Care este diferenta intre CRM (Customer Relationship Management) si ERP (Enterprise Resource Planning)?
ERP vs CRM | Ce inseamna CRM? | Ce inseamna ERP? | CRM ERP Diferenta

Top beneficii oferite de un sistem ERP:

Diferente intre CRM si ERP
Diferenta fundamentala intre ERP si CRM este data de faptul ca sistemul ERP este destinat in general pentru gestionarea datelor financiare si a departamentelor financiar-contabile, in timp ce CRM vizeaza datele despre clienti folosite de departamentele de vanzari si de servicii cu clientii. Aplicatiile de tip ERP mai sunt cunoscute ca sisteme de back-office, iar cele CRM ca sisteme de front-office. Un alt aspect este faptul ca unele sisteme ERP pot include si o componenta de CRM, in timp ce solutiile CRM nu pot include componente de ERP.
Solutiile CRM au ca scop general majorarea profitului prin cresterea vanzarilor, acestea centralizand date din urmatoarele zone de business: marketing, vanzari, managementul contactelor si suport clienti. Pe de alta parte, ERP urmareste planificarea si gestionarea cat mai eficienta a resurselor pentru a obtine scaderea cheltuielilor si control crescut asupra costurilor si proceselor de business. Cand vorbim despre sisteme ERP, focusul cade asupra departamentelor din zona de management al resurselor umane, financiar & contabilitate, productie, managementul comenzilor si livrarilor.
Citeste si: Cloud ERP Software – Ce este ERP in cloud si cum functioneaza?
ERP cu functionalitati de CRM
Sistemul SeniorERP de la Senior Software ofera, pe langa functii specifice unui sistem ERP, functionalitati de CRM accesibile atat din web, cat si de pe mobil – informatiile si materialele despre clienti pot fi adaugate in sistem direct de pe teren, in timp real. Datele colectate si introduse in CRM sunt usor de accesat, echipa de vanzari avand la dispozitie toate resursele necesare ca sa obtina o trecere rapida de la potentiali clienti la contracte incheiate.
Astfel, companiile pot avea la dispozitie, oricand si de oriunde, instrumente performante pentru marketing si vanzari, putand sa-si optimizeze procesul de vanzare si de gestionare a relatiilor cu clientii. Pe langa accesul rapid la date despre vanzari, clienti si stocuri, printre avantajele pe care le ofera componenta de CRM se mai numara organizarea activitatilor zilnice si setarea de notificari.
Functionalitatile de CRM din SeniorERP ofera utilizatorilor acces la informatii despre: clienti si potentiali clienti; contacte; produse si stocuri; vizite si taskuri; oferte de vanzare; comenzi de clienti; formulare de marketing; oportunitati.