Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Dacia Plant: povestea de succes a unui producator de suplimente alimentare

“SeniorERP avea caracteristicile care ne interesau pe noi si intr-o mare masura a contat si flexibilitatea si deschiderea celor cu care am discutat, deoarece doream un furnizor cu care sa lucram pe termen lung.” doamna Cosmina Oprea, Manager General Dacia Plant

Dacia Plant este in topul celor mai importanti producatori de tincturi, comprimate, ceaiuri si remedii naturale din Romania. Toate produsele sale sunt realizate din ingrediente 100% naturale, nu contin coloranti, conservanti, arome sau indulcitori artificiali.

cloud erp online romania

Care au fost motivele pentru care ati decis sa implementati un sistem ERP integrat?
D-na Cosmina Oprea: Este absolut natural ca o firma care incepe de la putin sa poata sa creasca si sa se dezvolte fara sa dispuna obligatoriu de sisteme foarte performante. Dar in momentul in care a ajuns la un anumit nivel de dezvoltare, cum ar fi un numar mare de clienti, un numar mare de agenti, 3 puncte de lucru in tara, devine brusc evident ca nu ai cum sa controlezi operatiunile, nu ai cum sa iti intelegi in detaliu costurile, nu ai cum sa urmaresti stocurile foarte bine, sa urmaresti trasabilitatea produselor – aspect foarte important in industria noastra.

software erp cloud

Care era situatia companiei inainte de implementare si cu ce fel de probleme v-ati confruntat?
D-na Cosmina Oprea: Procesul de facturare era de 3-4 ori mai complex decat acum. Apoi, nu exista trasabilitatea, datele nu erau depozitate la un nivel de detaliere care sa iti permita sa scoti rapoarte dupa toate criteriile de care aveai nevoie astfel incat sa intelegi ce se intampla pe fiecare canal de vanzare, sa poti sa vezi evolutia si performanta agentilor, sa poti sa urmaresti partea de costuri si de profitabilitate. In acelasi timp, gestiunea stocurilor era foarte complicata si existau probleme si pe partea de urmarire a retetelor de productie si a consumurilor.

In lipsa unui sistem integrat este imposibil sa controlezi toate activitatile, sa poti sa cresti calitatea serviciilor pe care le oferi clientilor, sa intelegi foarte clar ce se intampla in fabrica.”

Pe baza caror criterii ati ales solutia SeniorERP? Ce v-a determinat sa colaborati cu Senior Software?
D-na Cosmina Oprea: La profilul acesta de activitate care presupune aprovizionare, productie si distributie imi era clar intr-o masura suficient de mare care ar fi criteriile. Trebuia sa se potriveasca unor cerinte specifice ale noastre pe care le-am indentificat ca fiind absolut necesare. De exemplu, trebuia sa fie un sistem flexibil pe partea de facturare si de gestiune a bazei de date de clienti si era mai putin important sa permita procese de productie foarte complexe. SeniorERP avea caracteristicile care ne interesau pe noi si intr-o anumita masura a fost importanta si reactia celor cu care am discutat, flexibilitatea lor, deschiderea, astfel incat sa ne dam seama cu cine am putea sa lucram pe termen lung.

“Sistemul ERP ales trebuia sa fie un sistem flexibil pe partea de facturare si de gestiune a bazei de date de clienti

Cat de necesar considerati un sistem ERP in domeniul dumneavoastra, de productie si distributie suplimente alimentare?
D-na Cosmina Oprea: Este important pentru oricine are si productie si distributie pentru ca peste un anumit punct nu ai cum sa cresti si nu ai cum sa iti controlezi operatiunile, decat daca de exemplu iti cresti personalul administrativ de 3 ori ca sa faca toata lumea facturi si sa le tina evidenta. Este un nivel, nu stiu sa va spun exact care este, insa fiecare firma si fiecare industrie si-l descopera. Daca ai operatiuni mai complexe peste acest nivel nu mai poti sa faci fata fara un ERP.

Citeste tot interviul

 

Solicita o oferta de pret personalizata!

 
Comentarii

Nici un comentariu inca.