Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Criterii de selectie a unei aplicatii de tip ERP pentru managementul afacerilor

Consultantii diviziei ERP a Senior Software au evaluat principalele beneficii ale unui ERP care foloseste tehnologie informationala de ultima generatie, ce ofera un ciclu de viata extins. Pentru companiile care folosesc deja, ori doresc sa achizitioneze o astfel de solutie, printre principalii parametri de selectie avuti in vedere trebuie sa fie: securitatea informatiei, ciclul de viata, scalabilitatea, costurile de mentenanta, integrarea rapida si interoperabilitatea.

Companiile pot realiza economii importante prin alegerea unei tehnologii cu durata lunga de viata. Managerii ce decid implementarea unui sistem de tip Enterprise Resource Planning (ERP) trebuie sa tina cont de tendintele de dezvoltare in domeniu precum si de ultimele noutati tehnologice in alegerea pe care o fac. Astfel, se castiga o perioada de exploatare mult mai indelungata, pe platforme ce urmeaza sa devina standarde in domeniu pentru viitor. Upgrade-urile aduse sistemelor, sau eventualele migrari ale informatiilor se vor putea face mult mai usor, cu riscuri reduse si in conditii de securitate marita.

Pentru a raspunde tendintelor de dezvoltare si necesitatilor interne ale companiilor client si pe baza studierii atente a proceselor manageriale si fluxurilor de informatii din portofoliu de companii client, Senior Software integreaza in solutia Senior.ERP Suite cele mai noi tehnologii ale momentului.

Scalabilitate

Pentru a raspune nevoilor de scalabilitate, Senior.ERP Suite ofera o platforma pe care afacerea poate creste si se poate dezvolta incepand cu un singur utilizator, evoluand pana la un numar foarte mare de utilizatori, distribuiti geografic la nivel national. Implementarea initiala poate consta din Senior.ERP Suite Standard Edition si serverul de baze de date gratuit SQL Server 2005 Express Edition. In aceasta faza nu sunt necesare sisteme de operare de tip Server, iar cerintele hardware sunt de asemenea reduse. Acest lucru asigura un start-up accesibil, avand garantia unei treceri rapide la o solutie tip Enterprise.

Ciclu de viata

Tehnologiile utilizate pentru Senior.ERP Suite au fost lansate in Noiembrie 2005, deci la inceputul ciclului de viata al noii generatii de aplicatii. Urmatorul sistem de operare Windows, suita Office 2007, platforma de colaborare Sharepoint 2007, precum si toate aplicatiile adiacente vor fi bazate pe aceleasi tehnologii si optimizate pentru acestea. Un eventual upgrade al infrastructurii software existente (spre exemplu ugrade-ul sistemelor de operare) nu implica modificari in structura Senior.ERP Suite, deci nu este purtatoare de costuri ascunse.

Securitate

Senior.ERP Suite utilizeaza implementari ale celor mai noi standarde internationale de securitate privind arhitecturile bazate pe servicii WEB. Schimbul de date intre componentele suitei este securizat cu ajutorul certificatelor X509 utilizand chei de 1024 de biti. De asemenea fluxul de date este comprimat pentru optimizarea costurilor cu infrastructura de comunicatii (internet). Senior.ERP Suite respecta restrictiile de securitate impuse de urmatoarea generatie se sisteme de operare Windows.

Costuri reduse de mentenanta

Senior.ERP Suite este o aplicatie proiectata pentru a reduce costurile de administrare, in special pentru implementarile de dimensiuni mici si beneficiaza de toate facilitatile de mentenanta oferite de platforma Microsoft .Net Framework 2.0.

Integrare

Senior.ERP Suite ofera nativ integrare cu suita Microsoft Office 2003, export de date in formate PDF, text, CSV etc. Componenta Business Intelligence se integreaza cu platforma de colaborare Microsoft Sharepoint, pentru a o oferi un suport de decizie manageriala extrem de eficient intr-un mod securizat.

Interoperabilitate

Caracterul de aplicatie deschisa catre alte sisteme este data de arhitectura de tip SOA (Service Oriented Arhitecture). De asemenea SQL Server 2005 ofera facilitati extinse de transfer de date catre/dinspre alte sisteme.

Vrei sa afli mai multe detalii?