Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Modul ERP: Logistica

Logistica – Fluidizarea proceselor de aprovizionare, stocare, redistributie de bunuri, livrare bunuri, planificare livrari

Rolul logisticii este sa fluidizeze procesele de aprovizionare, stocare, redistributie a bunurilor in interiorul unei companii, sau livrare de bunuri catre clienti. Acest modul al aplicatiei SeniorERP planifica resursele de infrastructura existente in vederea obtinerii unei utilizari optime a acestora. Informatiile primare sunt preluate din modulele conexe.

SeniorERP - Zona Livrare

ERP Logistica: Zone livrare

In general, o companie de distributie poate avea unul sau mai multe puncte de lucru proprii. In functie de organizare, un punct de lucru poate avea atat activitati de vanzare, cat si de logistica a livrarilor. Daca punctul de lucru deserveste un numar semnificativ de clienti si opereaza activitati logistice planificabile, acesti clienti pot fi diferentiati pe zone de livrare.

O zona de livrare reprezinta o grupare logica a clientilor in vederea stabilirii unei rute de aprovizionare. O astfel de zona de livrare poate deservi una sau mai multe divizii de vanzare, in functie de natura produselor si volumul vanzarilor.

Pe o zona de livrare activeaza o masina conform unui plan de vizite. In definirea unui client poate fi setat un timp mediu de pregatire a unei comenzi, timp care poate fi estimat pe baza datelor istorice, asfel incat, atunci cand se introduce in sistem o comanda de client noua, se poate planifica in mod automat prima livrare posibila, masina si livratorul care vor deservi ruta in acel moment. Ulterior se pot ajusta aceste planificari, in cazul supraincarcarilor sau a indisponibilitatilor (masina defecta, sofer indisponibil).

Descarca prezentarea sistemului SeniorERP!

ERP Logistica: Planificare livrari/ masini / soferi

Acest submodul preia informatiile definite in cadrul modulului de parc auto si le utilizeaza in procesul de planificare a livrarilor de bunuri.

O masina poate fi activa, la modul ideal, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, deci este nevoie de o planificare detaliata a activitatilor. De asemenea, o masina poate avea cel putin un sofer pe schimb sau pe livrare si poate deservi una sau mai multe divizii. Cu ajutorul submodulului curent, aceste activitati logistice pot fi planificate si urmarite eficient.

SeniorERP - Mijloc de Transport

ERP Logistica: Coduri si denumiri alternative

In relatia cu furnziorii, producatorii sau clientii de tip hypermarket, apare nevoia de a comunica cu acestia in codurile si denumirile specifice. SeniorERP poate gestiona un numar virtual nelimitat de coduri de denumiri secundare, care sunt atasate la nivel de produs si partener, astfel incat comenzile de aprovizionare sau avizele si facturile clientilor sa fie emise automat in formatele agreate.

Un alt aspect important este legat si de unitatile de masura in care se opereaza documentele catre acest tip de parteneri. Spre exemplu, pot aproviziona in baxuri si vinde la bucata, sau invers. Deci, pe langa denumirile alternative, la definirea relatiei cu un furnizor, spre exemplu, va trebui specificata la nivel de articol si unitatea de masura in care se vor emite comenzile.

Afla cat costa implementarea sistemului SeniorERP!  sau  Solicita o demonstratie a sistemului!