Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

ERP in lipsa unui departament IT? Solutia este SaaS

Sistemele informatice livrate in regim SaaS (Software as a Service) presupun accesarea online a datelor, de pe orice statie, conform politicilor de securitate. Daca pana recent implementarea unui ERP era conditionata de servere si mentenanta IT dedicate, acum aceste costuri sunt eliminate, compania platind doar un abonament lunar de utilizare a sistemului.

erp-saasAparitia sistemelor in regim SaaS deschide accesul la sisteme informatice mature pentru mai bine de jumatate dintre companiile din mediul privat. Conform unui studiu, realizat de Senior Software la inceputul lunii mai pe companii de distributie si productie locale cu peste 1 mil. EURO cifra de afaceri, 66% dintre respondenti au mentionat ca nu au un departament IT. La acest studiu au participat directori generali, directori financiari si administratori din 420 de companii de productie si distributie la nivel national. Doar 34% dintre companii au mentionat ca au un departament IT intern sau externalizat.

Vechiul model de management, rigid, cu strategii si investitii pe termen lung, nu mai produce efecte intr-un mediu care se schimba de la o zi la alta. Companile, mari sau mici, au in egala masura nevoie de sisteme informatice pentru a-si alinia afacerile la noua realitate economica. Pentru companiile mici insa, exploatarea investitiei este mai grea, in special daca nu au departament IT.
Sistemele SaaS deschid accesul acestor companii la sisteme informatice mature, testate, recunoscute la nivel national.”
afirma Daniel Toma, Director General Senior Software.

Companiile care implementeaza un ERP sunt adeseori cele care aveau deja o infrastructura hardware bine pusa la punct, care sa permita functionarea softului in cei mai buni parametri. In schimb, pentru companiile care nu aveau deja un departament IT, costurile de infrastructura ajungeau sa tripleze bugetul de implementare.

Astazi, implementarea sistemelor in regim SaaS (Software as a Service) aduce beneficii imediate utilizatorilor:– Nu se platesc licente pentru sistemul ERP;
– Nu este nevoie de infrastructura hardware si software de tip server;
– Nu este nevoie de mentenanta IT dedicata pentru serverele pe care este instalat sistemul informatic;
– Creste autonomia de utilizare, sistemul fiind operat online din orice locatie;
– Utilizatorii se bucura de toate avantajele operationale sau decizionale legate de accesul la date de ultim moment, pe baza de drepturi de acces individuale.
– Departamentele sunt puse in fata unui mod de lucru integrat, anulandu-se in acest fel  timpii pierduti cu replicarea datelor sau cu introducerea repetitiva a acestora in mai multe sisteme.

Senior Software este compania care a venit cu prima oferta de ERP in regim SaaS pe piata locala. Senior Software a lansat luna aceasta, in premiera pentru Romania, o solutie de analiza in regim SaaS, SeniorVisualBI. Ambele solutii pot fi accesate in baza unui  abonament lunar.

  „Sistemele de tip ERP si BI trebuie sa permita o mai buna organizare a companiilor, astfel incat managerii sa  reactioneze rapid si sa anticipeze la timp oportunitatile din piata pe baza informatiilor obtinute in timp real. Implementarea unui sistem informatic in regim SaaS (sau Online), are doua beneficii cheie pentru noul model de afaceri: exploatarea rapida a investitiei si costuri initiale reduse.” Lori Haiducescu, Director de Operatiuni Senior Software

Comercializarea SeniorVisualBI si SeniorERP Online reprezinta o prima initiativa in piata locala de a oferi sisteme de management integrate in regim SaaS.
„Un ERP implica o mai buna organizare, vizibilitate in timp real asupra tuturor activelor firmei si implicit, permite luarea de decizii in timp util, fara sa astepti niste situatii la cateva luni. Disponibilitatea SeniorERP Online ne-a ajutat sa accesam un sistem complex, incadrandu-ne intr-un buget modest. Am externalizat o serie de cheltuieli care ar fi triplat costul investitiei intr-un ERP.” dna. Cristiana Alexandru, Director Financiar Sea Bell Trading, una dintre primele companii care au implementat SeniorERP Online

Vrei sa afli mai multe detalii?