Programului software ERP – functionalitatile ERP pentru Gestiunea Stocurilor

Functionalitatea de gestiune stocuri a sistemului software ERP are ca rol principal urmarirea si controlul articolelor stocabile din cadrul companiei. Solutia acopera toate activitatile legate de stocuri, iti permite sa urmaresti in timp real miscarile de marfa si sa optimizezi procesele de inventariere.

Programul software SeniorERP gestioneaza cu succes stocurile a mii de articole in relatie cu mii de parteneri, precum si locatii sau gestiuni multiple de stocare a marfurilor. Softul iti permite inclusiv sa asiguri service pentru produsele pe care le comercializezi si sa tii o evidenta clara a ambalajelor cu caracter returnabil.

Beneficiile SeniorERP pentru Gestiunea Stocurilor

Vizibilitate stocuri

Softul ERP acopera toate activitatile legate de stocuri, indiferent de locatia unde se afla acestea.

Imagine de ansamblu

Urmaresti in sistemul ERP tranzactiile realizate, insotite de documente justificative corecte si complete.

Automatizarea operatiunilor

Genereaza automat toate documentele necesare pentru transport (AWB, CMR, POD).

Livrari mai rapide

Programul de gestiune stocuri organizeaza si planifica activitatea de livrare, tinand cont de gradul de incarcare, disponibilitatea soferilor etc.

Eficientizare transport marfa

Include functionalitati pentru transport: parc auto, consum combustibil, istoric incidente, transportatori si curierat rapid.

Integrare rapida cu alte sisteme

Softul SeniorERP se integreaza usor cu sisteme de optimizare a aprovizionarii, gestionare depozit si optimizare rute.

Program Gestiune Stocuri in SeniorERP

Vezi cum te poate ajuta programul de gestiune stocuri sa optimizezi fluxurile de lucru din compania ta!

Descarca factsheet!
Gestiune Stocuri: Articole Stocabile

In programul de gestiune stocuri SeniorERP articolele pot desemna fie un produs stocabil, fie un serviciu. In functie de tipul sau proprietatile pe care le are, fiecare articol va fi diferit.

Astfel, pentru un articol stocabil vom avea un numar mai mare de informatii disponibile, pentru ca vor fi incluse si cele referitoare la stoc, pe cand pentru un serviciu informatiile asociate vor fi mai putine.

SeniorERP program gestiune stocuri si logistica
Gestiune Stocuri: Import de articole

In sistemul SeniorERP, se poate realiza importul simultan al unui numar mare de produse, pornind de la un fisier Excel cu un format predefinit unde vor fi completate toate datele care urmeaza a fi introduse in ERP.

Totodata, exista si posibilitatea importului clasificarilor de articole deja definite in afara programului ERP pentru gestiune stocuri. In urma importului, acestea vor putea fi atasate automat tuturor articolelor.

SeniorERP program software gestiune stocuri
Gestiune Stocuri: Clasificare articole

Aceasta functionalitate din SeniorERP este extrem de utila in cazul in care in nomenclatorul de articole exista game variate de produse, fiecare dintre acestea avand caracteristici diferite.

Spre exemplu, o companie din domeniul FMCG isi va putea clasifica produsele in alimentare si non-alimentare, in programul de gestiune stocuri. Apoi pe fiecare dintre acestea le va putea imparti pe game de produse: cele alimentare pot fi mezeluri, conserve, bauturi s.a.m.d., iar cele non-alimentare pot fi cosmetice, produse de curatenie sau de papetarie. Se poate merge chiar mai departe, impartind de exemplu bauturile in alcoolice si non-alcoolice.

program software gestiune stocuri – soft ERP

Caracteristici articole in softul ERP stocuri

Fiecarui articol ii pot fi atasate o serie de caracteristici specifice, fisa articolului continand atat campuri predefinite (ex.: Producatorul, Unitatea de masura) sau proprietati fizice (ex.: volum, dimensiune etc.), dar si campuri personalizate unde utilizatorul ERP poate introduce diverse informatii in functie de nevoile companiei.

Astfel, cautarea produselor in softul ERP pentru stocuri se poate face foarte rapid, iar anumite rapoarte pot fi generate in functie de aceste caracteristici ale fiecarui produs.

Gestiune Stocuri in software SeniorERP
Gestiune Stocuri in software SeniorERP

Unificare articole in softul de gestiune stocuri

In cazul in care, din motive obiective sau subiective, un articol este introdus de mai multe ori in nomenclator, este posibila unificarea tuturor inregistrarilor din softul de gestiune stocuri SeniorERP. Prin activitatea de unificare toate tranzactiile sunt transferate pe unul singur, iar restul de articole inutile sunt sterse.

Urmarire articole in softul de management stocuri

Prin intermediul numerelor seriale / de lot, pot fi aflate rapid informatii precum: pozitionarea in depozit, costul, clientul caruia i-a fost vandut si data vanzarii.

Numerele de serie si lot pot fi atribuite automat de catre aplicatie cu ajutorul unui workflow sau pot fi introduse manual de catre utilizator.

Softul de management stocuri SeniorERP permite gestionarea articolelor in functie de data de expirare si de data de garantie, tinand cont de acestea la realizarea tranzactiilor.

Scheme automate de codificare in sistemul ERP

Nu de putine ori, profitand de ocazia implementarii unui sistem ERP, se doreste schimbarea structurii nomenclatoarelor existente.

In cadrul acestei situatii, punctual, pentru a da semnificatie sistemului de codificare, se pot crea machete pentru generarea automata a codurilor, conform noilor cerinte.

Gestiune Stocuri in software SeniorERP
Gestiune Stocuri in software SeniorERP

Inventariere – gestiune stocuri

Sistemul ERP de gestiune stocuri permite efectuarea inventarelor partiale la nivel de lot, articol, producator sau orice clasificare de articol, precum si a inventarelor generale pe intreg nomenclatorul de produse, la nivel de depozit. Se completeaza in mod automat stocul scriptic = stocul faptic, ajustandu-se doar stocul faptic acolo unde este cazul.

In cazul gestiunilor de tip retail, pretul trebuie specificat atat la nivel de cost marfa, cat si la nivel de pret de vanzare cu amanuntul.

Transferuri de marfuri in gestiunea stocurilor

Sistemul ERP permite transferul bunurilor aflate in stoc intre tipuri diferite de gestiuni din cadrul aceluiasi punct de lucru sau aflate in puncte de lucru diferite.

De ex.: transfer din depozit in magazin, din gestiunea de vanzare in cea de expirate, din depozitul central (ex.: Bucuresti) in depozitul din Cluj etc. In cazul transferurilor intre depozite si retail, marfa se descarca / incarca din / in gestiune conform cu tipul de gestiune.

In cazul in care bunurile sunt transferate intre punctele de lucru, in momentul emiterii avizului de transfer, marfa este alocata unui depozit de tranzit (unic la nivel de sistem, predefinit si care nu poate fi modificat), pana in momentul receptiei la destinatie.

Gestiune Stocuri in software SeniorERP
Gestiune Stocuri in software SeniorERP

Totodata, daca exista diferente la receptie, bunurile nereceptionate pot fi retinute in tranzit in vederea rezolvarii neconformitatilor (retur la sursa – eroare de operare, facturare transportator – deprecieri etc.). In acest mod, programul de gestiune stocuri SeniorERP permite evidentierea in orice moment a marfii aflata in miscare si nu afecteaza stocurile gestiunilor destinatie fara decizia (receptia) gestionarului.

SeniorERP include functionalitati de gestiune stocuri precum:

Definirea de locatii (depozite, fabrici, showroomuri)
Definirea de unitati de stocare (SKU)
Gestionarea miscarilor de stocuri intre depozite
Unirea furnizorilor si clientilor de locatia cea mai apropiata
Urmarirea stocurilor in tranzit
Bon Intrare - gestiune stocuri

Se utilizeaza in special in cadrul sectiunii de productie, dar poate fi utilizat ca substitut pentru plusul de inventar, daca este cazul.

Spre deosebire de inventar, care, raportandu-se la scriptic, necesita blocarea tranzactiilor anterioare care l-ar putea afecta, bonurile inregistreaza direct diferenta, deci nu necesita restrictii de acest gen. Atat inventarul, cat si bonurile de intrare / consum pot genera, in functie de cauzele selectate la nivel de linie de document, note contabile specifice.

bonuri intrare - program gestiune stocuri
Bon Consum - gestiune stocuri

Caracteristic acestui tip de tranzactie este faptul ca pe un singur bon de consum pot exista cauze diferite: protocol, depreciere, donatie, service etc.

In functie de cauza selectata la nivel de produs se genereaza automat nota contabila specifica.

bonuri consum - program gestiune stocuri
Operatiuni pe Loturi - gestiune stocuri

In cazul descarcarii de gestiune de tip FIFO, LIFO sau FEFO, apar operatiuni specifice la nivel de lot.

Programul de gestiune stocuri SeniorERP permite gestionarea loturilor de articole precum si a operatiunilor cu acestea: schimbarea numarului lotului, corectia datei de expirare, schimbarea starii de vandabilitate sau a calitatii etc.

gestionarea loturilor - program gestiune stocuri

Rezervare loturi in programul pentru stocuri

In momentul intrarii articolelor in gestiune, directionarea rapida a acestora catre anumite comenzi de client se poate realiza prin intermediul functiei de rezervare loturi din programul sotfware pentru stocuri.

Aceasta permite alocarea loturilor receptionate catre anumiti parteneri, in scopul distribuirii lor, conform cererilor originale, dar si a deciziei utilizatorului.

Gestiune Stocuri in software SeniorERP
Gestiune Stocuri in software SeniorERP

Service in softul ERP de gestiune stocuri:

Pe langa stocurile constituite in vederea comercializarii, in depozit pot fi regasite si articole ce necesita interventii tehnice pentru remedierea disfunctionalitatilor ce au aparut in cadrul termenului de garantie.

Fluxul logic al inregistrarilor efectuate in platforma software SeniorERP pentru stocuri ofera informatii despre starea articolelor din momentul in care acestea ajung in service si pana in momentul in care clientul reintra in posesia lor.

Ambalaje in softul de gestiune stocuri

SeniorERP permite o gestionare clara a ambalajelor cu regim returnabil. Acestea sunt usor de identificat in cadrul nomenclatorului de articole.

Asocierea dintre marfa si ambalajele care o insotesc se realizeaza de pe fisa marfii la nivel de relatie de vanzare in softul de gestiune stocuri.

Gestiune Stocuri in software SeniorERP

Transforma stocurile de marfa in profit cu SeniorERP!

Detalii

Companii care si-au automatizat activitatea cu SeniorERP: