Gestioneaza usor procesele logistice cu softul SeniorERP

Activitatile logistice pot fi desfasurate intr-un mod mai eficient si mai simplu cu sistemul SeniorERP. Managementul zonelor de livrare, planificarea si urmarirea livrarilor, precum si generarea documentelor de livrare – sunt cateva dintre zonele ce sunt acoperite cu succes de componenta softului ERP pentru logistica.

Asadar, sistemul ERP – SeniorERP permite gestionarea fiecarei etape din procesele logistice, incepand cu definirea zonelor de livrare si pana la planificarea si livrarea catre client, aplicatia dispunand si de functionalitati pentru gestionarea parcului auto.

Software ERP logistica – beneficiile SeniorERP

Planificarea eficienta a livrarilor si a resurselor

Scurtarea timpilor dedicati proceselor logistice

Acuratete crescuta si erori aproape de zero

Flexibilitate in operare si trasabilitate completa

Cresterea satisfactiei clientilor prin livrarea la timp a produselor

Software ERP Logistica si Parc Auto

Sistem ERP Logistica: Zone de livrare

Aceasta functionalitate a sistemului ERP pentru logistica permite gruparea logica a clientilor pentru stabilirea unor rute optime de aprovizionare.

O companie de distributie poate avea unul sau mai multe puncte de lucru proprii. In functie de organizare, un punct de lucru poate avea atat activitati de vanzare, cat si de logistica a livrarilor. Daca punctul de lucru deserveste un numar semnificativ de clienti si opereaza activitati logistice planificabile, acesti clienti pot fi diferentiati pe zone de livrare. Asadar, o zona de livrare reprezinta o grupare logica a clientilor in vederea stabilirii unei rute de aprovizionare. O astfel de zona de livrare poate deservi una sau mai multe divizii de vanzare, in functie de natura produselor si volumul vanzarilor.

Pe o zona de livrare activeaza o masina conform unui plan de vizite. In definirea unui client in softul ERP Logistica poate fi setat un timp mediu de pregatire a unei comenzi, timp care poate fi estimat pe baza datelor istorice.

In acest fel, atunci cand se introduce in sistem o comanda de client noua, se poate planifica in mod automat prima livrare posibila, masina si livratorul care vor deservi ruta in acel moment. Ulterior se pot ajusta aceste planificari, in cazul supraincarcarilor sau a indisponibilitatilor (ex.: masina defecta, sofer indisponibil etc.).

Software ERP Logistica si Parc Auto

Logistica & Parc Auto in SeniorERP

Vezi cum te poate ajuta sistemul ERP Logistica sa optimizezi fluxurile de lucru din compania ta!

Descarca factsheet!
Software ERP Logistica si Parc Auto

Soft ERP Logistica: Planificare si urmarire livrari

Aceasta face posibila preluarea informatiilor definite in cadrul componentei ERP pentru Parc Auto si utilizarea datelor in procesul de planificare a livrarilor de bunuri.

Pentru a valorifica la maxim mijloacele de transport este necesara o planificare detaliata a activitatilor – o masina poate fi activa, la modul ideal, 24 / 7. De asemenea, o masina poate avea cel putin un sofer pe schimb sau pe livrare si poate deservi una sau mai multe divizii. La adaugarea comenzilor se ia in calcul capacitatea masinii si disponibilitatea, procesul realizandu-se simplu, cu drag-and-drop. din sistemul ERP Logistica, aceste activitati logistice pot fi planificate si urmarite intr-un mod cat mai eficient.

Soft ERP Logistica: Comanda transport

Tipul de document Comanda transport se gaseste in sistemul software SeniorERP – Logistica, iar rolul acestuia este de a centraliza informatii despre incarcarea si descarcarea liniilor de livrare.

In cadrul acestui document din ERP se pot stabili transportatorul si valoarea transportului, dar si alte date relevante pentru realizarea unui transport in conformitate cu legislatia in vigoare. Aplicatia ERP permite anexarea de avize, facturi, scrisori de transport si nu numai, pe fiecare ruta de transport.

Software ERP Logistica si Parc Auto

Comanda transport prezinta urmatoarele etape:

Centralizarea detaliilor de livrare

detalii in care se vor stoca toate datele relevante despre marfa ce urmeaza sa fie planificata spre livrare. Aceste informatii vor fi centralizate pe documentele aferente.

Planificarea livrarilor

etapa care se face cu ajutorul tipului de document Comanda transport. Un astfel de document este structurat intr-un mod ce permite vizualizarea usoara a tuturor datelor necesare pentru transport.

Planificarea transportului

presupune un flux de decizii care se vor transpune in aplicatie sub forma unor taskuri. La finalul procesului decizional se genereaza factura de transport, iar fluxul de lucru se considera inchis.

Software ERP Logistica si Parc Auto

Soft ERP Logistica: Scrisoarea de transport – CMR

Scrisoarea de transport, cunoscuta si sub denumirea de CMR, este un document in care se pot adauga detalii de livrare in scopul planificarii transportului. Cand vorbim despre functionalitati, acest tip de document are caracteristici similare cu cele de la Comanda transport.

Operatiunile pentru stabilirea detaliilor de transport sunt disponibile si pentru Scrisoarea de transport (CMR). In acest sens, sistemul ERP include template-uri de e-mail si actiuni asociate cu noul tip de document, precum si un print dedicat. Totodata, fluxul de planificare a livrarii este disponibil in softul de logistica SeniorERP si pentru scrisori de transport, in aceleasi conditii ca la comenzile de transport.

Soft ERP Logistica: Coduri si denumiri alternative

Componenta din softul ERP Logistica ofera suport companiilor in relatia cu furnizorii, producatorii sau clientii de tip hypermarket, inclusiv atunci cand apare nevoia de a comunica cu acestia in codurile si denumirile specifice.

Sistemul software SeniorERP poate gestiona un numar virtual nelimitat de coduri secundare, care sunt atasate la nivel de produs si partener, astfel incat comenzile de aprovizionare sau avizele si facturile clientilor sa fie emise automat in softul ERP in formatele agreate. Un alt aspect important face referire la unitatile de masura in care se opereaza documentele catre acest tip de parteneri.

Software ERP Logistica si Parc Auto

ERP Parc Auto

ERP Parc Auto este un instrument eficient si flexibil care permite companiilor de distributie sa-si gestioneze usor parcul auto propriu.

Aceasta componenta din SeniorERP este indispensabila pentru managerul de flota atunci cand vine vorba despre cresterea rentabilitatii, a disponibilitatii si de eficientizarea utilizarii parcului auto.

In zona de parc auto aplicatia ERP gestioneaza informatii cu privire la:

Vehicule
Vehiculul, rolul si apartenenta acestuia in organizatie sunt identificate usor, iar datele tehnice sunt verificate rapid in sistem.
Sistemul software SeniorERP ofera informatii corecte despre starea vehiculului, despre toti soferii care au condus acel vehicul si, totodata, permite utilizatorilor sa completeze si sa urmareasca diverse informatii specifice.
Foi parcurs
O componenta de baza a oricarui soft pentru gestionarea parcului auto, este reprezentata de completarea si urmarirea foilor de parcurs, precum si a indicatorilor rezultanti.
Amenzi
Sistemul ERP Logistica gestioneaza in detaliu amenzile primite, inclusiv numarul de puncte acumulat, cauzele producerii sau penalitatile primite.
Accidente
In sistemul ERP pentru Parc Auto se urmaresc inclusiv urmatoarele elemente: cauza accidentului, avariile produse, valoarea daunei, numarul de dosar la compania de asigurari.
Carburanti
Componenta SeniorERP destinata gestionarii parcului auto inregistreaza istoricul alimentarilor si pune la dispozitia utilizatorilor un sistem de analiza a consumului in modurile tabular si grafic.
Gestiune risc
Sistemul ERP pentru logistica SeniorERP, prin functiile pentru Parc Auto, urmareste durata de imobilizare a masinilor si cauzele determinante cu scopul de a eficientiza utilizarea parcului auto.
Totodata, cu ajutorul aplicatiei ERP sunt urmarite actiunile intreprinse pentru reducerea duratei de indisponibilitate a unei masini.
sistem software ERP – pentru transport, logistica

Afla beneficiile solutiei SeniorERP! Discuta cu un consultant!

Detalii

Companii care si-au automatizat activitatea cu SeniorERP: