Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Solutiile Senior Software contribuie la extinderea distribuitorului local Timar Distrib

Distribuitorul de unelte pentru debitare, frezare, gaurire si echipamente de protectie Timar Distrib a implementat solutiile ERP, Business Intelligence, SFA si WMS de la Senior Software pentru a beneficia de un sistem informatic integrat, capabil sa sustina cresterea companiei.

Timar Distrib importa si distribuie unelte pentru debitare, frezare si gaurire si echipamente de protectie, oferind solutii complete pentru pietele de constructii civile si industriale, productie de tamplarie PVC, de mobila si pentru service-uri auto.

In contextul cresterii volumului de activitate si a problemelor intampinate in gestionarea afacerii, managerii Timar Distrib au inlocuit sistemele utilizate anterior cu solutia integrata de la Senior Software, alcatuita din SeniorERP, SeniorVisualBI, SeniorSFA si SeniorWMS.

Timar Distrib a ales ERP romaniaAm decis ca avem nevoie de un sistem ERP in momentul in care compania a inceput sa se extinda din ce in ce mai mult. In plus, ne-am dorit sa avem o situatie mai clara a tot ceea ce inseamna aprovizionare, vanzare, marketing, contabilitate. Implementarea softului ERP a avut loc intr-un moment potrivit, avand in vedere ca firma se confrunta cu unele probleme, incepand cu partea de contabilitate si terminand cu tot ceea ce inseamna vanzare. Am ales solutia SeniorERP pentru ca era important nu doar sa avem un sistem informatic, ci sa avem unul foarte bun.“, declara dl Marian Ciungu, Proprietar Timar Distrib.

Astfel, reprezentantii de vanzari ai companiei Timar Distrib preiau comenzile direct de la sediul clientilor cu ajutorul solutiei mobile SFA pe Android. Datorita interfetei extrem de intuitive, SeniorSFA permite crearea rapida a comenzilor, cautarea produselor in functie de o varietate mare de criterii, urmarirea istoricului comenzilor, incasarea soldurilor si multe altele. “Odata cu implementarea solutiei SeniorSFA ne dorim sa crestem performanta in vanzari a agentilor si sa avem un control mai eficient al clientilor si al stocurilor.“, a adaugat dl Marian Ciungu.

Mai departe toate comenzile de la clienti sunt trimise in mod automat catre ERP, iar de aici sunt transmise la depozit, in WMS. In depozit angajatii realizeaza picking-ul, mai exact colectarea marfurilor comandate de client, iar dupa efectuarea picking-ului, WMS-ul trimite o confirmare catre ERP. Odata cu aceasta sunt actualizate si cantitatile din comanda, astfel incat sa poata fi emise documentele ulterioare precum avize, facturi etc. Acest mod de lucru integrat faciliteaza desfasurarea intregii activitati de vanzare, de la preluarea comenzii pana la pregatirea si livrarea produselor, contribuind la cresterea productivitatii angajatilor si a satisfactiei clientilor.

Solutia Business Intelligence este utilizata de catre managerii Timar Distrib pentru urmarirea indicatorilor afacerii, precum: vanzari grupate pe agenti, grupe de produse sau zone de vanzare, profitabilitatea pe fiecare produs in parte, repartizarea veniturilor si a cheltuielilor pe centre, evolutia stocurilor, necesarul de aprovizionat samd. Astfel, conform spuselor domnului Marian CiunguSistemul Business Intelligence ne asigura rapiditate in interpretarea datelor. In plus, ne ajuta sa tinem o evidenta a cheltuielilor si veniturilor la nivel de firma si la nivel de angajati, si sa urmarim cash-flow-ul, aspecte care erau foarte greu de realizat pana la implementarea SeniorVisualBI.

Planurile de viitor ale managerilor au in vedere construirea unui brand puternic pe piata romaneasca, prin extinderea constanta a portofoliului de produse si a zonelor de vanzare. “Consider ca ne vom atinge obiectivele de crestere si extindere pe piata locala si nationala cu ajutorul solutiilor de la Senior Software.“, a adaugat dl Marian Ciungu.

 

Solicita o oferta de pret personalizata!