Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Dentex, unul dintre principalii distribuitori de echipamente si consumabile pentru stomatologie, alege SeniorERP

Dentex Trading este unul dintre primii 5 distribuitori de pe piata locala de echipamente si consumabile pentru stomatologie. Cu un portofoliu de aproximativ 6500 de articole de la peste 100 de furnizori, compania constituie un veritabil One Stop Shop pentru stomatologii din Romania. Principalul canal de distributie esteformat din cabinetele medicale individuale, la care se adauga redistribuitorii si magazinele proprii de tip showroom, prezente in 4 mari orase din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara.Senior Software a fost ales ca furnizor de ERP si BI pentru Dentex dupa analizarea mai multor sisteme disponibile pe piata locala:Dentex Trading alege sistemul ERP

“SeniorERP s-a dovedit a fi oferta   care raspunde nevoilor noastre prezente si viitoare si care a venit cu cel mai bun raport calitate-pret.
In ultimul an ne-a crescut cifra de afaceri si, in consecinta, cheltuielile. Obiectivul nostru in acest moment este sa le urmarim indeaproape si sa le optimizam, iar SeniorERP ne va ajuta sa facem acest lucru cat de curand. Un avantaj major este dat de faptul ca vom avea acces in orice moment la informatii centralizate, introduse in acelasi sistem.”
Andi Teodorescu, General Manager Dentex Trading
Prin implementarea SeniorERP, Dentex va beneficia de instrumente specifice pentru automatizarea si implicit cresterea eficientei vanzarilor:
•    In cazul vanzarilor consultative, de echipamente cu valori mari si activitati de service aferente, ERP-ul permite urmarirea intregului proces de ofertare si vanzare, desfasurat pe o perioada indelungata: oferta primita de la client este urmata de un proces de identificare a cerintelor acestuia, de proiectare a produsului final (daca este cazul), de detaliere a serviciilor oferite si de negociere a conditiilor de vanzare si livrare. Fiind vorba de bunuri de mare valoare, pentru stimularea cererii, platile pot fi etapizate, caz in care statusul fiecarei scadente poate fi urmarit individual in ERP, impreuna cu informatiile de facturare, incasare, livrare si termenele aferente.•    Vanzarile tranzactionaleprezinta caracteristici asemanatoare cu vanzarea in FMCG: sunt comercializate consumabile, cu viteza mare de rotatie, margini mici, termene de valabilitate si  volum mare de munca. Aceste activitati repetitive sunt automatizate in SeniorERP,  astfel incat compania obtine o viteza crescuta de procesare a informatiilor, elimina erorile umane in comunicarea comerciala dintre parteneri si reduce numarul de comenzi pierdute.De asemenea, vanzarea produselor in regim farmaceutic comercializate de Dentex presupune anumite conditii si reglementari. SeniorERP ofera un beneficiu important in respectarea acestora, prin urmarirea automata a trasabilitatii articolelor, a loturilor si a termenelor de valabilitate.

Alaturi de canalele de vanzare traditionale, Dentex Trading isi propune sa ofere clientilor o noua modalitate de comunicare – un portal e-commerce B2B. Obiectivele dezvoltarii acestui portal constau in:
•    Actualizarea rapida a informatiilor despre produse: preturi si stocuri actualizate in timp real
•    Cresterea satisfactiei clientilor printr-o comunicare mai rapida cu acestia
•    Viteza de operare a portalului si disponibilitatea acestuia in orice moment permit posibilitatea preluarii de comenzi si in afara orelor de program
•    Utilizarea de mecanisme de fidelizare specifice mediului online, pe baza istoricului vizitelor sau comenzilor clientilor

Datorita integrarii portalului cu sistemul ERP, toate informatiile despre articole din ERP – descriere, poze, stocuri, preturi – vor fi actualizate in timp real pe portal, nefiind necesara introducerea acestora de doua ori.

Vanzarea la nivel national a celor peste 6000 de articole din portofoliul Dentex va fi optimizata prin organizarea fortei de vanzari in functie de  zone de vanzare clar definite in ERP. Astfel, sistemul de vizite la clienti va fi mult mai usor de controlat:
•    In cadrul fiecarei zone de vanzare se poate planifica structura si durata vizitelor;
•    In cazul rotatiei fortei de vanzari, organizarea clientilor ramane neafectata, reasocierea zonelor de vanzare noilor agenti fiind minima din punct de vedere al consumului de timp iar istoricul tranzactiilor pastrat pentru analize viitoare.
Implementarea zonelor de vanzare reprezinta punctul de legatura catre urmatorul pas din strategia Dentex: automatizarea fortei de vanzari prin implementarea SeniorSFA. Astfel, procesul de vanzare va fi puternic eficientizat datorita functionalitatilor SFA-ului: operarea comenzilor si incasarilor direct pe device-ul mobil, exportul acestora in SeniorERP, actualizarea in timp real a informatiilor referitoare la solduri, stocuri, politici comerciale pe parteneri sau zone de vanzare.

Cu ajutorul raportarilor flexibile oferite de SeniorVisualBI, problemele si trendurile pot fi observate mai usor, oferind managementului Dentex o mai mare viteza de reactie la schimbarile pietei. SeniorVisualBI, dezvoltat pe platforma Tableau Software – liderul mondial in vizualizarea datelor, este perfect integrat cu SeniorERP si  poate fi utilizat chiar si de persoane non-tehnice, datorita interfetei intuitive si a usurintei in utilizare, doar drag&drop.

Dentex urmareste controlul mai eficient al costurilor prin implementarea unui sistem de management al centrelor de cost. Analizele de tip centre de cost au avantajul ca pot evidentia din timp derapajele financiare si ofera posibilitatea unei interventii de ajustare a acestora in timp util. Rapoartele de tip drill-down, specifice centrelor de cost, pornesc de la indicatori agregati si ajung pana la informatii detaliate. Datorita corelarii informatiilor din aceste centre cu cele existente in modulele de gestiune si contabilitate din SeniorERP, calitatea analizelor este maxima, iar accesul la informatiile dorite este imediat, indiferent de sursa acestora.

Solicita o oferta de pret personalizata!