STUDIU DE CAZ VIDEO:

SensoPRO Milano proceseaza zilnic mii de comenzi, fara erori, de cand foloseste sistemele ERP si WMS de la Senior Software

Mai multe detalii in urmatorul video:

SensoPRO Milano, unul dintre cei mai mari retaileri online de produse cosmetice din Romania, si-a optimizat procesele de business cu ajutorul sistemelor ERP si WMS de la Senior Software. Avand la dispozitie softuri integrate, compania si-a imbunatatit semnificativ operatiunile de aprovizionare, stocare si vanzare, reusind sa-si dubleze numarul de comenzi livrate zilnic, catre Romania, Bulgaria si Ungaria. In prezent, distribuitorul are peste 16.000 de produse in portofoliu si gestioneaza eficient vanzarile prin cele 4 magazine online proprii si 5 platforme de tip marketplace.

“Inainte de implementarea sistemelor ERP si WMS de la Senior Software, capacitatea noastra de livrare era de aproximativ 1.500 de comenzi pe zi. Acum, am dublat acest numar si procesam peste 3.000 de comenzi zilnic si pana la 7.000 de comenzi in varf de sezon sau cand desfasuram anumite campanii.

SeniorERP ne permite sa gestionam integrat afacerea, avand acces in timp real la date critice. Sistemul ERP ne asigura o vedere de ansamblu asupra operatiunilor, comenzilor, dinamicii stocurilor si a indicatorilor financiar-contabili, automatizand totodata o serie de procese consumatoare de timp. Pe de alta parte, cu ajutorul WMS-ului avem o imagine clara asupra stocurilor si locatiilor acestora, putem sa planificam corect aprovizionarea, iar timpii de picking au fost redusi cu 50%.”

Viorel Haiducescu
Director Vanzari – SensoPRO Milano

Ce avantaje a obtinut compania?

Datorita utilizarii sistemelor integrate ERP si WMS de la Senior Software, echipa SensoPRO Milano a inregistrat numeroase beneficii, printre care se numara si:

Conectarea proceselor si gestionarea integrata a afacerii

Trasabilitate si vizibilitate in timp real asupra stocurilor

Planificarea corecta si in timp util a aprovizionarii

Acces la date exacte si actualizate in timp real

Reducerea timpilor necesari dedicati activitatii de picking cu 50%

Adaptarea cu succes la cerintele fiscale interne si internationale

Sincronizarea activitatii de compunere a kiturilor cu cererea

Automatizarea procesului de facturare si reducerea timpului aferent

„ERP-ul functioneaza ca un creier, iar WMS-ul este forta bratelor […] ambele lucreaza in perfecta sincronizare”

In urma cu doi ani, SensoPRO Milano a decis sa investeasca in sistemele SeniorERP – soft ERP pentru gestionare resurse si WMS – soft pentru managementul depozitelor. Astfel, activitatea companiei fost transformata complet, pentru a permite desfasurarea optima a planurilor de extindere, distribuitorul facand trecerea de la fluxuri de lucru bazate pe pix si hartie la procese automatizate si conectate.

Ca urmare a utilizarii sistemelor ERP si WMS de la Senior Software, compania si-a dublat volumul de comenzi procesate, iar vanzarile provenite din cele noua canale online ale SensoPRO Milano sunt procesate eficient prin sistemul ERP si directionate automat catre depozit pentru pregatirea livrarii.

Pentru gestionarea depozitului, SensoPRO Milano foloseste sistemul WMS, care este integrat cu software-ul ERP si cu dispozitivele de scanare a codurilor de bare, cum ar fi pocket scanner si ring scanner. In acest fel, comenzile de vanzare sunt transmise direct in WMS, permitand angajatilor din depozit sa inceapa imediat pregatirea coletelor, scanand produsele cu ajutorul echipamentelor portabile.

Implementarea acestui proces automatizat a imbunatatit eficienta in activitatea de picking prin localizarea rapida a produselor in depozit si pregatirea comenzilor intr-un timp mult mai scurt si fara erori.

Mai mult decat atat, datorita interconectarii celor doua sisteme software, retailerul online isi gestioneaza resursele intr-un mod centralizat, iar fluxurile de lucru din toate departamentele au fost imbunatatite. Intreaga echipa SensoPRO Milano beneficiaza de acces la informatii precise si actualizate in timp real, ceea ce le ofera managerilor o vedere globala asupra afacerii, iar businessul este administrat intr-un flux continuu si unitar.

sensopro milano utilizeaza sisteme software integrate erp si wms

“Legat de conectivitatea dintre cele doua sisteme, pot spune ca ERP-ul functioneaza ca un creier, iar WMS-ul este forta bratelor. Ambele lucreaza in perfecta sincronizare. Orice planificare din ERP se reflecta in WMS si orice actiune din WMS este vizibila instantaneu in ERP. Cele doua softuri functioneaza ca o oglinda, iar arhitectura lor ne permite sa gestionam intreaga activitate intr-un singur loc.”

Viorel Haiducescu, Director Vanzari – SensoPRO Milano

In ceea ce priveste obiectivele viitoare, compania intentioneaza sa se extinda pe mai multe piete internationale si sa isi consolideze pozitia in Romania, dar si in afara granitelor tarii. Planurile de dezvoltare sunt sustinute de cele doua programe informatice de tip ERP si WMS, precum si de suportul echipei Senior Software.

Despre SensoPRO Milano

Compania ofera o varietate larga de produse cosmetice pentru manichiura, epilare si make-up, atat din cele doua marci proprii – SensoPRO Milano si LUXORISE, cat si din alte branduri recunoscute la nivel international. Produsele sunt comercializate in Romania, Ungaria si Bulgaria, prin magazinele online ale retailerului, respectiv www.sensopro.ro, www.luxorise.ro, www.kitunghii.ro, www.pensulemachiaj.ro, dar si prin platforme de tip marketplace.

produse in portofoliu
comenzi procesate / zi
magazine online proprii

Afla cum poti obtine si tu astfel de rezultate cu sistemele integrate de la Senior Software!

Detalii