Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Secom® isi gestioneaza stocurile cu solutiile WMS si Inventory Optimisation de la Senior Software

Secom® a implementat solutiile Inventory Optimisation si WMS de la Senior Software, cu ajutorul carora isi gestioneaza in mod integrat stocurile de marfa, fluxurile de lucru din depozit si procesele de business conexe. In 2015, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 12,2 milioane EUR, in crestere cu 19% fata de anul anterior.

SeniorInventory

Secom® este o companie romaneasca specializata in importul, promovarea si comercializarea de produse naturale pentru sanatate si frumusete. Aceasta importa aproximativ 300 de produse de la 10 branduri din Statele Unite ale Americii, Canada si Taiwan, pe care le distribuie prin cele 8 magazine proprii si 6000 de farmacii. Planurile de extindere a retelei de magazine au impus necesitatea unei mai bune gestionari a stocurilor, ceea ce i-a determinat pe manageri sa implementeze solutiile SeniorInventory si SeniorWMS integrate cu SeniorERP.

Existau situatii in care nu corelam bine stocul cu vanzarile si campaniile de promovare, iar procesul de pregatire a comenzilor in depozit se desfasura cu dificultate si erori. Acesti factori ne-au determinat sa implementam solutiile Inventory Optimisation si WMS de la Senior Software, iar impreuna cele doua sisteme ne-au ajutat sa evitam supra sau substocarea, sa reducem intr-un procent considerabil erorile de procesare a comenzilor, sa avem o mai buna vizibilitate asupra operatiunilor desfasurate in depozit si nu in ultimul rand sa inregistram un cash flow pozitiv.

A declarat doamna Lucia Costea, Managing Partner Secom®.

Implementarea solutiilor SeniorInventory si SeniorWMS in cadrul companiei Secom® a permis eficientizarea activitatilor de aprovizionare cu marfa, a celor de depozitare si de pregatire a comenzilor de vanzare. Astfel, daca inainte de implementare, necesarul de aprovizionat se calcula pe baza unei medii aritmetice a vanzarilor din anul anterior, in prezent solutia de optimizare a stocurilor preia informatiile despre istoricul comenzilor de client din ERP, estimeaza vanzarile viitoare tinand cont de sezonalitate si de trend, calculeaza stocul de siguranta si pe baza acestora sugereaza o cantitate optima de achizitionat pentru fiecare articol, in fiecare locatie. In acest mod, compania Secom® a reusit sa isi asigure un cash flow pozitiv, prin deblocarea banilor investiti in stocuri. De asemenea, timpul de livrare a produselor a fost redus, prin aprovizionarea cu mixul corect de produse, comenzile putand fi onorate in timp util si intr-o singura livrare.

Cele peste 160 de comenzi receptionate zilnic de la clienti sunt transmise din SeniorERP direct catre depozit, in SeniorWMS. Aici, angajatii identifica rapid marfurile prin scanarea codurilor de bare atasate produselor din depozit, iar mai departe, produsele colectate ajung in zona de livrare unde sunt impachetate, etichetate si scanate inca o data pentru a se asigura ca nu exista erori. In plus, pe langa capabilitatile de optimizare a fluxurilor de lucru, SeniorWMS ofera rapoarte care le permit managerilor Secom® sa urmareasca indicatori precum: productivitatea angajatilor din depozit, starea comenzilor si statusul activitatii de picking.

Integrarea solutiilor SeniorInventory si SeniorWMS cu SeniorERP permite ca toate datele care tin de activitatea inerenta bunului mers al companiei: stocuri, date financiare, vanzari, campanii, sa fie corelate si accesibile spre analiza. Mai departe, accesul in timp real la informatii este asigurat de SeniorVisualBI – sistemul de analiza si raportare dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor.

Implementarea SeniorVisualBI ne-a permis sa reducem timpul de procesare al datelor si a imbunatatit modul de vizualizare si de interogare a acestora. In plus, cu solutia Business Intelligence putem sa facem o analiza in timp real si automat a tuturor indicatorilor, ceea ce ne ajuta sa luam rapid decizii, sa ne planificam procesele si sa ne adaptam la piata si cerintele ei, stabilindu-ne astfel realist strategia.

A adaugat doamna Lucia Costea.

Compania Secom® are un portofoliu alcatuit din peste 250 de suplimente alimentare naturale, care acopera toata gama de afectiuni si 38 de produse fito-dermatocosmetice, o mare parte unice pe piata din Romania.

Citeste studiul de caz aici.

Descarca acum o prezentare completa a solutiilor noastre!