Rapoarte & Analiza Financiara in ERP

Dashboarduri | Controlling | Cashflow | Profit & Pierdere

raportare ERP - analiza economico financiara a unei firme

Raportarea si analiza financiara – atuurile unui ERP

Ceea ce diferentiaza in mod clar SeniorERP de alte solutii ERP din piata, este usurinta cu care pot fi generate rapoartele si analizele financiare ale unei intreprinderi, aspectul modern al acestora si modul in care sistemul faciliteaza interactiunea utilizatorilor cu datele.

SeniorERP ofera o gama variata de rapoarte si analize financiare incluse standard in aplicatia ERP, precum si posibilitatea de a crea orice raport custom. Pentru ca este integrat nativ cu SeniorVisualBI, le ofera utilizatorilor posibilitatea sa isi creeze singuri rapoarte intuitive si interactive, cu minim de cunostinte tehnice.

Functionalitatile de Raportare si Analiza a datelor din SeniorERP le ofera companiilor:

Vizibilitate totala asupra operatiunilor

Rapoartele fiind extrase direct din ERP, unde sunt salvate toate informatiile generate de companie.

Un instrument de control al afacerii

Pentru ca orice schimbare este usor de identificat si pot fi luate masurile necesare in timp util.

Posibilitatea de a-si stabili obiective realiste

Orice decizie legata de afacere va fi bazata pe date corecte si complete, disponibile in timp real.

SeniorERP - rapoarte si analize economico financiare ale unei firme

Rapoarte operationale in ERP

Genereaza cu usurinta rapoarte si analize economico financiare cu privire la orice zona a afacerii tale: de la situatia vanzarilor sau achizitiilor, pana la analiza stocurilor, a incasarilor, a activitatilor la nivel de angajat precum si a diferitelor documente: comenzi, avize si nu numai.

Rapoarte contabile in ERP

Toate raportarile contabile cerute de legislatia actuala pot fi generate cu doar cateva click-uri din aplicatia software ERP pentru analiza financiara SeniorERP: Balanta contabila (inclusiv Balanta contabila cu 5 serii), Fisa contabila sau Jurnalele de vanzari si cumparari.

Rapoarte personalizate, analize financiare in ERP

In functie de nevoile specifice ale companiei, consultantii SeniorERP pot realiza in platforma ERP analize financiare si rapoarte care sa aduca informatii care fie sunt total diferite, fie sunt prezentate diferite fata de ceea ce exista in mod standard in aplicatie.

: raportare ERP - analiza financiara a unei intreprinderi

“Cu solutiile Senior Software am obtinut un control mai bun asupra afacerii pentru ca ne ofera informatii si rapoarte in timp real.”

Mihai Chifor – Administrator IT Technova Invest

raport financiar firme ERP – dashboard software SeniorERP

Dashboardurile de raportare in ERP: turnul de control al organizatiei

Dashboardurile din SeniorERP prezinta datele din sistem si raportul financiar al firmei intr-un format interactiv si usor de interpretat.

Avantajul acestora este ca ofera, intr-un singur ecran, o varietate mare de informatii relevante pentru utilizator.

Utilizatorul poate sa isi dea seama rapid din analiza economico financiara a unei firme, care sunt zonele de business care evolueaza favorabil si unde este necesar sa intervina.

Raportare financiara in ERP – eficient al afacerii

Functionalitatile de Controlling oferite de SeniorERP dau posibilitatea planificarii parametrilor financiari ai companiei si ofera atat capabilitati proactive pentru avertizarea din timp in cazul depasirii negative a acestora cat si instrumente de analiza complexe in vederea determinarii factorilor de influenta.

Raportarea si analiza economico financiara a unei firme realizata direct in aplicatia software ERP reprezinta o evolutie fireasca calitativa a activitatii departamentului financiar – contabil de la operarea de date catre analiza si control.

raport financiar firme ERP – planificare parametrii financiari

“Pachetul de solutii Senior Software iti permite sa controlezi de la macro la micro o buna parte din operatiunile firmei si sa realizezi cu usurinta orice centralizare, raport sau analiza.”

Paul Ivanciuc – Manager Operatiuni Jollycontor

functionalitati ERP – analiza rapoartelor financiare

Functionalitati raportare financiara ERP pentru Controlling

Centre de venit si cost - raportare in ERP

SeniorERP permite configurarea cu usurinta a centrelor de venit si cost precum si a formulelor de repartizare automata a tranzactiilor. Organizarea acestora este arborescenta, pentru a oferi in aplicatia ERP rapoarte de tip drill-down, pornind de la indicatori agregati, mergand catre informatii detaliate.

Bugete de venituri si cheltuieli - raportare in ERP

Odata definita structura de centre, se pot configura bugetele lunare specifice. SeniorERP permite urmarirea bugetelor previzionate versus cele in curs de executie versus cele realizate. Analiza economico financiara a unei firme in ERP, bugetele de venituri si cheltuieli sunt instrumente care asigura descentralizarea deciziilor intr-o companie, fara a afecta parametrii financiari prestabiliti.

Cheltuieli previzionate - raportare in ERP

Nu toate cheltuielile se inregistreaza in momentul efectuarii lor, cum este cazul deconturilor realizate de angajatii care efectueaza deplasari. Rolul acestei functionalitati din aplicatia ERP de raportare si analiza fnanciara este acela de a evidentia cheltuielile in curs, pentru a incuraja un comportament proactiv in controlul realizarii bugetelor previzionate.

Cashflow - analiza financiara in ERP

Realizat utilizand metoda calculului direct, cash flow-ul este prezentat atat in format tabular, divizat pe componente, cat si grafic, usor de inteles si urmarit. Astfel devin evidente punctele de maxim sau minim de cashflow si se pot aplica in timp util masuri corectorii, cu ajutorul analizelor si rapoartelor financiare din aplicatia ERP.

“Pentru a putea conduce eficient o afacere in plina dezvoltare aveam nevoie de informatii, iar cu vechiul soft le obtineam greu, fiind necesara alocarea unui volum de munca important pentru centralizarea datelor.”

Mircea Todoran – Actionar Mirdatod Prod

functionalitati ERP – rapoarte financiare profit si pierdere

Raportul de profit & pierdere in ERP – instrument de baza al afacerii

Acest raport financiar al unei firme reflecta veniturile si cheltuielile companiei intr-o anumita perioada, de regula pe parcursul unui exercitiu financiar.

Este un instrument de baza pentru managerul financiar, el reflectand modul in care este format profitul companiei.

Analiza financiara a unei intreprinderi si raportul de profit pierdere din aplicatia ERP evidentiaza in mod clar eventualele dificultati financiare ale organizatiei, precum si motivele care au stat la baza aparitiei lor.

Cuburi OLAP – viteza si performanta in raportare cu ERP

Menite sa accelereze procesele de raportare financiara si analiza a datelor, cuburile OLAP reprezinta structuri de date organizate in categorii ierarhice, folosind totaluri precalculate.

Acestea sunt proiectate pentru analiza complexa, multidimensionala, a volumelor mari de date extrase din baza de date tranzactionala a sistemului ERP.

Cuburile SeniorERP grupeaza diferite tipuri de date utile companiei, precum Vanzari, Stocuri, Controlling sau Achizitii, iar utilizatorii se pot conecta la acestea fie cu ajutorul solutiei Excel, fie cu SeniorVisualBI.

ERP analiza financiara – cuburi OLAP performanta in raportare

Aanalizele financiare si rapoartele din SeniorERP

Pot fi prezentate sub forma de grid, pivot sau format tiparibil

Pot fi trimise automat prin email, la intervale de timp predefinite

Pot fi vizualizate inclusiv de pe telefon sau tableta, din aplicatia mobila

ERP analiza financiara – analiza datelor SeniorVisualBI

Analiza vizuala a datelor cu SeniorVisualBI

Datele si rapoartele din SeniorERP pot fi analizate in modalitati extrem de intuitive cu ajutorul aplicatiei SeniorVisualBI, dezvoltata pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor.

Sistemul ERP de analiza financiara se conecteaza la cuburile OLAP realizate de consultantii SeniorERP si ii ofera utilizatorului libertatea de a-si crea propriile reprezentari vizuale, printr-un simplu Drag-and-drop.

Recunoscuta pentru capabilitatile self-service, aplicatia ERP de analiza economico financiara a unei firme SeniorVisualBI poate fi utilizata de catre oricine din companie, cu minim de cunostinte tehnice.

Obtine vizibilitate totala asupra afacerii cu SeniorVisualBI!

Afla mai multe

Extinde capabilitatile sistemului ERP cu:

Vrei sa afli daca SeniorERP este potrivit
pentru nevoile companiei tale?

Companii care si-au automatizat activitatea cu SeniorERP: