Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Un nou jucator in piata de echipamente termice si de tratare a apei implementeaza SeniorERP

Ludoterm, un start-up infiintat anul trecut, implementeaza SeniorERP pentru a face fata cu succes provocarilor aduse de situatia economica actuala si penetrarea unei piete mature.
implementare erp ludoterm

Ludoterm a fost infiintata in toamna anului 2009, avand ca domenii de activitate importul de echipamente pentru centrale termice si tratarea apelor primare si apelor uzate. Compania reprezinta numeroase firme internationale din domeniu, printre care Permo BWT Franta, lider pe piata de profil europeana, Remtech din Olanda, Herco din Germania, Aminodan Grup din Danemarca, samd.

In ciuda greutatilor specifice oricarei firme de inceput – lipsa de capital – si a crizei actuale, managementul companiei a cautat o solutie pentru a creste viteza de reactie:

„Am cumparat SeniorERP pentru ca asa vom putea lua mai rapid masurile necesare in diverse situatii. Cel mai mare avantaj este ca, inainte noi lucram cu o CA de realizat, cu targete, dar nu stiam niciodata cat adaos comercial se realizeaza si cate cheltuieli sunt, ma refer la cifre exacte. Cu SeniorERP voi sti cat vand si, mai important, cat adaos comercial am realizabil. In acest fel stabilesc targete mult mai relevante pentru agentii de vanzari.” Ludovic Toth, Director General Ludoterm

Cu un singur punct de lucru situat in Bucuresti si o echipa formata din 5 agenti de vanzari, activitatea firmei acopera toata tara, avand clienti din sudul tarii pana in Moldova. Distributia celor peste 6000 de articole comercializate de Ludoterm se realizeaza atat prin parcul auto propriu, cat si inchirieri de autoturisme.
Activitatea Ludoterm se imparte in doua segmente: o retea de distributie formata din aproximativ 100 distribuitori si al doilea segment, pe care Ludoterm este considerat un furnizor important, reprezentat de supermarketuri de tip Mr. Bricolaj, Bricostore, Obi si in curand Leroy Merlin, care isi va deschide in primavara un magazin in Chitila.

Conform managerului, care are experienta a trei ERP-uri diferite, un astfel de sistem este esential, cu conditia sa fie permanent actualizat si intretinut:
 “Sistemul poate determina pierderi iremediabile si sa nu reflecte realitatea. Pe de alta parte, lipsa unui sistem poate duce usor la pierderea datelor: daca pleaca un om din firma nu se mai stie ce a facut. Este important ca sistemul sa fie implementat dupa o prealabila organizare a activitatii si sa raspunda la nevoile curente si viitoare. “ Ludovic Toth, Director General Ludoterm
SeniorERP este specializat pe verticale de piata si dezvoltat permanent pentru a raspunde celor mai noi nevoi in fiecare domeniu. Investitiile constante in cele mai noi tehnologii si reutilizarea know-how-ului asigura o dezvoltare continua a SeniorERP, adaptata la schimbarile rapide ale pietei.

Principalul beneficiu al implementarii SeniorERP il reprezinta centrele de profit, prin care managementul Ludoterm poate analiza ”sanatatea” intregii companii.
” Avem doua centre, unul pe supermarketuri si unul pe distributie. Pentru mine este foarte important sa urmarim pe fiecare canal cheltuielile, veniturile, adaosul comercial. Plus detaliile pe fiecare client in parte: cum sta cu platile, cu achizitiile, etc.” Ludovic Toth, Director General Ludoterm

Solicita o oferta de pret personalizata!