Studiu de caz VIDEO:

Monte Banato, lider in Romania pe segmentul de paste cu ou, a eficientizat procesele din productie si vanzari

Solutii implementate: SeniorERP, SeniorVisualBI & SeniorSFA

Mai multe detalii in urmatorul video:

Pangram, producator de paste fainoase si saratele sub brandul Monte Banato, a obtinut numeroase beneficii prin automatizarea proceselor de productie si vanzari, cu solutiile ERP, SFA si BI de la Senior Software.

Liderul pe piata din Romania in productia pastelor cu ou, a economisit cel putin 2 ore/zi in procesul de urmarire a planului de productie si a castigat vizibilitate in timp real asupra variatiilor de pret si a costurilor totale de productie.

“Lista de beneficii e destul de lunga, si nu glumesc, chiar lunga. Un beneficiu important adus de noile solutii software l-a reprezentat scaderea la aproape zero a cantitatilor de nelivrate catre clienti, comandate si nelivrate. Acum, putem sa zicem ca vedem beneficiile in practica dupa implementare pentru ca a venit acest tavalug, incepand din 2021, al cresterii costurilor de productie, tavalug care se poate urmari in timp real. Noi, pana la solutia Senior Software, aveam o intarziere de o luna in a actualiza costul de productie. Acum, totul se intampla imediat, zi de zi, ora de ora si ai imaginea imediata asupra variatiilor.”
Liviu Semenescu
Director General, Monte Banato

Ce avantaje a obtinut compania?

Printre avantajele obtinute de companie prin intermediul sistemelor SeniorERP, SeniorSFA si SeniorVisualBI, se numara:

Optimizarea costurilor de productie

Scaderea la aproape zero a cantitatilor de nelivrate

Vizibilitate asupra costului de productie si variatiilor

Reducerea timpului de urmarire plan productie cu 2 ore / zi

Vizibilitate in timp real asupra stocurilor si miscarilor de marfa

Urmarirea eficienta a executiei si rezultatelor promotiilor

Gestionarea optima a bugetelor alocate pentru promotii

Rapoarte personalizate si usor de accesat

Acces in timp real la informatii detaliate

Reducerea semnificativa a timpilor de lucru

Eliminarea proceselor manuale si redundante

Simplificarea raportarii lunare catre grup

„In procesul de productie reusim sa economisim, fata de acum 4-5 ani, undeva la 2 ore pe zi cu usurinta”

In 2019, producatorul a inlocuit vechiul soft utilizat, care era predispus erorilor si incetinea procesul de dezvoltare al businessului, cu pachetul complet de solutii integrate de la Senior Software. Monte Banato a ales sa colaboreze cu Senior Software datorita pachetului complet de solutii, dezvoltate pe necesitatile pietei romanesti si a flexibilitatii providerului.
Astfel, compania si-a automatizat intreaga activitate cu sistemele integrate SeniorERP – pentru managementul resurselor, SeniorSFA – pentru gestionarea vanzarilor si SeniorVisualBI – pentru analize detaliate si rapoarte complexe.

Prin integrarea solutiilor ERP si SFA, producatorul a eliminat erorile aparute in comunicare, a obtinut vizibilitate si acces in timp real la informatii si stocuri si a optimizat intregul proces de vanzare.

Cu ajutorul solutiei BI, compania are posibilitatea sa urmareasca efectele promotiilor lansate si sa gestioneze si optimizeze bugetul alocat. Totodata, procesul de raportare lunara catre grup a fost scurtat de la cateva zile, la doar cateva ore.

Studiu de caz VIDEO:  Monte Banato, lider in Romania pe segmentul de paste cu ou, a eficientizat procesele din productie si vanzari

“Sunt lucruri care lipseau cu desavarsire inainte cand aveam vechiul sistem, cum ar fi, de exemplu: gestiunea mijloacelor fixe, a amortizarilor in sistem. Partea de productie, acolo este o mare diferenta, tot ce insemna calculatie de cost de productie era in Excel, nu exista posibilitatea de calculatie in sistem. In procesul de productie reusim sa economisim, fata de acum 4-5 ani, undeva la 2 ore pe zi cu usurinta.”

Liviu Semenescu, Director General – Monte Banato

Despre companie

Pangram SA este o companie infiintata in anul 1994, care a introdus pe piata din Romania, prin intermediul brandului Monte Banato, conceptul de paste fainoase cu ou. Incepand cu anul 2000, Monte Banato a devenit lider pe piata din Romania pe segmentul de paste fainoase cu ou.

Compania produce in exclusivitate paste fainoase si saratele si a inceput colaborarea cu Senior Software de la nevoia de a implementa solutii si module care sa automatizeze si sa simplifice activitatea de productie si vanzari.

t
productie zilnica paste
kg
productie zilnica saratele
mil
EURO CA
angajati

Vezi ce avantaje poate oferi businessului tau o suita de sisteme integrate!

Detalii