Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

ERP pentru producatori: Cum poti avea control integrat asupra afacerii tale?

Conditiile economice actuale au facut necesara corelarea productiei cu distributia si mai departe cu marketing-ul si vanzarile. Departamentele trebuie sa colaboreze permanent pentru a obtine si furniza rapid informatiile necesare: volumul vanzarilor, rezultatele campaniilor de promovare sau feedback-ul clientilor, acestea fiind vitale pentru producator in vederea coordonarii mai eficiente a activitatii.

Insa dimensiunea organizatiei, lipsa de comunicare intre departamente si dificultatea accesarii informatiilor dorite sunt piedici care pot interveni in acest proces de gestionare integrata  a companiei, de unde a aparut necesitatea implementarii unor platforme informatice de tip ERP. Acestea favorizeaza comunicarea intra si inter departamentala necesara atingerii obiectivelor de business ale companiilor.

Mai multe despre Rolul unui ERP in integrarea canalelor de vanzare cu productia.

Sistemul ERP ajuta la planificarea, controlul si masurarea eficientei procesului de productie, datorita capabilitatilor sale de stocare si procesare a volumelor mari de date implicate de operatiunile aferente. Totodata sunt luate in calcul aspectele ce tin de respectarea planurilor si a retetelor de productie, calculul necesarului de aprovizionat, rationalizarea resurselor, generarea si respectarea comenzilor de productie sau accelerarea lansarii pe piata a produsului.

Cu ajutorul rapoartelor detaliate si actualizate in timp real din ERP, angajatii din cadrul departamentului de productie pot afla exact cat si cand este necesar sa produca. Informatiile de la nivelul intregii companii sunt centralizate pentru ca resursele sa fie utilizate in mod corect si rezultatele sa fie cele asteptate.

In plus, cu sistemul ERP poate fi gestionata trasabilitatea marfurilor de la materiile prime pana la produsul finit, si pot fi urmarite automat loturile si termenele de valabilitate. Astfel, companiile obtin beneficii precum diminuarea costurilor de productie, vizibilitate mai mare asupra proceselor desfasurate si cresterea calitatii produselor oferite clientilor.

Un sistem ERP creste astfel eficienta activitatii de productie prin cresterea vitezei de reactie la noile oportunitati de business, implementarea rapida a ideilor inovatoare, lansarea de produse cu valoare adaugata, iesirea pe pietele externe si nu numai.

 

Vrei sa afli mai multe detalii?

 
Comentarii

Nici un comentariu inca.