Studiu de caz VIDEO:

Distribuitorul Pro Activ a diminuat impactul
volatilitatii preturilor asupra companiei si a crescut profitabilitatea afacerii

Solutii implementate: SeniorERP & SeniorVisualBI

Mai multe detalii in urmatorul video:

Distribuitorul de materiale de constructii, Pro Activ, a reusit sa diminueze semnificativ impactul negativ al volatilitatii preturilor asupra companiei si sa eficientizeze operatiunile de zi cu zi, trasand totodata strategiile potrivite de business, cu ajutorul sistemelor integrate ERP si BI.

“Mai toti jucatorii din aceasta industrie sunt afectati de scumpiri masive si vorbim aici despre dublarea preturilor intr-un timp foarte scurt, despre cresteri de zeci de procente pe trimestru. Pe noi ne-au ajutat instrumentele Senior Software sa putem anticipa aceste situatii, sa livram performanta si sa avem o zona de controlling foarte bine pusa la punct.
Suntem siguri si constienti de faptul ca, fara solutia de la Senior Software, impactul volatilitatii preturilor asupra zonei de profitabilitate ar fi fost unul covarsitor. Ne-ar fi fost foarte greu sa gestionam stocurile si preturile la nivel de lot, pentru ca nu am fi avut claritatea si trasabilitatea tuturor actiunilor noastre interne.”
Alin Ionescu
Director Executiv, Pro Activ

Ce avantaje a obtinut compania?

Printre schimbarile inregistrate in companie, ca urmare a implementarii
sistemelor integrate SeniorERP si SeniorVisualBI, se numara:

Accesul simplu la date actualizate, inclusiv de pe telefon

Transmiterea cu acuratete a informatiilor in piata

Generarea de rapoarte detaliate si analize complexe

Reducerea timpului de lucru pe diverse operatiuni

Accesul rapid in sistem pentru agenti, prin aplicatia mobila

Gestionarea optima a operatiunilor de achizitie, planificare, livrari

Vizibilitate in timp real asupra preturilor

Gestionarea optima a stocurilor

Diminuarea erorilor si a taskurilor manuale repetitive

Gestionarea simpla a operatiunilor financiar-contabile

Trasabilitate asupra tuturor actiunilor din companie

Gestionarea eficienta a relatiilor cu clientii

Despre colaborarea cu Senior Software

Distribuitorul a inceput sa foloseasca sistemele Senior Software incepand cu anul 2020, Pro Activ fiind prima companie care a realizat implementarea 100% remote a solutiilor ERP si BI. Decizia de a incepe colaborarea a venit in urma unor intalniri cu 6 provideri de soft, Senior Software fiind singurul furnizor care a indeplinit toate criteriile de selectie ale companiei. Printre aspectele care au dus la formarea acestui parteneriat se numara atat capabilitatile solutiilor software si posibilitatile de adaptare ale acestora dupa particularitatile businessului, cat si profesionalismul si know-how-ul echipei Senior Software.

De cand utilizeaza solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI, distribuitorul Pro Activ a crescut semnificativ numarul de clienti unici deserviti lunar si a dublat cifra de afaceri.

colaborarea dintre pro activ si senior software - implementare sisteme erp bi

“Cand au fost implementate sistemele Senior Software, Pro Activ avea o cifra de afaceri de circa 13 milioane de euro si in jur de 400 de clienti unici deserviti lunar, iar in prezent vorbim de aproape 25 milioane euro si 600 de clienti unici.

Toate departamentele au fost influentate pozitiv de parteneriatul cu Senior Software. Urmarim usor indicatorii de performanta si putem analiza intr-un mod simplu eficienta la nivel de departament. Avem o vizibilitate crescuta asupra afacerii si asupra directiei pe care businessul trebuie sa o urmeze. Lucram mai rapid si mai eficient, iar toate aceste avantaje au dus in final la cresterea profitabilitatii.”

Alin Ionescu, Director Executiv – Pro Activ

Despre companie

Cu sediul in Dambovita, Pro Activ este o companie cu 65 de angajati si, incepand din anul 2001, businessul activeaza pe piata distributiei de materiale pentru constructii. Afacerea detine doua branduri proprii: OK Fix si Crizantema.

Totodata, compania distribuie si produse apartinand unor branduri precum: Knauf Gips, Austrotherm, Ursa, Xella, Tehnogips, Ral Color, Baumit, Brikston, Soceram. Categoriile de produse comercializate de Pro Activ sunt: vopsele lavabile, amorse, polistiren EPS si Extrudat, adezivi, diluanti si nu numai.

ani experienta
clienti unici lunar
mil
EURO CA
angajati

Vezi ce avantaje poate oferi businessului tau o suita de sisteme integrate!

Detalii