implementarea sistemului ERP

Proces de implementare sistem ERP: expertiza si bunele practici

Un sistem ERP performant incorporeaza know-how-ul a sute de implementari. Capabilitatile produsului sunt dublate de specializarea echipei de consultanti ce implementeaza solutia si ofera suportul tehnic.

Toate acestea au dus la standardizarea proceselor si au facut posibila implementarea sistemului software ERP – SeniorERP intr-un interval de timp extrem de scurt. Astfel, Go Live-ul se poate da chiar si intr-o luna de la demararea procesului.

De ce sa implementezi sistemul SeniorERP?

Experienta celor 500 de implementari ale sistemului software ERP, dublata de know-how-ul echipelor de implementare, analiza si suport, au facut din SeniorERP un sistem de incredere pentru companiile mici si mijlocii din tara si nu numai. Sistemul ERP este perfect adaptat legislatiei si modului de business local, oferindu-le companiilor:

O interfata extrem de intuitiva
Utilizatorii pot gasi rapid informatiile pe care le cauta in sistemul ERP si pot introduce date cu usurinta

Implementare ERP in timp record
Procesele de lucru sunt foarte bine puse la punct, sistemul ERP fiind functional in 30 de zile

Cel mai bun raport calitate-pret
Un sistem ERP performant la pret accesibil, ale carui rezultate sunt vizibile imediat

Care sunt etapele implementarii SeniorERP

sistem ERP – procese implementare

“Colaborarea cu echipa tehnica Senior Software a fost foarte ok. Au fost prompti si ne-au rezolvat rapid problemele si solicitarile pe partea de fluxuri de lucru.”

Marius Trifu – CEO Ocean Fish

Care sunt etapele implementarii SeniorERP?

1

Instalarea pe server a aplicatiei

Aceasta faza implica instalarea SeniorERP pe platforma hardware a clientului de catre un Consultant Tehnic din cadrul Senior Software. Implicarea Administratorului de Sistem IT al clientului este vitala in aceasta etapa pentru asigurarea asistentei la accesarea sistemului ERP si la instalarea aplicatiei.

2

Instalarea aplicatiei pe statiile de lucru ale utilizatorilor

Dupa ce serverul a fost configurat, urmeaza instalarea solutiei software ERP – SeniorERP pe fiecare statie de lucru. Optimizarile realizate de-a lungul timpului de catre echipa Senior Software au facut ca acest proces sa fie unul rapid, putand fi realizat inclusiv de la distanta.

“Echipa Senior Software a fost alaturi de noi atat pe durata implementarii, cat si la Go Live si a raspuns mereu prompt la orice cerinta sau idee noua am adus noi in acest proiect. Am fost foarte multumiti de colaborarea cu Senior Software, atat in perioada implementarii, cat si dupa. Din acest motiv recomandam solutiile lor si altor companii.”

Bogdan Spatariu, Manager Operatiuni – Marvel

3

Importul fisierelor de la client

In aceasta etapa sunt importate datele furnizate de clienti. Ca o regula generala, aceasta activitate trebuie realizata cu minim o saptamana inainte de Go Live.

De asemenea, o atentie deosebita trebuie acordata calitatii datelor ce vor fi importate in sistemul ERP. Acuratetea acestora este vitala pentru viitoarea operare a sistemului, precum si pentru realizarea analizelor sau raportarilor ulterioare momentului Go Live.

4

Training, configurare, setare si personalizare Sistem ERP

Pentru a eficientiza intregul proces de implementare ERP, consultantul Senior Software imbina sesiunile de training cu cele de configurare a aplicatiei SeniorERP. In plus, va prelua si incorpora feedbackul utilizatorilor pe loc, putand astfel sa personalizeze sistemul ERP dupa preferintele acestora si sa se asigure ca o folosesc corect.

Decizii corecte si prompte

Implementarea corecta a unui sistem informatic de ultima generatie ofera companiei vizibilitate asupra datelor, imbunatatirea proceselor decizionale si viteza mare de reactie la provocarile interne sau externe.

Discuta cu un consultant!
5

Go Live

Este momentul in care clientul incepe sa lucreze exclusiv in sistemul SeniorERP. In aceasta etapa, consultantul urmareste indeaproape modul in care utilizatorii folosesc aplicatia in activitatile de zi cu zi si se asigura ca acestia fac fata cu succes cerintelor si procedurilor operationale.

6

Verificarea contabila

Dupa terminarea perioadei de Go Live a sistemului ERP, se trece la configurarea si trainingul pe modulul de contabilitate al aplicatiei. Implementarea SeniorERP se considera incheiata odata cu inchiderea cu succes a primei luni contabile in aplicatie.

Afla mai multe detalii despre beneficiile implementarii unui sistem software ERP!

Detalii

Companii care au ales sa automatizeze activitatea cu sistemul SeniorERP: