Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Pambac isi automatizeaza depozitele si va recupera investitia in mai putin de 2 ani

Una dintre cele mai importante fabrici de morarit si panificatie din Romania implementeaza solutia WMS de la Senior Software pentru optimizarea activitatilor din depozit. Astfel, Pambac va putea procesa comenzile mai repede si trasabilitatea stocurilor se va face automat. De asemenea, compania estimeaza ca isi va recupera investitia in maximum un an si jumatate.

Pambac wmsPambac este una dintre cele mai cunoscute fabrici de paste fainoase, morarit si panificatie din Romania. Compania are 5 depozite cu o suprafata totala de peste 7000 metri patrati si are in prezent un rulaj de aproape 8000 de paleti pe luna in produse ambalate.

Astfel, Pambac a decis implementarea unui sistem WMS pentru a reduce timpul de pregatire a comenzilor si pentru a creste acuratetea livrarilor, imbunatatind in acelasi timp productivitatea angajatilor, precum si timpul de livrare.

In fiecare zi, Pambac macina peste 700 de tone de grau si porumb, produce 60 de tone de paste lungi si scurte si 450 de tone de faina si malai. Practic, putem macina o garnitura de tren in fiecare zi. Odata cu cresterea vanzarilor si implicit a volumului de marfa destinata livrarii, au aparut si erorile de operare pe care, oricat stateam sa le verificam manual, nu am fi reusit sa le rezolvam fara un WMS. Mai mult, avem nevoie de un sistem software care sa se integreze usor cu solutia ERP pe care o folosim deja in companie si care sa ne ajute sa reducem timpul si resursele investite in operatiunile logistice. Astfel, am ales WMS-ul de la Senior Software, dezvoltat pe platforma Mantis, datorita experientei dovedite in timp atat a solutiei, cat si a  echipei de implementare.

a declarat Marius Iftime, Director Logistica Pambac.

pambac automatizare depozitOdata cu implementarea noului sistem, echipa va procesa comenzile mult mai rapid, cu ajutorul unor echipamente furnizate tot de Senior Software (ex: cititor cod bare, imprimanta etichete etc.). De asemenea, trasabilitatea marfurilor se va face automat, iar acuratetea livrarilor va creste pana la 99%.

In acelasi timp, managerii companiei vor putea monitoriza nivelul de incarcare a angajatilor si sa evite actiunile repetitive si timpii morti.

Dupa cum stim cu totii, forta de munca la noi in tara este din ce in ce mai putina. In plus, pregatirea angajatilor dureaza foarte mult, iar cand terminam de pregatit, pickerul pleaca. Cu solutia WMS pickerul nu mai este nevoit sa cunoasca in detaliu toate produsele si sortimentele, trebuie doar sa il invatam cum sa ajunga in principalele zone ale depozitului.

explica domnul Marius Iftime.

In urmatorul an, Pambac planuieste punerea in functiune a unei linii de paste medii, precum si deschiderea unui depozit nou care le va inlocui pe cele actuale.

In 2019 vom lansa un depozit ultra modern care le va inlocui pe cele actuale. Totodata, avem o noua linie de paste medii care va contribui la cresterea capacitatii de productie si, automat, la aparitia unor volume suplimentare de produse, iar fara un WMS nu cred ca mai puteam face fata.

a concluzionat Directorul de Logistica Pambac.

Citeste comunicatul integral pe seniorsoftware.ro.

Descarca prezentarea solutiei WMS!