STUDIU DE CAZ VIDEO:

Kreativ a automatizat si optimizat procesul de distributie, cu
ajutorul sistemelor integrate Senior Software

Mai multe detalii in urmatorul video:

Kreativ, distribuitorul national de unelte profesionale si materiale de instalatii, si-a automatizat si optimizat activitatea cu solutiile ERP, BI si B2B de la Senior Software. Distribuitorul din Satu Mare comercializeaza circa 15.000 de produse de la furnizori consacrati din Europa, SUA si Mexic, prin intermediul a 4 divizii (Novapex – instalatii sanitare, de incalzire si ventilatie HRV, Bolman – accesorii, echipamente, scule electrice si manuale, DIY – produse pentru bricolaj, Magazin Online). Compania are o cifra de afaceri de circa 9 milioane de euro si, sustinuta de sistemele software de ultima generatie, are acces permanent la informatii actualizate si date corecte, inclusiv de pe telefonul mobil, genereaza rapoarte detaliate si analize complexe si a optimizat intregul proces de vanzare.

“Avem planuri foarte mari. Multi vorbesc despre criza, dar noi in criza vedem o oportunitate. Daca noi nu ne adaptam la noul context, daca nu ne miscam repede, atunci poate nici nu o sa mai fim peste cateva luni. Trebuie sa oferim mai multe servicii, mai bune, si pentru asta trebuie sa schimbam anumite proceduri si procese in cadrul firmei. Iar pentru acest lucru trebuie sa avem in spate o solutie integrata.

Cel mai important lucru este ca orice implementare nu poate fi facuta fara o echipa buna. Senior Software chiar asculta cererile clientilor si adapteaza toate solutiile, in functie de nevoile companiei, facandu-le sa fie mult mai usor de folosit, mult mai viabile si mai stabile pe viitor. Noi am trecut prin momente foarte grele in cei 20 de ani si daca nu as fi avut sistemul de la Senior Software, nu as fi supravietuit prin acele momente foarte dificile.”

Attila Simon
Director General, Kreativ

Ce beneficii a obtinut distribuitorul?

Sistemele ERP – soft pentru gestionarea resurselor, BI – soft pentru vizualizare, analiza si raportare date si B2B – platforma e-commerce business to business sunt perfect integrate, iar prin intermediul lor Kreativ a obtinut o serie de beneficii, printre care se numara:

Control asupra intregii activitati de distributie

Acces la informatii actualizate, de oriunde si oricand

Trasabilitate completa asupra produselor

Gestionarea fara erori a unui volum mare de stocuri

Acces la istoricul interactiunilor cu clientii

Promovarea eficienta a produselor

Simplificarea proceselor de comanda pentru clienti

Reducerea timpului de raspuns in activitatea de pe teren

Scurtarea timpului de preluare si livrare comenzi catre clienti

Vizibilitate si control asupra tuturor datelor din companie

Previzionarea comenzilor si urmarirea trendurilor

Rapoarte si analize detaliate, bazate pe date relevante si corecte

Automatizarea si eficientizarea activitatii de distributie in cadrul centrului logistic Kreativ

Inainte de implementarea sistemului ERP, durata de procesare a comenzilor era mare, iar lipsa accesului la informatii in timp real ingreuna si mai mult procesul de vanzare.

Cu ajutorul solutiei SeniorERP si a componentei mobile a acesteia, Kreativ a simplificat si optimizat procesul de vanzare.

Odata cu utilizarea aplicatiei mobile SeniorERP productivitatea angajatilor a fost imbunatatita semnificativ, acestia obtinand mai multa mobilitate si vizibilitate asupra informatiilor esentiale pentru buna desfasurare a procesului de vanzare.

Prin intermediul aplicatiei mobile, parte componenta a sistemului software ERP, reprezentantii de vanzari Kreativ beneficiaza de acces in timp real, de oriunde s-ar afla, la informatii despre produse, stocuri si situatia clientilor, ceea ce a dus la imbunatatirea activitatii de distributie si a relatiilor cu clientii.

Automatizarea si eficientizarea activitatii de distributie cu sisteme software la Kreativ

“Timpul este o resursa foarte importanta pentru noi. Pentru ca am observat ca reprezentantii nostri de vanzari si clientii pierd foarte mult timp daca nu au informatii in timp real, am cautat optimizari in tot procesul de vanzare. Cu ajutorul aplicatiei mobile ERP de la Senior Software, reprezentantul de vanzari de pe teren poate sa ofere clientului informatii reale despre stoc si pret, informatii legate de situatia lui financiara si multe alte date importante pentru agentii nostri. Pot spune ca s-a scurtat foarte mult timpul pentru preluarea si livrarea comenzilor.”

Attila Simon, Director General – Kreativ

Despre companie

Kreativ este distribuitor national de unelte profesionale si materiale de instalatii, cu un portofoliu de circa 15.000 de produse de la furnizori consacrati din Europa, SUA si Mexic.

Compania din Satu Mare are o cifra de afaceri de circa 9 milioane de euro si este activa pe piata din Romania prin intermediul a 4 divizii (Novapex – instalatii sanitare, de incalzire si ventilatie HRV, Bolman – accesorii, echipamente, scule electrice si manuale, DIY – produse pentru bricolaj, Magazine online – SculeShop si Shopinstalatii).

produse
mil
EURO CA
divizii

Afla mai multe detalii despre sistemele Senior Software!

Detalii