Program contabilitate ERP – controlling in sistemul ERP

Program contabilitate ERP – controlling in sistemul ERP

Preia controlul asupra afacerii tale cu ERP Controlling!

Componenta de Controlling a programului de contabilitate ERP da posibilitatea planificarii parametrilor financiari ai companiei, oferind atat capabilitati proactive pentru avertizarea din timp in cazul depasirii negative a acestora, cat si instrumente de analiza complexe in vederea determinarii factorilor de influenta.

Avand in vedere nivelul ridicat de automatizare a generarii notelor contabile, implementarea componentei de Controlling odata cu sistemul de contabilitate ERP reprezinta o evolutie fireasca calitativa a activitatii departamentului financiar – contabil, de la operarea de date catre analiza si control.

Program ERP Controlling

Beneficiile softului de contabilitate SeniorERP pentru Controlling:

Indeplinirea obiectivelor

Urmarirea rezultatelor si compararea acestora cu bugetele stabilite, precum si capacitatea de previziune a sistemului de Controlling in softul de contabilitate ERP, le permite managerilor sa ia deciziile potrivite la timp.

Utilizarea eficienta a resurselor

Orice abatere de la planul stabilit este evidentiata in timp util si pot fi luate masurile necesare pentru a asigura faptul ca resursele sunt utilizate conform standardelor si normelor prestabilite.

Motivarea angajatilor

Avand un sistem eficient de control al veniturilor si cheltuielilor in programul de contabilitate ERP, fiecare angajat va sti din timp care sunt obiectivele pe care trebuie sa le atinga si ce rezultate poate obtine.

Incurajarea colaborarii

Angajatii din diferite departamente isi pot transmite mult mai usor informatii si pot comunica prin intermediul functiei de chat ERP accesibila inclusiv din forma de document.

Un mod de lucru unitar

Toti utilizatorii au acces la acelasi sistem de Controlling in softul de contabilitate ERP si implicit la aceeasi baza de date, iar informatiile introduse de oricare dintre acestia sunt vizibile la nivelul intregii organizatii.

Controlling in SeniorERP

Vezi cum te ajuta solutia ERP sa optimizezi fluxurile de lucru din compania ta!

Descarca factsheet!
sistem Controlling in softul de contabilitate ERP

ERP Controlling: Centre venit si cost

Primul pas este configurarea in programul ERP de contabilitate a structurii centrelor de cost / venit si definirea formulelor de repartizare automata a tranzactiilor pe centrele definite anterior. Nu exista limite in ceea ce priveste structura si numarul centrelor. Organizarea acestora este arborescenta, pentru a oferi rapoarte de tip drill-down, pornind de la indicatori agregati si mergand catre informatii detaliate.

Datorita corelarii informatiilor din zona de Controlling din programul software ERP cu cele existente in gestiune si contabilitate, calitatea analizelor este maxima, iar accesul la informatiile dorite este imediat, indiferent de sursa acestora.

ERP Controlling: Bugete de venituri si cheltuieli

Odata definita structura de centre, se pot configura bugetele lunare specifice. Sistemul de contabilitate ERP, cu aceasta componenta de Controlling, permite urmarirea bugetelor previzionate versus cele in curs de executie versus cele realizate. Bugetele de venituri si cheltuieli sunt instrumente care asigura descentralizarea deciziilor intr-o companie, fara a afecta parametrii financiari prestabiliti.

Prin stabilirea precisa a responsabililor pe sectiunile de buget dorite, se poate transfera actul de decizie catre verigile operationale. Cel putin in prima faza a descentralizarii, se recomanda reevaluarea bugetelor la un interval de timp mai scurt – de obicei lunar.

program contabilitate ERP Controlling - planificare financiara

ERP Controlling: Cheltuieli Previzionate

Nu toate cheltuielile se inregistreaza in momentul efectuarii lor. De exemplu, decontul de cheltuieli atasat unei deplasari in interes de serviciu, se inregistreaza la revenirea in firma. Intre timp un alt angajat poate cere un avans pentru o alta deplasare, dar nu se stie daca bugetul a fost depasit sau nu.

Rolul acestei functionalitati de Controlling din sistemul contabil ERP este acela de a evidentia cheltuielile in curs, pentru a incuraja un comportament proactiv in controlul realizarii bugetelor previzionate.

ERP Controlling: Cash flow

Raportul de Cash flow din ERP este realizat utilizand metoda calculului direct. In sistemul ERP Cash flow-ul este prezentat atat in format tabular, divizat pe componente, cat si grafic, usor de inteles si urmarit. Astfel, devin evidente punctele de maxim sau minim de cash flow si se pot planifica masuri corectorii.

O categorie distincta o reprezinta documentele care au termenul de scadenta mult depasit, acestea necesitand un proces de decizie asupra influentei cash flow-ului. Pentru a evita repetarea unor astfel de situatii, exista in componenta de Controlling din softul ERP posibilitatea avertizarii / blocarii emiterii de noi documente catre clientii in cauza, in cazul depasirii pragurilor prestabilite.

program contabilitate ERP Controlling - cash flow
program contabilitate ERP Controlling - cash flow

Trebuie acordata o atentie deosebita crearii unor politici comerciale coerente in care indicatorii de bonitate sa joace un rol important. In cazul in care vanzarea se face prin agenti comerciali, unul dintre criteriile acordarii de bonusuri este cel al respectarii termenelor de plata agreate. O alta politica de imbunatatire a cash flow-ului este integrarea pe verticala a noi canale de distributie care asigura un cash flow imediat: retail, online etc.

Solutia software ERP Controlling SeniorERP permite inclusiv acordarea de termen de plata la nivel de linie de factura, in felul acesta putandu-se stabili scandente mai apropiate pentru produsele usor vandabile, surplusul de cash flow putand finanta produsele care necesita sustinere. Pentru analize specifice, exista atat rapoarte sintetice de analiza a imbatranirii soldurilor, cat si rapoarte detaliate la nivel de scadenta de document.

Afla beneficiile solutiei SeniorERP! Discuta cu un consultant!

Detalii

Alte functionalitati ERP pentru contabilitate:

Companii care si-au automatizat activitatea cu SeniorERP: