Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Producatorul Stalinskaya, Prodal `94, si-a imbunatatit procesul decizional cu solutia CPM

Interviu cu domnul Cristian Nastase, CFO Prodal `94.

Prodal `94 este producatorul si distribuitorul marcilor Stalinskaya Vodka si Wembley Dry Gin si una dintre cele mai mari companii producatoare de bauturi alcoolice din Romania. Aceasta a implementat solutia de bugetare si raportare avansata CPM de la Senior Software, cu ajutorul careia a scurtat timpul dedicat activitatii de bugetare, a optimizat procesul decizional si nu numai.

solutia de bugetare

Senior Software: Spuneti-ne cateva cuvinte despre compania Prodal `94.

Dl. Cristian Nastase, CFO Prodal `94: Compania a fost fondata in urma cu peste 20 de ani. Principalele marci din portofoliul Prodal `94 sunt Stalinskaya – cea mai cunoscuta si consumata votca din Romania si Wembley Dry Gin. Pe segmentul de votca, avem o cota de piata de 36% si suntem lideri. Pe segmentul de gin avem jumatate de piata si pe langa acestea mai avem si alte produse cu cote intre 2-3%. Avem in total 15 produse in portofoliu.

Senior Software: Ce v-a determinat sa alegeti o solutie de tip CPM?

Dl. Cristian Nastase: Procesul de bugetare era foarte greoi si ducea adesea la intarzieri in abordarea deciziilor. Interogarile de tip what–if durau foarte mult si reprezentau o piedica in activitatea directorilor companiei, iar deciziile nu puteau fi luate in timp real, ceea ce avea un impact major asupra afacerii.

Senior Software: Cum se desfasura procesul de bugetare inainte de implementarea solutiei CPM?

Dl. Cristian Nastase: Procesul de bugetare se desfasura in felul urmator: eu adunam toate informatiile, le prelucram si le prezentam managerilor. Fiecare departament al companiei – productie, logistica, vanzari, HR, IT – are cate un director, iar in principiu ei faceau bugetarea cheltuielilor pe baza unui istoric pe care il primeau de la mine pe anul anterior si mai departe eu centralizam datele si realizam bugetul final in Excel. Era periculos deoarece exista riscul sa modifici ceva in Excel, iar la final sa apara o alta cifra la bugetare.

Senior Software: V-ati simtit vreodata supraincarcat in ceea ce priveste bugetarea?

Dl. Cristian Nastase: Da, pentru ca lucram de obicei cu mai multe variante de buget. De exemplu, in anul 2015 am avut 3 variante: pesimista, optimista si realista, insa au fost ani in care am avut si cate 6-7.

Problema nu era neaparat bugetul in sine, cat fixarea cifrelor de vanzari. Fiecare manager are o viziune diferita, iar procesul de negociere este unul consumator de timp.

cpm colaj device-uri

Senior Software: De ce ati ales solutia CPM de la Senior Software?

Dl. Cristian Nastase: Ne-am dorit sa avem acces la informatie in timp real si sa putem gestiona atat rapoartele cat si bugetele intr-o singura solutie, iar aplicatia CPM a raspuns acestor nevoi. La fel de importanta a fost si posibilitatea introducerii datelor direct in aplicatia CPM, ceea ce nu am regasit in alte solutii de raportare.

Am ales Senior Software datorita implicarii echipelor de vanzare si implementare, care au dat dovada de profesionalism. Consultantii companiei au dovedit experienta in domeniul productiei si distributiei, ceea ce a dus la o analiza si arhitectura a sistemului bazata pe nevoile noastre in zona de bugetare si raportare. Relatia cu echipa de implementare a fost foarte buna, ni s-a raspuns prompt, termenele au fost respectate si totul a mers conform planificarii. Chiar nu am nimic de reprosat.

Senior Software: Care sunt beneficiile pe care le-ati obtinut pana in prezent in urma implementarii solutiei CPM?

Dl. Cristian Nastase: In prezent, datorita utilizarii solutiei CPM, lucrurile sunt foarte clare. Managerii pot sa obtina foarte repede orice informatie dorita. Timpul economisit si faptul ca tabloul de bord poate fi vazut de oriunde sunt principalele avantaje ale solutiei. Utilizarea unui astfel de soft conteaza foarte mult, pentru ca iti ofera acces foarte usor la informatii si astfel poti obtine o imagine de ansamblu asupra afacerii. De asemenea, tot ce se calcula inainte in Excel, respectiv: discount-uri, partea de cash-flow si nu numai, se realizeaza in prezent cu ajutorul solutiei CPM.

Senior Software: Care sunt planurile de viitor ale companiei?

Dl. Cristian Nastase: In primul rand ne dorim sa crestem activitatea de export si sa dezvoltam vanzarile prin intermediul canalului HORECA.

Senior Software: Ce sfaturi i-ati da unui alt manager care era in situatia dumneavoastra?

Dl. Cristian Nastase: Sa foloseasca solutii software performante de management al performantei companiei. Nu cred ca este manager sau om care sa nu vrea sa aiba o viata mai usoara. Utilizarea unui astfel de soft conteaza foarte mult, iti ofera o imagine de ansamblu asupra afacerii si acces foarte usor la informatii.

 

Solicita o demonstratie gratuita a sistemului!