Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Sistem ERP, Business Intelligence ( BI, OLAP ), Windows Communication Foundation ( WCF ), .NET Framework

SeniorERP este un sistem ERP avansat, bazat pe urmatoarele tehnologii: Business Intelligence ( BI, OLAP ), Windows Communication Foundation ( WCF ), .NET Framework, Service Oriented Architecture ( SOA ), Windows Vista/Windows Longhorn Server 2008

1. Flexibilitate

a. In conditiile in care o investitie intr-un sistem ERP este, de obicei, semnificativa, tinand cont de tendintele de intensificare a dinamicii pietei si de faptul ca orice companie are ca obiectiv cresterea, se pune problema unei alegeri intre un sistem accesibil financiar la momentul actual, dar care nu va acoperi viitoarele nevoi si achizitia unui sistem costisitor, dar viabil in viitor. Pe langa costurile directe de achizitie si implementare trebuiesc luate in calcul si cele indirecte, legate de actualizarea infrastructurii necesare unui sistem complex si scalabil.

b. Nu de putine ori, din ratiuni economice, se opteaza pentru solutia accesibila, compania urmand sa repete socul unei noi implementari in conditiile in care in viitor va avea un business si mai complex si o structura de personal utilizator de sistem ERP stufoasa.

c. In mod evident, este de preferat ca solutia implementata sa ofere posibilitatea unui start-up accesibil, urmand ca pe masura dezvoltarii afacerii sa fie activate noile procese si fluxuri necesare desfasurarii unei activitati normale. De asemenea, avand in vedere impactul unei implementari si durata asimilarii noului sistem, este in favoarea clientului sa porneasca cu o configuratie mai simpla, dar controlabila.

d. Un factor de amortizare a impactului implementarii este reprezentat de atentia acordata interfetei utilizator. Aceasta trebuie sa respecte un standard de simplitate, de atentie la detalii, sa fie intuitiva si atractiva, sa fie capabila sa capteze curiozitatatea utilizatorului si sa-i creeze un semntiment de confort. Indiferent de functionalitatile sistemului, lipsa unei astfel de interfete genereaza un fenomen de respingere la nivelul utilizatorului.

e. Tehnologiile incorporate in SeniorERP permit rularea eficienta a tuturor componentelor ( client, server aplicatie, server baza de date, server de raportare OLAP ) pornind de la un singur calculator si ajungand, in functie de diverse configurari, la sute de clienti distribuiti geografic la nivel national, care opereaza in timp real.

f. O configuratie de start-up ‘cost effective’ poate porni de la un server de baze de date gratuit (Microsoft SQL Server 2005 Express Edition), instalat pe un sistem de operare non-server (Windows XP/Vista) sau pe un sistem server low cost (Windows 2003 Server Web Edition), un server de aplicatie SeniorERP si un numar dorit de clienti SeniorERP, care comunica eficient cu serverul de aplicatie utilizand Windows Communication Foundation ( WCF ). Configurarile initiale ale aplicatiei vor favoriza o operare simpla, orientata pe documente, urmand ca pe masura expansiunii economice a companiei si in urma cresterii nevoii de control, sa se treaca la o configurare bazata pe procese si fluxuri.

erp business intelligence

2. Scalabilitate

a. Scalabilitatea solutiei este virtual conditionata doar de infrastructura hardware si de capacitatile canalelor de comunicatie. Fiind o solutie optimizata pentru lucrul cu serverul de baze de date MS SQL Server 2005, este posibila gestionarea unor volume uriase de date, oferind facilitati extinse de raportare avansata de tip BI. Serverele de aplicatie sunt bazate pe Microsoft .NET Framework 3.5, fiind 100% compatibile cu serverul de baze de date. Comunicatia cu clientii de aplicatie este realizata prin Windows Communication Foundation, ceea ce inseamna posibilitati de configurare a distributiei sistemului in conformitate cu infrastructura existenta. Clientul SeniorERP este dezvoltat integral utilizand Microsoft .NET Framework 3.5.

3. Ciclu de viata

a. Toate tehnologiile utilizate sunt de ultima generatie, fiind nativ incorporate/suportate in/de catre urmatoarea generatie de sisteme de operare Microsoft: Windows Vista/Windows 2008 Server

4. Securitate

a. SeniorERP utilizeaza implementari ale celor mai noi standarde internationale de securitate privind arhitecturile bazate pe servicii.

b. Securitatea poate fi configurata conform infrastructurii existente la client, datorita flexibilitatii oferite de Windows Communication Foundation. Schimbul de date intre componentele suitei poate fi securizat cu ajutorul certificatelor X509, folosind securitatea oferita de canalele VPN sau utilizand oricare dintre optiunile disponibile. De asemenea fluxul de date este comprimat pentru optimizarea costurilor cu infrastructura de comunicatii (internet).

c. SeniorERP implementeaza restrictiile de securitate impuse de noua generatie de sisteme de operare Windows.

5. Mentenanta

a. SeniorERP este proiectata pentru a reduce costurile de administrare, indiferent de dimensiunile unei implementari.

b. In general, SeniorERP beneficiaza de toate facilitatile de mentenanta oferite de platforma Microsoft .Net Framework 3.5, oferind in acelasi timp garantia unei incorporari facile de tehnologie noua.

6. Integrare

a. SeniorERP ofera nativ integrare cu suita Microsoft Office 2003/2007, export de date in formate PDF, text, CSV etc.

b. Componenta Business Intelligence se integreaza cu platforma de colaborare Microsoft Sharepoint, pentru a o oferi un suport de decizie manageriala extrem de eficient intr-un mod securizat.

7. Interoperabilitate

a. Caracterul de aplicatie deschisa catre alte sisteme este data de arhitectura de tip SOA (Service Oriented Arhitecture).

Vrei sa afli mai multe detalii?