Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

SeniorERP simplifica implementarea ERP prin integrarea tehnologiei ClickOnce

Bucuresti, 11 n oiembrie 2006 – SeniorERP, solutie pentru managementul afacerilor de tip ERP (Enterprise Resource Planning) dezvoltata de Senior Software, ofera noi facilitati pe baza celor mai avansate standarde tehnologice ale momentului. SeniorERP integreaza ClickOnce, o tehnologie inovatoare dezvoltata de Microsoft. Aplicatia se actualizeaza automat cu versiunile noi, printr-un simplu click, reducandu-se radical timpii si costurile de implementare si evitandu-se intreruperile in activitatea companiei datorate instalarii de noi versiuni.

ClickOnce este o tehnologie Microsoft pentru implementarea software-ului bazat pe platformele Windows Forms si Windows Presentation Foundation, numite si Smart Clients. ClickOnce este disponibil doar pe platformele .NET 2.0. Prin intermediul ClickOnce, instalarea si rularea unei aplicatii este la fel de simpla ca a da click pe un link dintr-o pagina web. Principiile de baza ale ClickOnce sunt simplificarea si stabilitatea aplicatiilor web, pentru dezvoltarea aplicatiilor client pentru Windows. Pe langa acestea, ClickOnce urmareste rezolvarea a 3 alte mari probleme ale modelelor conventionale de implementare si deployment:

• dificultatile ce apar atunci cand aplicatia trebuie actulizata cu noi versiuni
• impactul unei aplicatii asupra computerului utilizatorului
• acordarea de catre administrator a permisiunii pentru ca o aplicatie sa fie instalata in sistem

Aplicatiile descarcate prin intermediul ClickOnce sunt considerate de un impact moderat, avand in vedere ca ele sunt instalate per-utilizator, nu per-computer. Nu este necesar nici un privilegiu specific de administrator pentru a instala o astfel de aplicatie. Fiecare aplicatie ClickOnce este izolata fata de celelalte. Aceasta inseamna ca o aplicatie ClickOnce nu poate “deteriora” o alta aplicatie.

Update-uri
Aplicatiile de tip ClickOnce se pot actualiza singure; ele verifica automat existenta unor versiuni mai noi decat cea folosita in mod curent, si atunci cand detecteaza noi versiuni ale aplicatiei, le inlocuiesc automat pe cele vechi si actulizeaza aplicatia. Pentru aplicatiile deja instalate, ClickOnce prezinta mai multe optiuni de actualizare. Aplicatiile pot fi configurate pentru a cauta update-uri la fiecare pornire a computerului sau dupa pornirea acestuia. ClickOnce disciplineaza comportamentul si calendarele de actualizare. Exista suport pentru update-uri obligatorii, sau pentru update-urile in curs, care ofera asigurarea ca intreaga baza de utilizatori ai unei aplicatii pot sa beneficieze de o noua versiune imbunatatita, intr-o maniera foarte rapida, cu costuri reduse si fara antreruperi in activitatea companiei.

Aplicatiile
Modelul ClickOnce suporta doua feluri principale de aplicatii: aplicatii instalate (cu afinitate cu aplicatiile conventionale Windows, integrate in meniul de start) si aplicatiile online (aplicatii gazduite de browsere, care nu sunt instalate, ci doar executate si cache-uite). Aplicatiile ClickOnce pot fi instalate pe un computer dintr-o locatie de pe Web, intr-o retea, sau chiar de pe un suport ca un simplu CD. Technologia de deployment (instalare si implementare) este integrata cu sistemul Visual Studio 2005 si este suportat nativ de tehnologia MSBuild. In prezent, ClickOnce functioneaza cu Internet Explorer, iar varianta extensie FFClickOnce permite si suportul Firefox.

Despre SeniorERP
SeniorERP este o solutie ce fluidizeaza procesele de afaceri prin integrarea acestora si oferirea de posibilitati extinse de control asupra diversilor indicatori critici ai afacerii: Indicatori logistici (ex: Timpi pregatire comanda; Grad incarcare parc auto; Rotatia stocurilor) sau indicatori de vanzari (ex: Numar documente; Valoare medie document; Adaos comercial/rata profitului; Numar pozitii pe document; Numar produse vandute; Numar clienti activi; Perioada medie de incasare; Grad de neincasare; Volum retururi; Discount mediu etc.).

SeniorERP este o aplicatie dezvoltata pe platforma .NET 3.0 si MS SQL Server 2005 si foloseste ca platforma de comunicare Windows Communication Foundation, considerata a fi noul standard pentru lumea aplicatiilor de management al afacerilor. Aplicatia integreaza de asemenea tehnologia ClickOnce dezvoltata de Microsoft, ce ofera beneficii extinse si costuri reduse pentru upgrade si deployment.

SeniorERP are o arhitectura modulara, formata din:  Modul Aprovizionare, Modul Vanzari, Modul SFA, Modul Preturi, Modul Stocuri, Modul Productie, Modul Trezorerie, Modul Contabilitate, Modul Mijloace Fixe, Modul WMS, Modul Logistica, Modul Parc Auto, Modul Controlling, Modul Abonamente, Modul BI, Modul Spatiu de Lucru, Modul Administrare.

Despre Senior Software
SeniorERP este o solutie ERP pentru managementul afacerilor dezvoltata de Senior Software. Senior Software este o companie privata cu capital integral romanesc ce ofera servicii de consultanta si dezvoltare de aplicatii informatice pentru managementului afacerilor. Senior Software este o companie membra a Senior Group. ( www.seniorgroup.ro )

Senior Software este Microsoft Certified Partner si detine certificare Microsoft pentru SeniorERP in conformitate cu cerintele Microsoft Windows 2003 Server, XML Web Services si .NET Framework. In portofoliul de competente Senior Software se regasesc atat noile tehnologii Microsoft (SharePoint si platforma .NET, SQL Server, XML Web Services, implementand solutiile in Microsoft Visual Studio 2005 si Microsoft SQL 2005), cat si consultanta de afaceri in vederea implementarii de solutii ERP.

Printre cei ce au ales sa foloseasca serviciile Senior Software se numara: Best Print Service, Biochefarm, Bohemia Koh-I-Noor, Civis Grup, Classic Dome, Consumer Product Network, DianFlex, Dohler Romania, Eurocleaner, Euro Grawo, Eximod, Gazeta Sporturilor, Hofigal Export, Immergas Romania, Interactive Systems, Koelner Romania, Mediarom/Wunderbaum, Mergeani, Mim Team, Moldvin, Nepmar Auto Import Export, Pharma Vita/Plant Univers, Regency, S&D Pharma Romania, Sarcomex, Sensident, Trans Courier Service SRL – agent exclusiv UPS Romania, Vitacare International, V-Tarus/Remedia.

Vrei sa afli mai multe detalii?