Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Noile reglementari cu privire la trasabilitatea alimentelor intra in vigoare de la 1 iulie 2012

Incepand cu 1 iulie 2012, conform Regulamentului de punere in aplicare NR. 931/2011 al Comisiei Europene toate statele europene vor fi nevoite sa aplice noile reglementari privind trasabilitatea produselor.

Astfel, companiile vor trebui sa asigure trasabilitatea alimentelor in toate etapele productiei, prelucrarii si distributiei. Totodata, operatorii din sectorul alimentar trebuie sa fie capabili sa identifice persoanele care ii aprovizioneaza cu alimente, precum si intreprinderile catre care au fost furnizate propriile lor produse.

Abordarea folosita poarta denumirea “un pas inainte – un pas inapoi”. Aceasta obliga companiile sa dispuna de un sistem cu ajutorul caruia sa poata identifica facil atat furnizorii lor directi cat si clientii directi, in cazul in care nu sunt consumatori finali.

In aceste conditii, pentru fiecare lot trebuie sa puna la dispozitia autoritatilor urmatoarele informatii:

• Decrierea precisa a alimentului
• Volumul sau cantitatea de alimente
• Numele si adresa operatorului din sectorul alimentar de la care s-a expediat alimentul
• Numele si adresa expeditorului (proprietarul), in cazul in care acesta este altul decat operatorul din sectorul alimentar de la care s-a expediat alimentul
• Numele si adresa operatorului din sectorul alimentar caruia i s-a expediat alimentul
• Numele si adresa destinatarului (proprietarul), in cazul in care acesta este altul decat operatorul din sectorul alimentar caruia i s-a expediat alimentul
• O referinta de identificare a lotului sau a transportului, dupa caz
• Data expedierii alimentului.

Totodata, companiile trebuie sa actualizeze aceste informatii zilnic si sa le pastreze pana la data cand se presupune ca s-a consumat alimentul.

Pentru a asigura respectarea tuturor acestor conditii, este necesar un sistem WMS capabil sa tina evidenta acestor informatii in timp real si sa permita verificarea lor in orice moment.

Sistemul WMS de la Senior Software vine in intampinarea companiilor vizate de aceasta reglementare cu o serie de functionalitati menite sa asigure respectarea acesteia, precum: identificarea prin coduri de bare, etichetarea marfurilor, scanarea cu dispozitive wireless, vizibilitate crescuta asupra informatiilor referitoare la marfuri, actualizarea datelor in timp real, integrarea cu sistemul ERP, asigurand astfel o acuratete de 100% in trasabilitatea marfurilor
Afla mai multe despre beneficiile sistemului WMS.

Regulamentul de punere in aplicare NR. 931/2011 il puteti vizualiza integral aici

 

Vrei sa afli mai multe detalii?

 
Comentarii

Nici un comentariu inca.