Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Modul ERP: Controlling

ERP Controlling : centre cost, bugete venituri / cheltuieli, cashflow, cheltuieli previzionate

Modulul da posibilitatea planificarii parametrilor financiari ai companiei si ofera atat capabilitati proactive pentru avertizarea din timp in cazul depasirii negative a acestora cat si instrumente de analiza complexe in vederea determinarii factorilor de influenta.

ERP Controlling: Centre venit si cost

Se configureaza structura centrelor de cost/venit si formulele de repartizare automata a tranzactiilor pe centrele definite anterior. Nu exista limite in ceea ce priveste structura si numarul centrelor. Organizarea acestora este arborescenta, pentru a oferi rapoarte de tip drill-down, pornind de la indicatori agregati, mergand catre informatii detaliate. Datorita corelarii informatiilor din acest modul cu cele existente in modulele gestiune si contabilitate, calitatea analizelor este maxima, iar accesul la informatiile dorite este imediat, indiferent de sursa acestora.

Avand in vedere nivelul extrem de ridicat de automatizare a generarii efectelor contabile, recomandam companiilor care implementeaza SeniorERP si care nu au utilizat in trecut un astfel de modul, sa-l considere ca o evolutie fireasca calitativa a activitatii departamentului financiar – contabil de la introducere/operare de date catre analiza si control.

Descarca prezentarea sistemului SeniorERP!

ERP Controlling: Bugete de venituri si cheltuieli

Odata definita structura de centre, se pot configura bugetele lunare specifice. Se pot urmari bugetele previzionate versus cele in curs de executie versus cele realizate. Bugetele de venituri si cheltuieli sunt instrumente care asigura descentralizarea deciziilor intr-o companie, fara a afecta parametrii financiari prestabiliti. Prin stabilirea precisa a responsabililor pe sectiunile de buget dorite, se poate transfera actul de decizie catre verigile operationale. Cel putin in prima faza a descentralizarii, se recomanda reevaluarea bugetelor la un interval de timp mai scurt – de obicei lunar.

SeniorERP - Bugete

ERP Controlling: Cheltuieli Previzionate

Nu toate cheltuielile se inregistreaza in momentul efectuarii lor. De exemplu, decontul de cheltuieli aferent atasat unei deplasari in interes de serviciu, se inregistreaza la revenirea in firma. Intre timp un alt angajat poate cere un avans pentru o alta deplasare, dar nu se stie daca bugetul a fost depasit sau nu. Rolul acestui submodul este acela de a evidentia cheltuielile in curs, pentru a incuraja un comportament proactiv in controlul realizarii bugetelor previzionate.

ERP Controlling: Cashflow

Realizat utilizand metoda calculului direct, cashflow-ul este prezentat atat in format tabular, divizat pe componente, cat si grafic, usor de inteles si urmarit. Astfel devin evidente punctele de maxim sau minim de cashflow si se pot planifica masuri corectorii. O categorie distincta o reprezinta documentele care au termenul de scadenta mult depasit, acestea necesitand un proces de decizie asupra influentei cashflow-ului.

Pentru a evita repetarea unor astfel de situatii, exista posibilitatea avertizarii / blocarii emiterii de noi documente catre clientii in cauza, in cazul depasirii pragurilor prestabilite. Este extrem de importanta crearea unor politici comerciale coerente, in care indicatorii de bonitate sa joace un rol important. In cazul utilizarii ca si canal de vanzare a agentilor comerciali, unul dintre criteriile acordarii de bonusuri este cel al respectarii termenelor de plata agreate. O alta politica de imbunatatire a cashflow-ului este integrarea pe verticala a noi canale de distributie care asigura un cashflow imediat: retail, online etc.

SeniorERP - Cash Flow

SeniorERP permite acordarea de termen de plata la nivel de linie de factura, in felul acesta putandu-se stabili scandente mai apropiate pentru produsele usor vandabile, surplusul de cashflow putand finanta produsele care necesita sustinere.

Pentru analize specifice, exista atat rapoarte sintetice de analiza a imbatranirii soldurilor, cat si rapoarte detaliate la nivel de scadenta de document.

Afla cat costa implementarea sistemului SeniorERP!  sau  Solicita o demonstratie a sistemului!