Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

TMS – soft planificare si optimizare rute transport

Planifica rutele de livrare cu solutia TMS pentru a reduce costurile de transport

Solutia TMS ( Transport Management System ) oferita de Senior Software este un software pentru optimizarea rutelor de livrare, care include functionalitati avansate de alocare automata a comenzilor pe masini, de stabilire trasee optime de livrare sau de calcul avansat al costurilor de transport. Astfel, prin planificarea optima si mult mai rapida a rutelor de livrare, compania poate livra mai multa marfa intr-un timp mai scurt si la costuri minime.

Descopera in urmatorul studiu de caz cum o companie de distributie si-a redus costurile de livrare cu 30% utilizand solutia de optimizare rute de la Senior Software:


Care sunt avantajele pe care ti le ofera solutia TMS?

 

Ce beneficii obtii?

Planifici orice livrare intr-un timp mai scurt

Sistemul TMS este extrem de usor de operat, datorita interfetei intuitive si a setarilor customizabile la nivel de utilizator, a functionalitatii Drag & Drop care iti permite sa faci rapid orice modificare, precum si a vitezei crescute de planificare, orice calatorie putand fi setata in doar cateva secunde. In plus, iti da posibilitatea sa gestionezi cu usurinta chiar si livrarile catre clientii cu cerinte speciale sau complexe.
Controlezi mai eficient costurile de transport

TMS controleaza consumul de combustibil, tine cont de restrictiile rutiere sau cele specifice soferilor – precum intervalele de condus/odihna si iti ofera posibilitatea sa incarci in mod optim vehiculele in functie de caracteristicile acestora: capacitate, tipul produselor transportate samd. Toate acestea contribuie la diminuarea cheltuielilor cu transportul, evitarea amenzilor si utilizarea flotei auto la capacitate maxima.
Mai mult, modulul de calcul al costurilor aferente incarcaturii iti permite sa gestionezi tarifele de transport pe fiecare vehicul in parte, inclusiv pentru cele de la agentii intermediari. Astfel, poti efectua comparatii de costuri intre diferiti agenti si poti sa alegi varianta cea mai potrivita pentru compania ta.

Descarca prezentarea sistemului TMS!

Scazi timpul de livrare a comenzilor la clienti

Cu TMS vei putea sa planifici livrarile intr-un timp mult mai scurt, ceea ce inseamna ca vei optimiza si celelalte activitati conexe, precum picking-ul sau incarcarea. Totodata, poti tine cont de sugestiile oferite de sistemul TMS privind trasele optime de calatorie si poti realiza incarcarea vehiculelor in functie de localizarea geografica a depozitelor si de caracteristicile acestora, astfel incat marfa sa ajunga in cel mai scurt timp posibil la client.
Imbunatatesti comunicarea cu soferii aflati pe traseu

Solutia TMS are un modul integrat de telematica, prin intermediul caruia pot fi transmise diferite informatii de la sediul central catre soferi, precum: planificari sau reconfigurari de traseu, si pot fi semnalate rapid eventualele intarzieri sau devieri de la traseu. Acest modul permite de asemenea si localizarea in timp real a unei comenzi de client sau a unui vehicul.Structura modulara a aplicatiei TMS iti garanteaza ca primesti doar elementele de care ai nevoie. De la sistemul de telematica pana la calculul incarcaturii, toate elementele aplicatiei reprezinta module individuale care pot fi adaptate in functie de cerintele specifice companiei tale.

tms schema optimizare rute transport

Printre functionalitatile solutiei TMS se numara:

 • Planificarea rutelor de transport, inclusiv a celor combinate
 • Posibilitatea de planificare in functie de anumiti parametri prestabiliti sau planificare libera
 • Programare manuala, functii de sugestii si recomandari de optimizare
 • Planificarea rutelor in functie de cantitati sau puncte de calatorie care variaza zilnic
 • Posibilitate de alocare automata a activitatilor pe teren si a resurselor disponibile
 • Gruparea comenzilor in functie de zone geografice si rute
 • Posibilitatea de fractionare a comenzilor sau a cantitatilor
 • Gestiune multi-depozit, inclusiv planificare alternativa a depozitelor
 • Planificare mixta, in functie de tipul vehiculelor
 • Calcularea costurilor de transport, a incarcaturii, a taxelor aferente, a emisiilor de CO2
 • Administrarea centralizata a rolurilor si drepturilor utilizatorilor, precum si a comenzilor, vehiculelor, soferilor
 • Posibilitatea de integrare cu alte solutii software utilizate in companie ( precum ERP, WMS etc. )
 • Modulul de telematica pentru comunicare in timp real cu vehiculele aflate pe traseu
Afla cat costa implementarea sistemului TMS!  sau  Solicita o demonstratie a sistemului!