Dinamic92 – prima firma ca si distributie in Romania pe piata de anvelope

Interviu cu dl. Viorel Tofan, General Manager Dinamic 92

De cand am Senior ERP, dorm mai linistit. Cifra de afaceri a crescut cu 30% in 2008, in timp ce creantele s-au mentinut la nivelul anului 2007. SeniorERP este o masura extraordinara de control cash-flow.
Viorel Tofan

Viorel Tofan

General Manager Dinamic 92

Dinamic 92 activeaza in distributia de consumabile auto incepand cu 1992. Business-ul este compus din distributia de anvelope auto in proportie de 75%, la cifra de afaceri a companiei contribuind si distributia de materiale pentru amenajari interioare.

In ultimii cinci ani au avut o crestere cu doua cifre a cifrei de afaceri, astfel incat, la sfarsitul anului 2008 am ajuns la 22 mil. EURO. In prezent ne desfasuram activitatea prin cinci puncte de lucru- Piatra Neamt, Iasi, Cluj, Timisoara, Bucuresti, si avem aproximativ 160 de oameni.

In piata de anvelope sunt prima firma ca si distributie in Romania.

Dinamic 92 – prima firma ca si distributie in Romania pe piata de anvelope
Care era situatia companiei inainte de implementarea unui ERP si care erau problemele curente?

Viorel Tofan: Am ajuns la un nivel de crestere in care implementarea unui ERP a devenit o necesitate pentru noi. Inainte de implementare functionam pe baza unei aplicatii de conta iar contolul companiei la nivel de management era slab. Cautarea unui ERP a pornit practic de la nevoia de management integrat a tuturor resurselor companiei.

“Ca planuri de viitor, dat fiind contextul actual, dorim sa ne consolidam actualele canale de distributie.”

– Viorel Tofan, General Manager Dinamic92 Distribution

SeniorERP
Cum ati ajuns la sistemul ERP actual?

Viorel Tofan: Am ales ERP-ul dupa o analiza a sistemelor disponibile pe piata. Am constatat impreuna cu departamentul de IT ca SeniorERP raspundea cel mai bine cerintelor noastre si imi oferea controlul de care aveam nevoie. Alegerea finala a fost intre SeniorERP si SAP, iar criteriul pentru departajare a fost raportul calitate-pret.

Care au fost principalele beneficii ale implementarii?

Viorel Tofan: Dupa doar un an de utilizare, am constat ca avem control pe cash-flow mult mai bun. Acest lucru este usor de observat cand te gandesti ca cifra de afaceri a crescut cu 30% in 2008, in timp ce creantele s-au mentinut la nivelul anului 2007. SeniorERP este o masura extraordinara de control cash-flow. Un alt beneficiu important este controlul bonitatii clientilor carora trebuia sa le vindem marfa, informatie care a permis oprirea creditele neperformante catre clienti.

SeniorERP
Care au fost principalele probleme in implementare si cum au fost rezolvate?

Viorel Tofan: La nivel de management am simtit mici erori imediat dupa implementare si anumite nevoi pe care sistemul le-a acoperit pe parcurs. Ma bucur sa vad ca feedback-ul nostru a fost utilizat de cei de la Senior Software pe noile kituri, multe dintre cerintele noastre primind raspuns. Poate fi considerat SeniorERP un sprijin in cresterea companiei si daca da cum credeti ca poate face asta?Implementarea SeniorERP este evident un plus pentru Dinamic 92 si nu regret deloc pasul facut. Cresterea cifrei de afaceri, scaderea creantelor, sunt argumente clare ca am crescut datorita acestui program.

Cum v-a sprijinit Senior ERP in managementul stocurilor si cel al clientilor?

Viorel Tofan: SeniorERP ne-a permis controlul riguros, in timp real al clientilor, agentilor de vanzari precum si controlul logistic. Aceste schimbari sunt importante pentru noi intrucat imi ofera mie, ca manager, un control mult mai bun asupra intregii companii.

SeniorERP
Eu personal, daca nu as avea un ERP, l-as implementa acum, in plina criza. Asta pentru ca mi-ar aduce ca firma o reducerea extraordinara a costurilor si timpilor pierduti la nivel operational, oferindu-mi o mai mare capacitatea de prelucrare a aceluiasi volum de munca.
Cristina Manea
Director Comercial Hofigal Import – Export
Credeti ca implementarea unui ERP este un beneficiu pentru o companiei?

Viorel Tofan: Implementare unui ERP aduce unei companii un beneficiu esential in contextul actual, mai exact, controlul cash-flow-ului si al clientilor. ERP-ul ne-a permis sa ne adaptam rapid la schimbarile din piata.

Ce sfaturi ati da unei companii care doreste sa implementeze un ERP? Ati recomanda SeniorERP unei companii din domeniul dvs. de activitate?

Viorel Tofan: O companie care ajunge la un rulaj de cateva milioane de Euro nu mai poate functiona fara un program ERP. Motivul este foarte simplu: compania risca sa piarda controlul asupra business-ului si sa inregistreze in acest fel pierderi importante, ireversibile. In cazul nostru, implementarea SeniorERP a fost o decizie care s-a dovedit corecta. La succesul implementarii a contribuit atat implicarea echipei Senior Software, cat si efortul oamenilor nostri. Mergand mai departe, as recomanda ca, in momentul implementarii unui ERP, sa existe un om de IT de incredere in firma, care sa coordoneze activitatea la client si sa constituie interfata intre furnizorul de software si utilizatori, sa stie cum sa puna problema. As recomanda SeniorERP unei companii din domeniul distributiei in primul rand datorita raportului pret- calitate foarte bun la ora actuala, dar si datorita implicarii echipei Senior Software.

“O companie care ajunge la un rulaj de cateva milioane de Euro nu mai poate functiona fara un program ERP. Motivul este foarte simplu: compania risca sa piarda controlul asupra business-ului si sa inregistreze in acest fel pierderi importante, ireversibile”

– Viorel Tofan, General Manager Dinamic 92

Alte interviuri