Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Life Logistics a implementat WMS de la Senior Software

Life Logistics, unul dintre cei 4 furnizori de servicii de manipulare si depozitare a marfurilor din zona libera Agigea, a implementat WMS de la Senior Software. Compania a devenit astfel prima din zona care utilizeaza un sistem de management al depozitelor, reusind pe aceasta cale sa atraga noi clienti si sa isi imbunatateasca relatia cu cei existenti.

imagine life logistics implementare wms

Life Logistics isi desfasoara activitatea in incinta zonei libere din portul Agigea si se ocupa cu manipularea si depozitarea de marfuri provenite din relatiile de export – import ale clientilor sai. In 2014 cifra de afaceri a companiei a fost de aproximativ 7,5 mil. RON, in crestere cu 25% fata de anul anterior. Pe parcursul celor 6 ani de activitate, volumul de marfuri manipulate si depozitate a crescut de la 200 de containere pe luna la 600, iar pentru 2016 se estimeaza ca se va ajunge la 900 de containere. Evolutia constanta a afacerii precum si standardele de lucru impuse de clientii mari i-au determinat pe managerii companiei sa implementeze o solutie capabila sa gestioneze eficient activitatea din depozit.

Am decis sa achizitionam un sistem de tip WMS pentru ca aveam probleme pe partea de trasabilitate a paletilor, receptiile si expeditiile de marfa se faceau pe hartie, ceea ce ducea la aparitia erorilor. Odata cu implementarea solutiei WMS de la Senior Software am automatizat activitatea din cadrul depozitului, iar acum avem siguranta ca marfa primita sau expediata este in regula si nu mai avem plangeri ca am avea ceva lipsa sau ca s-a expediat ceva in plus. In prezent, suntem prima companie din Portul Agigea care are un astfel de sistem si acest lucru ne-a ajutat sa atragem noi clienti.

A declarat domnul Ciprian Gheorghita, Administrator Life Logistics.

Inainte de utilizarea solutiei WMS, angajatii Life Logistics erau nevoiti sa verifice manual fiecare palet de marfa si sa il bifeze pe hartie. Acum, manipularea marfurilor se face mult mai rapid cu ajutorul echipamentelor mobile de citire a codurilor de bare. Modul de lucru al angajatilor a fost astfel optimizat, iar acestia pot sa afle printr-o simpla scanare informatii complete cu privire la fiecare palet, sa observe si sa repare in timp util orice greseala.

Un alt beneficiu obtinut de Life Logistics in urma implementarii WMS este consolidarea relatiei cu partenerii. Prin integrarea solutiei WMS de la Senior Software cu sistemul utilizat de acestia a fost facilitat transferul direct al documentelor in format electronic, ceea ce a dus la imbunatatirea comunicarii.

 

Descarca acum o prezentare completa a solutiilor noastre!