Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Aplicatiile ERP – suport strategic pentru certificarea managementului calitatii conform ISO

Bucuresti, 18 mai 2006 -Cresterea presiunii concurentiale si cerintele impuse de integrarea europeana fac din implementarea standardelor ISO pentru managementul calitatii o necesitate vitala pentru succesul pe termen lung al oricarei afaceri. Echipa de consultanti ai diviziei ERP a Senior Software a evaluat beneficiile implementarii unei solutii de tip ERP (Enterprise Resource Planning) ca suport strategic in vederea certificarii ISO, prin controlul si disciplinarea procedurilor si fluxurilor vitale de informatii in interiorul organizatiei.

Construirea unei organizatii valoroase, axata pe calitate, reprezinta beneficiul esential al procesului de implementare a standardelor de calitate. Prin raportarea permanenta la calitate, asa cum este definita de standardele recunoscute international, procesele si activitatile critice ale companiei sunt revizuite si evaluate pentru a asigura cele mai bune strategii si practici, documentate si intelese de intreg personalul avizat. Rezultatele directe ale acestui proces se regasesc in cresterea nivelului de satisfactie a clientilor si partenerilor, crearea unei culturi organizationale unitare si puternice, reducerea costurilor operationale si de productie, dar si posibilitatea de a accede pe diverse alte piete, pe plan european si international.

Senior Software ofera prin intermediul aplicatiei SeniorERP un instrument de maxima eficienta pentru identificarea proceselor strategice ale organizatiei, a modului de desfasurare si a legaturilor dintre ele (procese de management, de asigurare a resurselor, de realizare a serviciilor si de monitorizare). Senior ERP ofera suport pentru indeplinirea cerintelor de certificare ISO pentru gestionarea modului de elaborare, verificare si aprobare a documentelor si nivelelor de responsabilitate implicate, precum si a regulilor de efectuare a modificarilor in documente si date. De asemenea, aplicatia vine in sprijinul satisfacerii cerintelor de certificare ISO referitoare la identificarea, pastrarea, protectia, retragerea si arhivarea inregistrarilor calitatii, a caror mentinere demonstreaza functionarea Sistemului de Management al Calitatii. Implementarea aplicatiei SeniorERP are in vedere principiile fundamentale ale certificarii managementului calitatii conform standardelor ISO, raspunzand punctual necesitatilor ridicate de aceste principii:

ORIENTAREA CATRE CLIENT

Senior.ERP.Suite ofera o mai buna intelegere a cerintelor si asteptarilor clientilor si ajuta la evaluarea eficienta a satisfactiei acestora, printr-un management informatizat al relatiei.

LEADERSHIP

Liderii organizatiei regasesc in SeniorERP un instrument puternic pentru a fundamenta unitatea intre scopul si orientarea strategica a afacerii si asigura distributia si ierarhizarea controlata a puterii de decizie intre membrii grupului condus si lider. In acest fel creste abilitatea de a utiliza diferite forme de exercitare a puterii decizionale pentru a influenta membrii grupului in comportamentul lor si in desfasurarea activitatilor.

IMPLICAREA PERSONALULUI

Prin Senior ERP.Suite, implicarea si abilitatile angajatilor de pe toate nivelurile organizatiei sunt valorificate prin asumarea raspunderii in rezolvarea problemelor, posibilitatea permanenta a identificarii oportunitatilor de imbunatatire si concentrarea asupra satisfacerii nevoilor clientilor.

ABORDAREA BAZATA PE PROCES

Activitatile si resursele organizatiei sunt identificate precis printr-o observatie atenta si conduse ca procese. Senior ERP.Suite sprijina in cadrul procesului de certificare definirea proceselor si identificarea datelor de intrare si iesire, identificarea interferentelor proceselor cu diversele structuri functionale ale organizatiei si ajuta la stabilirea clara a responsabilitatilor si autoritatilor privind managementul proceselor.

ABORDAREA MANAGEMENTULUI CA SISTEM

Senior.ERP Suite este un instrument care ajuta la identificarea, intelegerea si conducerea sistemului de procese interconectate ale organizatiei si la realizarea obiectivelor stabilite.

IMBUNATATIREA CONTINUA A PRODUSELOR SI SERVICIILOR

Senior.ERP Suite vine in sprijinul obiectivului de imbunatatire continua a proceselor organizatiei oferind informatii strategice pentru imbunatatirea activitatilor.

ABORDAREA BAZATA PE FAPTE IN LUAREA DECIZIILOR

Senior ERP.Suite ofera facilitati extinse pentru luarea de decizii eficiente, pe baza analizei datelor si informatiilor, incepand cu etapa identificarii clientilor si a cerintelor de produs si pana la evaluarea satisfactiei acestora.

RELATII RECIPROC AVANTAJOASE CU FURNIZORII

Senior.ERP Suite este un instrument ce sprijina organizatiile sa-si defineasca principiile coordonatoare pe care le promoveaza in relatiile cu partenerii pentru a crea valoarea adaugata reciproca.

Concluziile rezultate in urma paralelei dintre cele doua procese releva ca implementarea unei aplicatii de tip ERP pentru gestionarea resurselor strategice ale intreprinderii urmeaza indeaproape principiile si etapele fundamentale ale certificarii ISO. Scopurile comune sunt cresterea calitatii proceselor strategice ale organizatiei, disciplinarea acestora si institutionalizarea de proceduri. Implementarea unei aplicatii de tip ERP, inaintea sau simultan cu procesul de certificare ISO, ofera un suport strategic prin similitudinea principalelor etape ce trebuie urmate in ambele cazuri, dar si prin rezultatele urmarite in ambele procese – cresterea armonioasa a calitatii, eficientei si profitului.

Despre SeniorERP

SeniorERP este o solutie ce fluidizeaza procesele de afaceri prin integrarea acestora si oferirea de posibilitati extinse de control asupra diversilor indicatori critici ai afacerii: Indicatori logistici (ex: Timpi pregatire comanda; Grad incarcare parc auto; Rotatia stocurilor) sau indicatori de vanzari (ex: Numar documente; Valoare medie document; Adaos comercial/rata profitului; Numar pozitii pe document; Numar produse vandute; Numar clienti activi; Perioada medie de incasare; Grad de neincasare; Volum retururi; Discount mediu etc.).

SeniorERP este o aplicatie dezvoltata pe platforma .NET 3.0 si MS SQL Server 2005 si foloseste ca platforma de comunicare Windows Communication Foundation, considerata a fi noul standard pentru lumea aplicatiilor de management al afacerilor. Aplicatia integreaza de asemenea tehnologia ClickOnce dezvoltata de Microsoft, ce ofera beneficii extinse si costuri reduse pentru upgrade si deployment. SeniorERP are o arhitectura modulara, formata din:  Modul Aprovizionare, Modul Vanzari, Modul SFA, Modul Preturi, Modul Stocuri, Modul Productie, Modul Trezorerie, Modul Contabilitate, Modul Mijloace Fixe, Modul WMS, Modul Logistica, Modul Parc Auto, Modul Controlling, Modul Abonamente, Modul BI, Modul Spatiu de Lucru, Modul Administrare.

Despre Senior Software

SeniorERP este o solutie ERP pentru managementul afacerilor dezvoltata de Senior Software. Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare de aplicatii informatice pentru managementului afacerilor. Senior Software este o companie membra a Senior Group. ( www.seniorgroup.ro )

Senior Software este Microsoft Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP in conformitate cu cerintele Microsoft Windows 2003 Server, XML Web Services si .NET Framework. In portofoliul de competente Senior Software se regasesc atat noile tehnologii Microsoft (SharePoint si platforma .NET, SQL Server, XML Web Services, implementand solutiile in Microsoft Visual Studio 2005 si Microsoft SQL 2005), cat si consultanta de afaceri in vederea implementarii de solutii ERP.

Printre cei ce au ales sa foloseasca serviciile Senior Software se numara: Best Print Service, Biochefarm, Bohemia Koh-I-Noor, Civis Grup, Classic Dome, Consumer Product Network, DianFlex, Dohler Romania, Eurocleaner, Euro Grawo, Eximod, Gazeta Sporturilor, Hofigal Export, Immergas Romania, Interactive Systems, Koelner Romania, Mediarom/Wunderbaum, Mergeani, Mim Team, Moldvin, Nepmar Auto Import Export, Pharma Vita/Plant Univers, Regency, S&D Pharma Romania, Sarcomex, Sensident, Trans Courier Service SRL – agent exclusiv UPS Romania, Vitacare International, V-Tarus/Remedia.

Vrei sa afli mai multe detalii?