Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Intuitivitatea si functionalitatile specifice-cele mai importante aspecte ale unui ERP

In perioada august-septembrie Senior Software a realizat un sondaj de opinie la nivel national, pe o baza de date formata din manageri apartinand unor companii de distributie, productie, retail si servicii. La sondaj au raspuns 646 de persoane, voturile fiind unice.

 

Conform rezultatelor primele trei criterii de selectie a unui ERP sunt:

1.    Functionalitatile specifice industriei in care activeaza ( 35% )

2.    O interfata de lucru cat mai intuitiva (29%)

3.    Calitatea serviciilor post-implementare (19%)


In total, aceste optiuni au acumulat mai mult de 83% din totalul voturilor.

 

Functionalitatile specifice reduc considerabil efortul utilizatorilor in operarea sistemului. Automatizarea in ERP a fluxurilor complexe de business permite obtinerea unor indicatori competitivi si optimizarea utilizarii resurselor umane in cadrul companiei:

“Unul dintre avantajele specializarii SeniorERP pe verticale de piata este accesul la functionalitati care simplifica activitatea operationala. Utilizatorii beneficiaza de Wizarduri extrem de intuitive, bazate pe workflow-uri configurabile, cu ajutorul carora operatiuni de cateva ore se transforma intr-o suita de click-uri. Se reduce enorm timpul  de procesare a informatiei, in paralel cu eliminarea erorilor umane.” dl. Lori Haiducescu, Director de Operatiuni Senior Software 

 

Interfata si intuitivitatea determina usurinta in utilizarea sistemului si sunt corelate cu noutatea platformei tehnologice. Cele mai avansate aplicatii vin cu elemente vizuale care imbunatatesc experienta de lucru cu un ERP. La nivel de operator intuitivitatea contribuie la o crestere a productivitatii si acceptarea mai rapida a schimbarilor de flux de lucru. In cazul managerilor, interfata contribuie la analiza mai rapida a datelor rezultate in urma operarii sistemului. Pornind de la premisa ca o problema clar identificata este pe jumatate rezolvata, managerii isi pot aloca timpul pentru strategii si decizii:

“Am adus in acest an, in exclusivitate in Romania, liderul mondial in vizualizarea datelor. Tableau Software este acum platforma pe care este construit SeniorVisualBI, instrument dedicat in principal managerilor. Utilizarea platformei se traduce prin eficientizarea proceselor decizionale: managerul, pana acum nevoit sa adune date, este pus in fata unei radiografii in detaliu a propriului business – identifica imediat trenduri, probleme, factori externi si se poate concentra pe gasirea de solutii.” dl. Daniel Toma, Director General Senior Software 

 

Aflata la mica distanta de celelalte criterii, calitatea serviciilor post-implementare a primit 19% dintre voturi. Schimbarile legislative, aparitia de intrebari sau cerinte care necesita raspuns imediat si exigenta de a nu avea intreruperi de activitate, pozitioneaza suportul intre principalele criterii de selectie ale unui ERP si ale unui furnizor de software.

 

In ultimii ani, tot mai multe multinationale au optat pentru sisteme ERP si furnizori software locali pentru reprezentantele din Romania. Unul dintre argumentele invocate de managerii care au facut aceasta alegere consta in importanta unui furnizor de software cu know-how local, care adapteaza sistemul si serviciile la nevoile si legislatia de aici si care respecta un timp predefinit de raspuns:

“Am cautat un sistem care sa ne acopere fluxurile de lucru pe care le avem. Factorul decisiv in selectie a fost insa sistemul de suport oferit de furnizor. Avand experienta lipsei de comunicare cu furnizorul de software, am cautat un partener cu servicii profesioniste, cu timpi rezonabili de raspuns, cu interventii online, in timp real. Este foarte important ca in alegerea unui sistem ERP sa tii cont de furnizorul de software si de referintele despre acesta.” Dl. Silviu Toma, Director Phoenix Contact, lider mondial in tehnologii de conectare.

Vrei sa afli mai multe detalii?