Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

CRM pentru Marketing

Managementul campaniilor de marketing cu SeniorCRM Enterprise ofera o perspectiva mult mai clara asupra investitiilor in promovare cu cel mai mare ROI (Return on Investment). Sistemul CRM permite responsabililor de marketing sa abordeze potentialii clienti mai eficient, prin functionalitati intuitive de planificare, executie si monitorizare rapida a campaniilor si activitatilor de promovare, impreuna cu toate resursele angrenate – bugete, furnizori, materiale, responsabili pe task-uri, timp de desfasurare etc.

marketing online CRM

1.Planificarea si bugetarea activitatilor de marketing

Campanie marketing online in CRM

SeniorCRM Enterprise este un instrument intuitiv pentru planificarea campaniilor de marketing de tip eveniment, direct mailing si e-mailing, PR, promotii, bannere si publicitate platita online, SEO etc.

In CRM sunt gestionate si monitorizate informatii specifice precum:
  • Activitatile planificate, impreuna cu angajatii responsabili si termenele-limita de finalizare a acestora
  • Bugetele estimate pe activitati, furnizorii implicati si alte resurse necesare precum materiale informative, prezentari, brosuri, documentatii etc.
  • Costurile reale, alte cheltuieli neplanificate, modificari de timing pe campanie etc.

2.Segmentarea si targetarea prospectilor

soft CRM pentru Marketing

Segmentarea corecta a prospectilor este primul pas in conturarea unui plan de comunicare si marketing coerent. Odata consolidate informatiile despre prospecti in sistemul CRM, definirea segmentelor de consumatori este usor de realizat, mai ales cu ajutorul multiplelor criterii de selectie care pot fi folosite: judet (sau alte caracteristici de pozitionare geografica), cifra de afaceri ( sau alti parametri financiari ), domeniu de activitate, interactiuni anterioare sau produse/servicii pentru care prospectii si-au manifestat interesul in trecut etc.


3.Managementul campaniilor de marketing

campanie marketing  CRM

 

Campanii rapide in CRM

In SeniorCRM Enterprise o campanie poate fi creata in doar 4 pasi: selectezi segmentul de prospecti dorit, stabilesti numele campaniei si metoda de abordare iar in final redactezi mesajul campaniei , aceasta fiind gata de lansare.

Spre exemplu, o companie care vinde echipamente de laborator organizeaza un eveniment la care doreste sa invite o lista de doctori. Pentru eficientizarea acestei actiuni de marketing, in CRM se creeaza o activitate de tip telefon care este automat asociata listei de invitati si distribuita unuia sau mai multor responsabili, pentru contactarea telefonica a doctorilor si confirmarea adreselor la care vor fi trimise invitatiile.

Campanii complexe in CRM

Varietatea mare de canale prin care se poate ajunge la prospecti presupune realizarea de campanii de marketing mai complexe, cu abordarea unuia sau mai multor segmente de target, prin canale diferite si chiar cu mesaje diferite. SeniorCRM Enteprise ofera si in acest context o varietate de functionalitati care permit implementarea integrata a unei astfel de campanii, vizibilitate mai mare asupra costurilor implicate si o mai buna intelegere a eficientei investitiilor de marketing.

 Afla cat costa SeniorCRM Enterprise! sau Afla cum poti realiza o campanie de marketing integrata in CRM


4.Managementul prospectilor

prospecti in CRM online romania

Rolul departamentului de marketing consta in atragerea de noi clienti, retinerea celor existenti si identificarea oportunitatilor de crestere odata cu acestia. Acest lucru implica intelegerea corecta si in detaliu a caracteristicilor si nevoilor prospectilor si clientilor.

Functionalitati pentru managementul prospectilor in CRM

  • Urmarirea clientilor potentiali intr-un singur sistem centralizat rezulta intr-o mai buna relationare si sincronizare a departamentelor de marketing si vanzari.
  • Raspunsurile prospectilor la campaniile de promovare, cat si interactiunile vanzatorilor cu acestia, sunt pastrate sub forma unui istoric pe fiecare client potential in parte
  • Capabilitatile extinse de monitorizare ale sistemului CRM permit inclusiv urmarirea interactiunilor prospectilor cu site-ul companiei sau e-mail-urile de promovare transmise ( spre exemplu pagini vizitate si timp petrecut pe fiecare pagina, e-mail-uri deschise etc. )

5. Analize de marketing

Raport CRM Marketing

Modulul de raportare din SeniorCRM Enterprise ofera cu doar cateva click-uri acces la informatii vitale pentru masurarea impactului actiunilor de marketing atat asupra vanzarilor, cat si din punct de vedere al notorietatii brandului promovat. Pe baza acestor raportari se obtine o evidenta mai clara a banilor investiti intr-o campanie si a oportunitatilor de vanzare generate de aceasta.

Monitorizeaza rezultatele campaniilor de marketing
  • Raspunsurile obtinute in urma unei campanii pot fi urmarite la nivel de canal de comunicare si sursa de provenienta a prospectilor ( spre ex. un eveniment, recomandarea unui client, site-ul companiei ).
  • Raspunsurile la o campanie sunt alocate catre echipa de vanzari si mai departe pot fi convertite in oportunitati de vanzare cu doar cateva click-uri, astfel incat fiecare client sau prospect din CRM pastreaza un istoric al interactiunilor anterioare
  • SeniorCRM permite comparatia intre rezultatele obtinute in 2 campanii, spre exemplu pentru masurarea eficientei canalului folosit, ceea ce mai departe va permite concentrarea eforturilor de marketing pe metodele de promovare cu cel mai bun ROI.

Urmareste performanta responsabililor de marketing

Sistemul CRM permite organizarea si urmarirea in detaliu a activitatilor specifice. Nerespectarea deadline-urilor activitatilor de marketing afecteaza rezultatele campaniilor de promovare si pot duce chiar la pierderea banilor alocati, spre exemplu pentru achizitionarea de spatiu publicitar necesar promovarii unui nou produs. In acest context este foarte util raportul de activitati din sistemul CRM care indica in orice moment task-urile nefinalizate, angajatii responsabili si termenele limita.

Solicita o demonstratie a sistemului!