Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Interviu cu dl. Viorel Tofan, General Manager Dinamic 92

“De cand am Senior ERP, dorm mai linistit. Cifra de afaceri a crescut cu 30% in 2008, in timp ce creantele s-au mentinut la nivelul anului 2007. SeniorERP este o masura extraordinara de control cash-flow.”

implementare solutii erp Dinamic 92“O companie care ajunge la un rulaj de cateva milioane de Euro nu mai poate functiona fara un program ERP. Motivul este foarte simplu: compania risca sa piarda controlul asupra business-ului si sa inregistreze in acest fel pierderi importante, ireversibile”

Viorel Tofan, General Manager, Dinamic92 Distribution


Cine este Dinamic 92, ce pozitie are in piata, care sunt obiectivele strategice ale companiei?
Dinamic 92 activeaza in distributia de consumabile auto incepand cu 1992. Business-ul nostru este compus din distributia de anvelope auto in proportie de 75%, la cifra de afaceri a companiei contribuind si distributia de materiale pentru amenajari interioare.

In ultimii cinci ani am avut o crestere cu doua cifre a cifrei de afaceri, astfel incat, la sfarsitul anului 2008 am ajuns la 22 mil. EURO. In prezent ne desfasuram activitatea prin cinci puncte de lucru- Piatra Neamt, Iasi, Cluj, Timisoara, Bucuresti, si avem aproximativ 160 de oameni.

In piata de anvelope suntem in prima firma ca si distributie in Romania. Ca planuri de viitor, dat fiind contextul actual, dorim sa ne consolidam actualele canale de distributie.

Care era situatia companiei inainte de implementarea unui ERP si care erau problemele curente?

Am ajuns la un nivel de crestere in care implementarea unui ERP a devenit o necesitate pentru noi. Inainte de implementare functionam pe baza unei aplicatii de conta iar contolul companiei la nivel de management era slab. Cautarea unui ERP a pornit practic de la nevoia de management integrat a tuturor resurselor companiei.

Cum ati ajuns la sistemul ERP actual?
Am ales ERP-ul dupa o analiza a sistemelor disponibile pe piata. Am constatat impreuna cu departamentul de IT ca SeniorERP raspundea cel mai bine cerintelor noastre si imi oferea controlul de care aveam nevoie. Alegerea finala a fost intre SeniorERP si SAP, iar criteriul pentru departajare a fost raportul calitate-pret.

Care au fost principalele beneficii ale implementarii?
Dupa doar un an de utilizare, am constat ca avem control pe cash-flow mult mai bun. Acest lucru este usor de observat cand te gandesti ca cifra de afaceri a crescut cu 30% in 2008, in timp ce creantele s-au mentinut la nivelul anului 2007. SeniorERP este o masura extraordinara de control cash-flow.

Un alt beneficiu important este controlul bonitatii clientilor carora trebuia sa le vindem marfa, informatie care a permis oprirea creditele neperformante catre clienti.

Care au fost principalele probleme in implementare si cum au fost rezolvate?
La nivel de management am simtit mici erori imediat dupa implementare si anumite nevoi pe care sistemul le-a acoperit pe parcurs. Ma bucur sa vad ca feedback-ul nostru a fost utilizat de cei de la Senior Software pe noile kituri, multe dintre cerintele noastre primind raspuns.

Poate fi considerat SeniorERP un sprijin in cresterea companiei si daca da cum credeti ca poate face asta?Implementarea SeniorERP este evident un plus pentru Dinamic 92 si nu regret deloc pasul facut. Cresterea cifrei de afaceri, scaderea creantelor, sunt argumente clare ca am crescut datorita acestui program.

Cum v-a sprijinit Senior ERP in managementul stocurilor si cel al clientilor?
SeniorERP ne-a permis controlul riguros, in timp real al clientilor, agentilor de vanzari precum si controlul logistic. Aceste schimbari sunt importante pentru noi intrucat imi ofera mie, ca manager, un control mult mai bun asupra intregii companii.

Credeti ca implementarea unui ERP este un beneficiu pentru o companiei?
Implementare unui ERP aduce unei companii un beneficiu esential in contextul actual, mai exact, controlul cash-flow-ului si al clientilor. ERP-ul ne-a permis sa ne adaptam rapid la schimbarile din piata.

Ce sfaturi ati da unei companii care doreste sa implementeze un ERP? Ati recomanda SeniorERP unei companii din domeniul dvs. de activitate?
O companie care ajunge la un rulaj de cateva milioane de Euro nu mai poate functiona fara un program ERP. Motivul este foarte simplu: compania risca sa piarda controlul asupra business-ului si sa inregistreze in acest fel pierderi importante, ireversibile.

In cazul nostru, implementarea SeniorERP a fost o decizie care s-a dovedit corecta. La succesul implementarii a contribuit atat implicarea echipei Senior Software, cat si efortul oamenilor nostri. Mergand mai departe, as recomanda ca, in momentul implementarii unui ERP, sa existe un om de IT de incredere in firma, care sa coordoneze activitatea la client si sa constituie interfata intre furnizorul de software si utilizatori, sa stie cum sa puna problema.

As recomanda SeniorERP unei companii din domeniul distributiei in primul rand datorita raportului pret- calitate foarte bun la ora actuala, dar si datorita implicarii echipei Senior Software.

Vrei sa afli mai multe detalii?