Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Descopera noile rapoarte interactive din SeniorVisualBI

Noua versiune a sistemului Business Intelligence vine in ajutorul utilizatorilor cu o serie de functionalitati noi si cu altele imbunatatite. Viteza de procesare a volumelor mari de date a fost imbunatatita semnificativ, ceea ce inseamna ca acum mai mult ca oricand interactionezi cu sistemul in timp real. Iar pentru a te ajuta sa analizezi mai repede informatii complexe, au fost introduse noi modalitati de vizualizare a datelor.

Grafice cu harti arborescente

rapoarte interactive in Business Intelligence

Hartile arborescente exista de cateva decenii si se remarca prin capacitatea de a afisa informatia intr-o forma compacta si de a scoate in evidenta relatia dintre parte si intreg.

  • Noua versiune a sistemului Business Intelligence le aduce intr-o forma interactiva si iti permite sa le creezi rapid si sa le aranjezi sub forma unui grafic pentru a compara cu usurinta datele.
  • Iti este extrem de usor sa observi diferentele, ele fiind evidentiate prin dreptunghiuri care au diferite dimensiuni, direct proportionale cu valorile pe care le reprezinta.

In exemplul de mai sus sunt evidentiate vanzarile si profitul pe fiecare categorie de produse in parte. Culorile diferite reprezinta nivelul profitului, iar dimensiunile dreptunghiurilor valoarea vanzarilor. Acest tip de reprezentare vizuala a datelor pe care ti-o ofera Business Intelligence iti permite sa raspunzi rapid la intrebari precum: “Ce categorie de produse inregistreaza cele mai mari vanzari?” sau “Care genereaza cel mai ridicat profit?”.

Interactioneaza cu sistemul Business Intelligence


Diagrame de tip Bubble

Acest tip de vizualizare are numeroase beneficii, iar unul dintre ele este acela ca iti permite sa evidentiezi usor categoriile de date si sa le compari rapid urmarind doar dimensiunea si numarul bulinelor.

  • Numarul de buline reprezinta categoriile distincte de produse
  • Dimensiunea bulinelor reprezinta valoarea vanzarilor
  • Culorile reprezinta nivelul profitului pe fiecare categorie de produs

rapoarte interactive Diagrama de tip Bubble

Graficul afisat iti arata aceleasi informatii referitoare la vanzari analizate anterior, insa intr-o forma diferita. Astfel, cea mai mare bulina este aferenta grupei de produse cu cele mai mari vanzari. Pe de alta parte, cea colorata in verdele cel mai inchis scoate in evidenta faptul ca grupa respectiva a generat cel mai ridicat profit.


Grafice Word Cloud

rapoarte interactive in Business Intelligence

Un alt tip de grafic disponibil in versiunea 8.0 a SeniorVisualBI este Word Cloud (Norul de expresii). Poti analiza aceleasi date de mai sus, insa utilizand Word Cloud, iar in cazul acesta cuvintele reprezinta categoriile de produse. Ele sunt dimensionate si colorate in functie de valoarea profitului si a vanzarilor inregistrate de fiecare in parte.

Mai poate fi utilizat si pentru analiza cuvintelor cheie pe care le utilizeaza clientii potentiali atunci cand cauta produsele sau serviciile tale. Aceste informatii sunt obtinute cu ajutorul modulului de marketing integrat al sistemului CRM si pot fi analizate si interpretate mai rapid cu sistemul Business Intelligence.

Afla mai multe despre cum poti analiza vizitele pe site cu CRM


Dashboard-uri cu forma libera si elemente flotante

In SeniorVisualBI 8.0 dashboard-urile devin si mai interactive pentru ca elementele care il compun pot fi plasate oriunde doresti. Poti folosi astfel tot spatiul disponibil, adaugand in locurile ramase libere pe o harta sau o diagrama, legende, filtre sau chiar alte grafice. Odata selectat un filtru sau o anumita componenta de pe grafic, celelalte elemente se actualizeaza automat in functie de aceasta.

Dashboard-urile pe care le creezi in sistemul Business Intelligence pot avea orice forma doresti si poti adauga orice grafic, eticheta, filtru sau legenda oriunde vrei. Filtrele le poti face compacte si poti alege sa fie valabile pentru toate graficele din dashboard. Astfel, ele ocupa mai putin spatiu si sunt mult mai practice.

Dashboard in sistem Business Intelligence

Beneficiaza de noile capabilitati de analiza predictiva

Pana in prezent, graficele generate cu sistemul BI iti permiteau sa observi rapid evolutia vanzarilor sau a altor indicatori urmariti pe o anumita perioada de timp. Cu noua versiune Business Intelligence ai posibilitatea sa vezi si cum vor evolua acestia in viitor, prin intermediul analizelor predictive.

Mai exact, acest nou tip de analiza iti permite sa estimezi valorile viitoare ale indicatorilor tai pornind de la datele istorice pe care le ai la dispozitie.

Afla mai multe despre beneficiile analizelor predictive

rapoarte interactive Business Intelligence BI

SeniorVisualBI 8.0 iti pune la dispozitie o serie de modele avansate de previziune, care iau in considerare si aspectele de tin de sezonalitate sau trenduri. In plus, daca vrei sa vezi calculele statistice pe care le-a efectuat sistemul, ai acces si la descrierea detaliata a previziunii.


Grupeaza datele in forma dorita cu Business Intelligence

software Business Intelligence BI rapoarte interactive

Gruparea este o actiune utilizata pentru a combina membrii dintr-o anumita dimensiune in categorii mai cuprinzatoare. Cu noua versiune a sistemului BI poti sa grupezi datele mai usor pe baza selectiei pe care o faci direct in dashboard-ul tau.

Mai mult decat atat, cu Business Intelligence ai acces la posibilitati multiple de grupare:

  • Prin selectarea mai multor coloane dintr-un tabel sau a valorilor dintr-o legenda si apoi prin click pe optiunea Grupare. Aceasta metoda iti este de folos atunci cand vrei sa raspunzi la intrebari de tip “What-if”.

Afla mai multe despre analizele What-if

  • Prin selectarea elementelor unui grafic si apoi a optiunii de Grupare. Daca datele selectate reprezinta mai multe dimensiuni poti sa le grupezi dupa toate dimensiunile sau dupa o anumita dimensiune. Valorile selectate sunt combinate intr-o categorie, iar celelalte fac parte din categoria “Altele”.

Grupare in soft analiza Business Intelligence


Creeaza, combina si compara seturi de date

rapoarte interactive Business Intelligence

Seturile reprezinta o modalitate de analiza a datelor in functie de anumite conditii. SeniorVisualBI 8.0 extinde aceasta functionalitate si iti permite sa compari membrii unui set cu altii din afara setului. Astfel, poti sa raspunzi la intrebari de tipul: „Cat la suta din venitul total a fost generat de primii 10 clienti in comparatie cu restul de clienti?”

Ai posibilitatea sa compari mai multe seturi de date intre ele, sau date care sunt in set cu cele care nu sunt. Mai mult, poti combina doua sau mai multe seturi pentru a determina intersectii, reuniuni sau diferente intre ele.

Beneficiezi de aceeasi experienta interactiva

Business Intelligence rapoarte interactive

SeniorVisualBI 8.0 vine cu o functionalitate menita sa iti ofere acces la interfata interactiva a sistemului fara sa ai aplicatia Desktop instalata. Poti crea si edita dashboard-uri direct dintr-un browser web sau de pe tableta.

Pana in prezent puteai sa filtrezi, sa sortezi, sa evidentiezi si sa analizezi datele direct pe server, insa acum noile capabilitati pentru web si mobil simuleaza mediul Drag&Drop, permitandu-ti sa modifici tipurile de vizualizari, sa efectuezi calcule, sa adaugi sau sa elimini campuri si multe altele.


Gasesti mai usor informatiile pe care le cauti

Interfata Serverului SeniorVisualBI 8.0 a fost imbunatatita semnificativ pentru a-ti facilita accesul la informatiile pe care le cauti.

  • Vizualizezi dashboard-urile ca si icoane sau sub forma de lista
  • Folosesti filtrele de cautare disponibile in partea stanga a ecranului in orice combinatie dorita
  • Tab-urile de Continut si Administrator delimiteaza taskurile si domeniile pentru administratori si utilizatorii finali, ceea ce faciliteaza accesul la optiunile specifice disponibile fiecarui tip de utilizator.

Business Intelligence

 

Solicita o oferta de pret personalizata!