Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Heinrig Distribution isi optimizeaza operatiunile logistice cu SeniorWMS

Heinrig Distribution, distribuitor cu afaceri de 64 mil. EUR., isi gestioneaza activitatile in mod integrat cu SeniorERP, SeniorVisualBI si SeniorWMS. Solutiile Senior Software constituie o platforma sigura de sustinere a deciziilor cheie, ajutand compania sa atinga un nivel ridicat de eficienta si sa isi creasca viteza de reactie la schimbarile pietei.

heinrig distribution implementeaza sistem wms romaniaHeinrig Distribution este importator si distribuitor de tigarete, tigari din foi, bauturi spirtoase si vinuri. Compania activeaza pe piata din Romania din anul 2003, iar in 2014 a inregistrat o cifra de afaceri de 64 mil. EUR, cu 13% mai mare fata de anul anterior.

Dezvoltarea rapida a afacerii si, implicit, cresterea in complexitate si volum a operatiunilor interne, a determinat managementul Heinrig sa implementeze in 2012 solutiile ERP si BI pentru a-si gestiona mai eficient resursele si pentru a avea acces rapid la rapoarte si analize avansate. Un an mai tarziu compania a implementat si SeniorWMS – dezvoltat pe platforma Mantis, lider in domeniul furnizarii de sisteme informatice si consultanta pentru logistica din sud-estul Europei – pentru automatizarea operatiunilor specifice din depozit. Utilizarea solutiei WMS a adus imbunatatiri vizibile in activitatea de logistica, reprezentand astfel urmatoarea etapa in dezvoltarea companiei.

In urma utilizarii SeniorWMS feedback-ul angajatilor din depozit este putin spus pozitiv. Acestia l-au primit cu optimism si entuziasm pentru ca au vazut ce inseamna un control al proceselor si cat de mult ii ajuta in activitatea de zi cu zi procedurile de lucru impuse odata cu implementarea WMS. Un astfel de sistem iti permite sa stii exact ce s-a facut cu toate produsele si care a fost traseul istoric al acestora, sa faci verificari amanuntite asupra activitatii desfasurate si sa verifici permanent nivelul de pregatire al fiecarui angajat din depozit. Un astfel de instrument este necesar in cadrul companiei daca doresti sa faci performanta.

A declarat doamna Raluca Loghin, Purchasing Manager Heinrig Distribution.

Odata cu utilizarea solutiei SeniorWMS Heinrig a reusit sa creasca productivitatea angajatilor din cadrul depozitului si sa reduca timpul de pregatire a comenzilor. Structurarea operatiunilor si implementarea unor proceduri bine puse la punct i-au determinat pe acestia sa respecte pasii de lucru si in final sa fie mult mai bine organizati. De exemplu, inainte de utilizarea sistemului WMS, in cazul in care un angajat care pregatea o comanda lua o pauza, pierdea sirul operatiunilor, si astfel trebuia sa verifice tot procesul de la inceput. Cu SeniorWMS insa, posibilitatea de aparitie a unor astfel de probleme a fost eliminata pentru ca interfata intuitiva a aplicatiei le permite angajatilor sa verifice cu usurinta starea comenzilor sau caracteristicile produselor.

Integrarea sistemului WMS cu solutiile ERP si Business Intelligence a dus la conectarea tuturor departamentelor, oferindu-le managerilor o imagine de ansamblu asupra componentelor cheie ale afacerii. Aceasta infrastructura software completa, formata din SeniorERP, SeniorVisualBI si SeniorWMS a ajutat compania sa isi imbunatateasca permanent operatiunile si sa atinga un nivel ridicat de eficienta, flexibilitate si viteza de reactie la schimbarile pietei, ca dovada cresterea constanta a companiei din punct de vedere a cifrei de afaceri.

Mai multe detalii in interviu!

 

Descarca acum o prezentare completa a solutiilor noastre!