Producatorul brandului

“vitamin aqua” isi gestioneaza operatiunile cu sistemele Senior Software

Afla ce beneficii a obtinut producatorul in urma implementarii solutiilor Senior Software

Merlins Beverages, producatorul bauturilor racoritoare ”vitamin aqua”, si-a optimizat intreaga activitate, incepand de la aprovizionarea cu materii prime si pana la vanzarea produselor finite. Folosind sistemele ERP si BI de la Senior Software, compania din Neamt a obtinut raportari detaliate, vizibilitate si control asupra resurselor si proceselor din companie.

Producatorul de bauturi racoritoare premium si a renumitelor branduri ”vitamin aqua” si ”Pop Cola”, si-a automatizat afacerea cu solutiile Senior Software si a inregistrat beneficii majore.

Liderul in Romania pe segmentul de ape cu vitamine si-a simplificat fluxurile de lucru si a crescut performanta in zona operationala, folosind sistemele SeniorERP si SeniorVisualBI.

”Pentru noi este imperativ sa avem acces la ultimele dezvoltari de software in vederea eficientizarii operatiunilor. Am primit recomandari din partea unor parteneri pentru solutiile oferite de Senior Software si, pentru ca ne-am dorit sa avem un tablou complet al activitatilor desfasurate (aprovizionare, productie si vanzare), am ales solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI de la Senior Software.
Cu SeniorERP reusim sa urmarim intreg fluxul de activitati si procese, de la aprovizionare materii prime si pana la vanzare, iar BI ne este util in ceea ce priveste raportarea pe diferite departamente.”
Ruxandra Alexianu
CEO Merlins Beverages

Printre cele mai importante beneficii inregistrate cu ajutorul sistemelor SeniorERPsoft ERP pentru managementul resurselor si SeniorVisualBIsoft BI pentru analize complexe si raportari detaliate, se numara:

Urmarirea in timp real a fluxurilor din companie

Asigurarea trasabilitatii materiilor prime si produselor finite

Viziune de ansamblu asupra proceselor din companie

Operatiuni financiar-contabile simplificate

Operativitate si vizibilitate crescuta in zona de vanzari

Obtinerea unor rapoarte de productie detaliate si usor de vizualizat

Analize si raportari realizate rapid si cu date corecte

Realizarea cu usurinta a bugetelor

Stabilirea deciziilor potrivite privind investitiile necesare

Imbunatatirea si urmarirea performantelor echipei de vanzari

Sustinerea proceselor decizionale si a strategiilor de business

Importanta solutiilor ERP si BI in productie si vanzari

Prin automatizare, Merlins Beverages a reusit sa optimizeze procesele din productie si pe cele din vanzari. Cu solutiile Senior Software, pe langa o gestionare eficienta a tuturor resurselor, producatorul isi construieste rapoarte concludente atat in sfera financiar-contabila, cat si in vanzari. In acest mod, echipa manageriala a simplificat operatiunile de realizare a bugetelor, a imbunatatit procesele decizionale (inclusiv pe partea de investitii) si a crescut productivitatea echipei de vanzari.

”ERP ne ofera suportul pentru trasabilitatea materiei prime si a produselor finite. Rapoartele de productie sunt complete si usor de vizualizat, astfel incat si gestiunea a cunoscut imbunatatiri. Pe zona de vanzari, avem o situatie mult mai clara despre activitatea agentilor de vanzari pe diversele canale de distributie pe care le deservim. Usurinta cu care realizam inregistrarile contabile, faptul ca am automatizat declaratiile si diferite documente uzuale, cat si posibilitatile extinse pe care le avem in intocmirea rapoartelor – pentru noi sunt cele mai importante avantaje aduse de SeniorERP.”
Ruxandra Alexianu
CEO Merlins Beverages

Legat de aplicativitatea in cadrul companiei, CEO-ul Merlins Beverages considera ca ERP-ul il ajuta cu precadere in stocarea datelor si in monitorizarea si evaluarea rezultatelor prin intermediul urmatoarelor functionalitati, grupate pe zone de business:

Productie

Ordine de productie, gestionare furnizori inclusiv comenzi, consumuri in productie, rapoarte / centralizatore productie, BIP etc.

Contabilitate

Balante, evidenta scadente furnizori / clienti, bonuri de consum, introducere facturi etc.

Vanzari & facturare

Gestiune furnizori si clienti (structura, istoric si rapoarte), transfer de marfuri intre gestiuni etc.

Financiar

Facturare, plati, stingere facturi, compensari, verificari sold, trezorerie, rapoarte etc.

“Cu solutia de Business Intelligence de la Senior Software obtinem o viziune de ansamblu asupra unei serii de procese relevante din companie, utilizand datele introduse in sistem, ceea ce reprezinta un avantaj major pentru Merlins Beverages.“
Ruxandra Alexianu

Ruxandra Alexianu

CEO Merlins Beverages

De asemenea, relatia producatorului cu marii retaileri (IKA) a fost imbunatatita prin automatizarea transferurilor de documente. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul platformei EDI (Electronic Data Interchange), ale carei functionalitati sunt integrate in SeniorERP. Platforma de transfer electronic al datelor vine cu o gama extinsa de beneficii, incepand de la simplificarea comunicarii cu IKA (International Key Accounts) si transmiterea rapida a documentelor, pana la pastrarea corectitudinii datelor si reducerea considerabila a costurilor.

In iulie 2021, Merlins Beverages urmeaza sa finalizeze o noua unitate de productie, fapt ce va determina extinderea portofoliului de produse si marirea personalului. Parteneriatul cu Senior Software are capabilitatea de a sustine nevoile extinse de automatizare ale companiei, care vin odata cu dezvoltarea afacerii, furnizorul fiind unicul din Romania cu un pachet complet de solutii software integrate pentru managementul afacerii.

Despre Merlins Beverages

IInfiintata in 2011, Merlins Beverages este o companie din judetul Neamt care se ocupa cu productia de bauturi racoritoare premium. “vitamin aqua”, „Merlin’s LEMONADE”, ”Pop Cola” si “VITANIMIX” sunt game de produse incluse in portofoliul producatorului. Brandurile Merlins Beverages se regasesc pe rafturile tuturor lanturilor de retail din Romania, in benzinarii si magazine alimentare, acoperind atat organised trade, cat si non-organised.

Despre Senior Software

Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Fondata in 2003, compania a realizat peste 450 de implementari de succes si dispune de 6 divizii prin care implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Senior Software isi desfasoara activitatea in patru locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi) cu o echipa formata din 160 de angajati.

Vrei sa afli mai multe despre solutiile Senior Software?

Detalii