Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Modul ERP: Preturi

Preturi – liste preturi, politici comerciale, recalculare preturi, schimbare preturi, adaos comercial

Niciunul dintre procesele de aprovizionare sau de vanzare nu poate fi eficient fara urmarirea preturilor de achizitie, respectiv de vanzare. Fie ca sunt in lei sau in valuta, exprimate in preturi fixe sau in procente de discount / adaos, specifice unui punct de lucru sau unei divizii, permanente sau promotionale, nete sau brute, gestionarea preturilor a fost proiectata in sistemul SeniorERP pentru a fi intuitiva si eficienta chiar si pentru multe mii de articole aflate in conexiune cu multe mii de parteneri.

Liste Preturi Personalizate

Acest submodul este suportul decizional destinat uneia dintre cele mai delicate operatiuni din cadrul politicii comerciale ale unei companii: managementul preturilor in conditiile unor nomenclatoare de zeci de mii de produse si parteneri. Este vorba atat despre preturile de vanzare, cat si despre cele de achizitie, nete/depozit sau brute/retail, de promotii, de liste de preturi fixe sau seturi de discount-uri, de liste de preturi cu un numar limitat de produse, sau cu posibilitati de selectie din lista parinte etc. Tot in cadrul acestui submodul se poate stabili si politica de creditare/termene de plata in acord cu cea de preturi, chiar si la nivel de produs. Listele de preturi sunt asociate si cu gestiunile (ex: preturi nete la depozite sau brute la magazine) sau cu diviziile de vanzare acolo unde este cazul.

SeniorERP - Lista de Pret

 

Descarca prezentarea sistemului SeniorERP!

Recalculare Preturi

In cazul utilizarii metodei de descarcare de gestiune Cost Mediu Ponderat (CMP), aceasta optiune permite reevaluarea costului de descarcare a marfii in orice moment. In practica, exista situatii in care apare nevoia de a vinde produsele inaintea receptiei acestora in sistem. Datorita faptului ca prin metoda CMP – zilnic sau lunar, iesirea din gestiune se efectueaza din totalul intrarilor in perioada + stocul existent la inceputul perioadei, nu dintr-un lot specific unei achizitii, nu exista o legatura stricta intre achizitii si vanzari. Deci se poate vinde in minus (configurabil, se poate si interzice acest lucru), cu precizarea ca in momentul recalcularii costului marfii, stocul la sfarsitul perioadei nu trebuie sa fie negativ.

Schimbare Preturi

Orice modificare adusa unei liste de preturi genereaza in mod automat un ordin de schimbare de pret. Un ordin de schimbare de pret cu caracter special este cel de schimbare a preturilor de retail. Daca spre exemplu lista de preturi de retail este asociata cu un numar de 20 de magazine si se modifica un pret, se genereaza in mod automat 20 de ordine de schimbare de pret, cate unul pentru fiecare magazin, care au rolul de a inregistra/regla noul adaos comercial si de a genera notele contabile aferente.

ERP - Ordin de Schimbare Pret

Viziune Transversala Pret

Atunci cand se analizeaza profitabilitatea operatiunilor pe un produs, este necesara sintetizarea informatiilor de pret intr-un singur ecran, pentru a avea o privire de ansamblu asupra fluxurilor de achizitie si vanzare, din punct de vedere comercial.

Afla cat costa implementarea ERP!