Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

SeniorERP gestioneaza cu succes activitatea unui business in crestere: GiftSolution – liderul pietei de cadouri corporate

Interviu cu Andreea Rasoga, Director Comercial GiftSolution si Anca Floare, Director Financiar-Contabil GiftSolution.

GiftSolution – liderul pietei locale de cadouri corporate, a implementat solutia ERP pentru managementul afacerii oferita de Senior Software. Managerii companiei ne-au vorbit despre motivele pentru care au ales un astfel de sistem, cum s-a desfasurat procesul de selectie, ce beneficii a adus SeniorERP companiei si care sunt planurile de viitor.

interviu giftsolution implementare seniorerp


Senior Software: Va rog sa ne spuneti cateva cuvinte despre companie. Care este pozitia acesteia pe piata si care a fost evolutia financiara din ultima perioada?

Andreea Rasoga, Director Comercial GiftSolution: Activitatea companiei a inceput in 2008, iar pana in prezent am crescut treptat, ajungand la o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane EUR, cu planuri de crestere de la sezon la sezon de 20 – 30%. Avem doua linii de business: partea de vanzare de tip wholesale cu care acoperim toate lanturile mari din tara (Metro, Selgros, Carrefour, Auchan, Cora, Kauffland, Mega Image, Billa etc.) si partea de vanzare B2B. Initial am pornit cu un procent de sub 30% pentru partea de wholesale, iar intre timp am crescut foarte mult si am ajuns la 50%-50% pe segmentul de pachete cadou.
In afara de acest segment, ne-am dezvoltat si pe partea de traditional trade, deoarece am identificat cerere din partea clientilor. Acestia au dorit si pachete cadou cu articole diferite fata de ceea ce se gaseste standard la noi pe raft. Nu a fost foarte complicat sa venim cu produse noi, deoarece piata noastra este una mica in comparatie cu pietele din alte tari, avem lipsa mare de branduri si de tipuri de articole. Intre timp lucrurile s-au schimbat un pic, iar cererea este din ce in ce mai punctuala de la an la an. Noi incercam sa o acoperim cu tipuri de produse si idei noi.

Senior Software: Ce v-a determinat sa implementati o solutie integrata de management al afacerii?

Andreea Rasoga: Chiar daca profilul companiei noastre este unul atipic pentru achizitionarea unui sistem ERP, consideram ca am facut pasul potrivit, pentru ca SeniorERP ne va ajuta sa ne indeplinim obiectivele pe termen mediu. Viziunea de ansamblu asupra afacerii si beneficiile pe care ni le ofera sunt principalele motive pentru care am optat pentru o astfel de solutie.
De asemenea, am identificat mai multe pierderi de resurse in cadrul proceselor de aprovizionare, productie si livrare. Majoritatea acestor minusuri pot fi rezolvate prin definirea unor procese simple de lucru si integrarea lor intr-o aplicatie unitara de tip ERP. In urma unui proces elaborat am luat decizia de a implementa sistemul ERP de la Senior Software, care gestioneaza toate fluxurile din cadrul companiei. Solutia a adus un plus de productivitate pe tot lantul: import, manipulare, stocare, picking, livrare si a marit eficienta angajatilor si a resurselor economice.

interviu giftsolution cadouri corporate

Senior Software: Ce criterii ati avut in vedere in momentul in care v-ati gandit sa implementati un sistem integrat?

Anca Floare: Ca orice companie de import si distributie, nu puteam sa ne gandim serios la o crestere a activitatii fara sa luam in calcul implementarea unui sistem ERP integrat. Criteriile avute in vedere in momentul alegerii solutiei au fost: capacitatea furnizorului de a dezvolta anumite functionalitati adaptate nevoilor noastre, pretul si nu in ultimul rand implicarea echipei de implementare in acest proces. Un alt motiv pentru care am implementat SeniorERP este pentru ca ne-am dorit sa avem toate informatiile in acelasi loc. Credem ca o solutie informatica de tip ERP este mana dreapta a departamentului comercial.

Senior Software: Cum se desfasoara in prezent activitatea in cadrul companiei, au intervenit modificari in ceea ce priveste fluxurile de lucru?

Anca Floare: Am schimbat unele fluxuri de lucru din cadrul companiei, iar pe unele le-am imbunatatit pentru a putea functiona bine. Am reorganizat activitatea, iar feedback-ul din partea angajatilor a fost unul pozitiv. Acestia au fost incantati sa aiba unelte performante cu care sa lucreze si au inteles faptul ca sistemul ERP le va face viata mai usoara.

Senior Software: Care sunt planurile de viitor si care este rolul sistemului SeniorERP in atingerea lor?

Andreea Rasoga: Noi dorim sa ramanem lideri de piata pe acest segment, sa atingem o cifra de afaceri de 7-8 milioane EUR anual si sa mentinem o cota de piata de 40-50% din totalul vanzarilor de cosuri corporate. De asemenea, ne dorim sa dezvoltam in continuare segmentul de import si distributie.

Senior Software: Cat de importanta este implementarea unei solutii de management al afacerii pentru o companie din mediul dumneavoastra?

Andreea Rasoga: O solutie software performanta te ajuta sa depasesti limitarile care pot interveni in cadrul oricarei companii in ceea ce priveste accesul la informatii si devine vitala in cazul volumelor mari de date. Este importanta eficientizarea activitatii din cadrul unei companii, iar solutia de la Senior Software indeplineste acest criteriu pentru ca educa angajatii si ii invata sa lucreze unitar in spiritul unui mod de lucru foarte clar.

Vrei sa afli mai multe detalii?