ERP – Studiu de caz – MediaRom / Wunder Baum – distributie FMCG

Cresterea sustinuta a volumului de business din ultimii ani au fost factori decisivi in decizia de achizitie a unei solutii pentru gestionarea afacerii.

MediaRom International este importator si distribuitor exclusiv in Romania pentru intreaga gama de produse Wunder Baum si My Shaldan, bine cunoscute pe piata romaneasca mai ales in segmentul odorizantelor auto. Prin rezultatele obtinute in ultimii ani, MediaRom s-a plasat in topul distribuitorilor europeni ai marcii Wunder Baum. Cresterea sustinuta a volumului de business din ultimii ani si imbogatirea portofoliului de produse au fost factori decisivi in decizia de achizitie a unei solutii integrate pentru gestionarea afacerii.
Cristian Magheru

Cristian Magheru

General Manager MediaRom Wunderbaum

Provocare

Activitatile companiei, la nivel national, se deruleaza prin 3 canale de distributie – lanturi de benzinarii, lanturi internationale de key accounts si distribuitori locali. Cu ajutorul solutiei nou implementate, fiecare canal poate fi evaluat in functie de performantele obtinute.

Strategia propusa

Solutia implementata de Senior Software are in vedere viitoarea extindere a activitatii de distributie pe intreg teritoriul tarii, cu multiple puncte de lucru.

Aplicatia este structurata in jurul modulului de gestiune (achizitii-vanzari, gestiune stocuri, facturare), carora se adauga module de contabilitate, personal, mijloace fixe, rate, analiza financiara si gestiunea activitatilor de service. Acest lucru se traduce prin cresterea performantei, a nivelului de securitate si de scalabilitate in procesarea si utilizarea informatiilor.

ERP – Studiu de caz – MediaRom / Wunder Baum – distributie FMCG

Contributia noastra

De la bun inceput divizia ERP a Senior Software a planificat o analiza care sa acopere un orizont mediu – lung, in termeni de crestere a volumului afacerii, dar si a numarului de locatii acoperite. Prin implementarea SeniorERP, MediaRom International are posibilitatea de a deschide puncte de lucru noi cu un efort de doar cateva zile si fara a compromite controlul asupra datelor esentiale ale afacerii.

Beneficii asteptate

Reactia in timp real la cerintele clientilor este specifica domeniului de import si distributie, SeniorERP asigurand buna desfasurare a afacerii. SeniorERP asigura controlul si managementul vanzarilor/achizitiilor, rapoarte si analize specifice gestiunii, vanzarilor si distributiei, analiza costului marfurilor si, totodata, poate evidentia si optimiza nivelul stocurilor.

SeniorERP asigura o gestionare optima a proceselor si fluxurilor de afaceri, oferind un instrument de management proactiv al importului si distributiei si posibilitati extinse de control al indicatorilor cheie ai afacerii.