enorm activitatea. La momentul respectiv, se simtea nevoia unei baze de lucru comuna: nomenclatoare, preturi, stocuri. La toate aceste probleme, s-a adaugat si functionarea greoaie a vechii aplicatii pe masura ce baza de date crestea.

Regency Company asculta piata si vin cu produse conform nevoilor clientilor, oferindu-le mai multe optiuni de cumprare.
SeniorERP
De ce ati ales solutia SeniorERP?

Kais N. Azou: Afacerea cresterea constant, iar solutia veche de gestiune a activitatii nu mai facea fata cerintelor. Eu am crezut intotdeauna ca un program bun te ajuta sa cresti. Solutia pe care o cautam trebuia sa ne sustina pentru o crestere controlata. In acel moment, am solicitat celor de la Senior Software un studiu in vederea implementarii solutiei SeniorERP. Pe baza analizei, am decis implementarea aplicatiei pe partea de contact management, vanzari, gestiune stocurilor si facturare, trezorerie, raportare si analiza financiara.

Care au fost principalele beneficii ale implementarii?

Kais N. Azou: Am observat rapid o schimbare la nivel de stocuri. Avand acces instant la situatia stocurilor, pentru ca aplicatia functiona online, am inceput sa avem un bun control asupra lor. Am reusit sa ne dimensionam stocurile corect si sa avem o crestere organica, in functie de vanzari si cerere. In momentul de fata avem patru puncte de lucru in tara, iar shimbul de informatii intre acestea se face in timp real. Aparent este o modificare minora. Efectele s-au vazut insa in reducerea volumului de munca. A crescut viteza de lucru si ne putem concentra pe nevoile clientilor, in loc sa ne pierdem in activitati administrative. Avand o grila ne-standard, Senior Software a dezvoltat un modul personalizat de liste de preturi, prin care putem lucra cu articole si clienti individuali, dar si cu grupari de articole sau clienti, cu adaos-uri si discount-uri, procentual si in valori absolute.

SeniorERP
Care au fost principalele probleme in implementare si cum au fost rezolvate?

Kais N. Azou: Pe masura ce echipa furnizorului s-a marit, upgrade-urile s-au facut din ce in ce mai usor si cerintele noastre si-au gasit raspuns. Este ca atunci cand construiesti un bloc, care, pentru a nu se prabusi, are nevoie ca fiecare etaj sa fie cladit cum trebuie. La fel si echipa Senior Software incearca sa rezolve cat mai bine nevoiele care apar.

Exista schimbari in cultura organizationala in urma implementarii ERP-ului si la ce nivele?

Kais N. Azou: Consider ca o solutie ERP functioneaza in masura in care pe ea lucreaza oameni de calitate. Daca la inceput am avut un singur om pe toata aplicatia, in timp, a crescut numarul de utilizatori cu oameni care au invatat rapid stilul de lucru si s-au acomodat cu el. Concluzionand, daca nu ai oameni care sa faca treaba buna, riscurile sunt ridicate la nivel de cultura organizationala.

SeniorERP
Afacerea crestea constant, iar solutia veche de gestiune a activitatii nu mai facea fata cerintelor. Eu am crezut intotdeauna ca un program bun te ajuta sa cresti. Solutia pe care o cautam trebuia sa ne sustina pentru o crestere controlata. In acel moment, am solicitat celor de la Senior Software un studiu in vederea implementarii solutiei SeniorERP.
Kais N. Azou
General Manager Regency Company
Este un ERP un sprijin pentru o companie?

Kais N. Azou: Noi am crescut o data cu furnizorul nostru de software. Dat fiind ca am avut oameni de calitate de ambele parti, am reusit sa aducem valoare firmei. Sunt convins ca o solutie ERP te ajuta in companie in masura in care oamenii o adopta si conducerea isi cunoaste foarte bine obiectivele.

Exista indicatori ai afacerii care au crescut pe baza implementarii SeniorERP? Care sunt acestia?

Kais N. Azou: In primul rand ne-am dimensionat corect stocurile pe baza cererii si a rapoartelor de vanzari. Avand un control puternic asupra stocurilor, ne-au crescut vanzarile. La nivel de depozit, avem parte de rapoarte care-mi ofera o evidenta foarte stricta asupra situatiei reale a stocurilor, atat pentru mine cat si pentru contabilitate. Business-ul a crescut impresionant, de la 7 oameni in momentul implementarii, la 130 de oameni. Am crescut insa organic, pentru ca majoritatea proceselor sunt automatizate. Daca munca s-ar fi desfasurat in continuare in afara unui sistem, prin scrierea facturilor de mana si mutarea datelor dintr-o parte in alta, nu cred ca am fi reusit crestem.

Implementare ERP la  Regency Company
Ati recomanda SeniorERP unei companii din domeniul dumneavoastra de activitate? Care ar fi argumentele?

Kais N. Azou: As recomanda solutia SeniorERP in primul rand pentru ca in momentul de fata am in Senior Software un partener de incredere, receptiv la cerintele mele. Pe langa solutia in sine, echipa Senior Software m-a ajutat sa gasesc raspunsuri la problemele care au aparut de-a lungul timpului. Fara un departamentul de suport care sa raspunda promt cerintelor noastre, nu am fi reusit sa mergem inainte si sa crestem.

Care ar fi sfaturile pe care le-ati da unei companii care doreste sa implementeze o aplicatie ERP?

Kais N. Azou: In primul rand as recomanda oricarei companii care-si doreste sa creasca sa-si ia o astfel de solutie. Fara un sistem bun, nu ai cum sa cresti controlat, fara sa risti sa-ti pierzi tot business-ul. Oricat de buni ar fi oamenii pe care-i ai, nu vor putea sa le faca pe toate. Si celor care spun ca e scump, le-as spune ca mai multi bani investesti lasandu-ti oamenii sa lucreze necontrolat, decat daca investesti intr-o astfel de solutie de la inceput. Cu un ERP ai control asupra afacerii si vezi lucrurile mult mai clar, iei deciziile corecte. Un alt criteriu important este ca furnizorul de software sa ofere si servicii bune de suport. Indiferent de software, apar situatii care trebuiesc rezolvate cat mai repede. Daca ai o relatie buna cu furnizorul de software, veti creste impreuna. Recomandarile despre solutie sunt de asemenea importante. Daca o solutie primeste recomandari, stii ca este vorba de o aplicatie eficienta si ca are in spate oameni de calitate, cu care te poti intelege.

” Am crescut insa organic, pentru ca majoritatea proceselor sunt automatizate.”

Kais N. Azou, General Manager Regency Company

Alte interviuri