Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

WMS pentru managementul depozitelor

Cea mai noua tehnologie WMS pentru gestiunea depozitului si optimizarea stocurilor


SeniorWMS este un sistem de tip WMS (Warehouse Management System) destinat gestiunii marfurilor din depozite. Acesta are rolul de a crea si controla fluxurile de marfuri din cadrul acestora.

Un sistem WMS modern va poate ajuta sa evitati situatii neplacute care apar in managementul depozitelor, mari consumatoare de resurse umane, financiare si de timp, cum ar fi:

 • Se pierde mult timp cu procesarea comenzilor de la clienti si trimiterea lor catre depozit
 • Procesul de picking dureaza destul de mult, din cauza dimensiunii mari a depozitului sau a numarului mare de produse si variante de produs disponibile
 • Sunt frecvente situatiile in care angajatii care efectueaza picking-ul gresesc comenzile, punand produse cu alte caracteristici decat cele cerute de client
 • Retururile de la clienti sunt dificil de gestionat
 • Apar dificultati in urmarirea trasabilitatii marfurilor
 • Cei care efectueaza livrarea nu pot identifica usor comenzile aferente clientilor de care se ocupa
 • Apar des diferente intre marfa comandata si cea receptionata si nu exista o modalitate eficienta de inregistrare a acestora
 • Clientii se plang de timpul prea lung de livrare si de multe ori renunta la serviciile companiei

Ce avantaje ofera SeniorWMS?

Descarca acum prezentarea sistemului SeniorWMS!


In plus, datorita solutiei SeniorWMS:

Stiti in orice moment unde si in ce stadiu se afla produsele dumneavoastra

Sistemul WMS ofera sugestii de asezare a marfurilor in depozit, indica angajatilor localizarea produselor in spatiile de stocare si optimizeaza viteza de rotatie a stocurilor prin descarcarea lor conform regulilor FIFO, FEFO etc.

sistem-wms-romania

Aflati rapid nivelul stocurilor pe fiecare produs in parte
Prin tehnologiile AIDC (Auto-ID Data Capture) precum scaner cod de bare, in momentul receptiei marfurilor la depozit acestea sunt etichetate iar dumneavoastra veti cunoaste in orice moment nivelul real al stocurilor din depozit.
In plus, sistemul realizeaza automat inventare totale sau partiale, dar poate oferi date in timp real si in functie de atribute logistice inteligente precum stoc pe unitate de impachetare, lot, data de expirare, culoare, dimensiune sau pe locaţie.


Aveti siguranta ca angajatii din depozit pregatesc corect absolut fiecare comanda

Comenzile de vanzare sunt preluate automat din sistemul ERP de la sediul central, iar rezervarea stocului se realizeaza automat odata cu transferul comenzilor in WMS. Listele de picking se pot genera pe fiecare comanda in parte sau agregat pe destinatie, camion sau ruta.

solutii-wms-depozit

WMS optimizare stocuri

Stiti in orice moment ce fac angajatii dumneavoastra din depozit

SeniorWMS automatizeaza procesele specifice din depozit prin intermediul unor terminale mobile, permitand astfel transferul de date in timp real de la si catre personalul din depozit.

Angajatii noi se obisnuiesc mai repede cu spatiul de lucru si cu fluxurile din depozit

Noii angajati pot deveni productivi inca din prima zi, pentru ca SeniorWMS are o interfata intuitiva, usor de folosit de catre orice utilizator, atat pentru PC cat si pentru terminalele mobile RF.

 

Datorita integrarii cu SeniorERP, WMS asigura vizibilitate crescuta asupra activitatilor desfasurate

Pe de o parte primeste comenzile de aprovizionare din ERP si le proceseaza, comparand cantitatea efectiv primita cu cea de pe documente, ulterior trimitand comenzile corecte inapoi in ERP, iar pe de alta parte primeste comenzile de livrare pe baza carora trebuie sa pregateasca marfa. In acest fel, sunteti sigur ca datele de pe documentele din sistemul ERP corespund cu cele reale din depozit.

Afla cum controlezi in mod optim depozitele cu WMS

Acces la tehnologie de ultima generatie

SeniorWMS integreaza tehnologii de ultima generatie din domeniul gestionarii depozitelor, precum: articole inteligente, atribute de stoc, impachetare multipla, masurarea unitatilor per articol, nivel ridicat de siguranta a accesului, standarde de cititoare coduri bare, etc. Este dezvoltat 100% pe tehnologia Microsoft .NET, prezinta o interfata extrem de intuitiva si poate fi utilizat online prin tehnologia RF (frecvente radio).

Ce activitati acopera SeniorWMS?

soft WMS gestiune depozit

 

Descarca acum prezentarea sistemului SeniorWMS!

1. RECEPTIA MARFURILOR

Managementul comenzilor de aprovizionare:

Receptia marfurilor in depozit se face pe baza comenzilor de aprovizionare inregistrate in SeniorERP, acestea fiind comparate cu avizele de livrare primite de la furnizori. Marfurile sunt scanate cu ajutorul unor cititoare coduri de bare, iar eventualele diferente aparute intre comanda si aviz sunt inregistrate in sistem. Ulterior, este actualizata cantitatea de pe comanda, iar aceasta este trimisa catre SeniorERP pentru a putea fi emise documentele ulterioare.

Receptia si asezarea:

La receptie, sistemul poate efectua si paletizarea marfii, urmata de etichetarea corespunzatoare unitatii de stoc dorite: bucata, cutie, palet etc. Depozitarea se poate face pe baza sugestiilor din sistem, care poate calcula in functie de anumite date de intrare care este modalitatea optima de asezare sau poate ramane la alegerea celui care receptioneaza marfa.

Managementul retururilor:

Similar receptiei de marfuri se gestioneaza si retururile, cu diferenta ca acestea sunt legate de comenzile de client, nu de cele de aprovizionare. WMS-ul permite urmarirea trasabilitatii retururilor si identificarea facila a marfurilor in cadrul procesului de receptie. Mai mult, acestora le poate fi atasat si un motiv de retur, pentru ca ulterior sa fie luate masurile potrivite: returnare la furnizor, reexpediere la adresa corecta, inlocuire etc.

Controlul calitatii:

In urma controalelor facute asupra marfurilor, gestionarii sunt autorizati sa blocheze anumite loturi, putand inregistra si motivul blocarii: carantina, neconforma, rezervata pentru inspectie etc, sau sa deblocheze loturile pentru diferite procese precum livrare sau productie.

2. LIVRAREA MARFURILOR

Importul comenzilor de livrare:

Comenzile primite de la clienti sunt transmise din SeniorERP in WMS. Reducerea semnificativa a implicarii personalului in acest proces duce la eliminarea greselilor de natura umana. In plus, exportul comenzilor se poate face automat, dupa inregistrarea lor in ERP sau la anumite intervale de timp prestabilite. Astfel, se evita supraaglomerarea angajatilor si se reduce timpul de livrare.

Procesarea comenzilor de livrare:

SeniorWMS identifica si aloca stocul fiecarei comenzi. Metodele de alocare a stocului pot fi cele standard sau specificate de utilizator. Poate aloca marfa dintr-o locatie specifica, sau fara sa precizeze locul. O comanda de client poate fi impartita in mai multe comenzi de expeditie si pot fi generate back-orders. Totodata, sistemul este capabil sa gaseasca produse inlocuitoare sau sa identifice componentele unui kit. Pe baza unor criterii, cum ar fi localizarea sau modul de impachetare, WMS-ul poate oferi metode de optimizare a picking-ului sau a reaprovizionarii.

Picking:

Picking-ul este activitatea de colectare a marfurilor din depozit. Cel care efectueaza picking-ul poarta denumirea de picker. El poate executa aceasta activitate cu ajutorul unui terminal mobil conectat la WMS sau pe baza unei liste de picking.

Procesul de picking se poate face in 2 moduri:

 • Pe baza listelor de picking generate de sistem:
  1. Pick-by-Order – comanda cu comanda
  2. Group (sau Batch) Picking – picking consolidat
  3. Zone Picking – picking pe zona
  4. Multiple – Order – Picking – a mai multor comenzi
  5. Pick & Pack – preluare si impachetare
  6. Pick2Container – trimitere la containter

 • Pe baza comenzilor de livrare:
  1. Pick-by-Order – comanda cu comanda
  2. Group (sau Batch) Picking – picking consolidat
  3. Pick & Pack
  4. Pick2Container
  5. Blank – Order – Picking

Reaprovizionare:

 • On time: se incepe odata cu picking-ul. Pentru produsele care nu au stoc suficient se genereaza task-uri de reaprovizionare
 • Off time: nu este legat de procesul de picking ci se face pe baza necesarului calculat

Impachetare, Incarcare, Livrare:

Odata ce marfurile sunt impachetate, sistemul genereaza liste de impachetare sau etichete de livrare. Impachetarea se poate face in timpul sau dupa efectuarea procesului de picking. Incarcarea marfurilor se face cu ajutorul unui dispozitiv de scanare, soferii putand ulterior identifica rapid marfa pe care trebuie sa o livreze. Totodata, pot fi urmarite cu usurinta retururile si poate fi urmarita trasabilitatea marfurilor pana la client.

3. MANAGEMENTUL STOCURILOR

Activitatile interne in cadrul depozitului se refera la:

 • Transferul marfurilor intre diferite locatii, care poate fi initiat de sistem sau direct de catre utilizator
 • Personalul autorizat care se ocupa de corectiile asupra stocurilor

Inventarierea:

Inainte de inceperea inventarierii, sunt generate listele de inventar. Procesul este gestionat si monitorizat de WMS, asigurandu-se acuratetea intregului proces.

4. SISTEMUL DE RAPORTARE

SeniorWMS contine o serie de rapoarte predefinite, utilizatorii putand creea si alte rapoarte personalizate. In plus, se poate opta pentru integrarea sistemului de gestionare a stocurilor cu SeniorVisualBI.


Alegeti versiunea de licentiere potrivita afacerii dumneavoastra

Senior Software ofera clientilor doua versiuni de WMS, in concordanta cu varietatea si complexitatea functionalitatilor dorite, astfel:

Functionalitati

SeniorWMS – pentru companii cu activitati logistice de baza

Logistic Vision Suite – pentru companii cu activitati logistice complexe

Gestiunea sistemului
Configurare reguli de businessxx
Configurare Alerte si Evenimente x
Interfata personalizataxx
Infrastructura multilingvaxx
Securitatea datelor & Drepturi de acces pentru utilizatorixx
Managementul resurselor (utilizatori, utilaje etc.)xx
Stocarea informatiilor logisticexx
Interfatare cu sistemul ERPxx
Interfatare avansata cu alte sisteme externe x
Task Manager x
Alerte operationale x
Raportare si urmarire KPI (Indicatori de performanta)xx
Pentru receptia marfurilor
Comenzi de achizitie x
Avize de livrarexx
Receptie/RetururiDe bazaAvansat
AsezareDe bazaAvansat
Controlul calitatiixx
Gestiune imprimanta coduri de barexx
Creare etichete coduri de barexx
Pentru gestiunea stocurilor
Gestiune & Control Stocurixx
Reaprovizionare (din Stoc la Locatiile de picking) x
Ierarhizare multinivel a locatiilor de stocarexx
Suport pentru sisteme de stocare (Back2Back, Drive-in etc.)xx
Numar nelimitat de atribute logistice inteligentexx
Tipuri de impachetare / Niveluri ierarhiceDe bazaAvansat
Unitati de masura / Unitati de consumDe bazaAvansat
InventariereDe bazaAvansat
Trasabilitate in amonte si in avalxx
Pentru livrarea marfurilor
Comenzi de vanzarexx
PickingDe bazaAvansat
Pick by light x
Pick to cart x
Impachetare – Pick & Packxx
Impachetare – Dupa picking (RF) xx
Cross-Docking x
Gestiune ambalaje returnabile (paleti, sticle etc.) x
Gestiune comunicare prin frecvente radioxx
Optional
Definire vizuala de scenarii x
Logistica pentru actiuni coordonate prin voce x
Conector manipulare materiale x
Genealogia loturilor x

In 2012 am incheiat un parteneriat cu Mantis si am lansat pe piata solutia SeniorWMS, dezvoltata pe platforma Mantis si dedicata IMM-urilor, iar in 2014 am introdus in portofoliu si solutia Logistic Vision Suite (LVS), o suita avansata de solutii si instrumente software dedicata companiilor cu activitati logistice complexe.

LVS este rezultatul unei investitii de peste 8 milioane de euro si 18 ani de cercetari in domeniul logisticii. Ajunsa la cea de-a treia generatie, solutia este compusa din mai multe componente software disponibile pe aceeasi platforma si dedicate managementului, automatizarii si optimizarii lantului logistic in companiile moderne. Sistemul LVS integreaza tehnologii precum cititor coduri de bare, frecvente radio (RFID), Voice Picking, Pick-by-Light, Put-to-Light, sisteme de conveioare si sortatoare de manipulare automatizata, pentru performanta si acuratete ridicata in operatiunile logistice.


Afla cat costa implementarea sistemului SeniorWMS!  sau  Solicita o demonstratie a sistemului!