Studiu de caz VIDEO:

Optimizarea proceselor de vanzari din cadrul retailerului Viamso

Solutie implementata: SeniorERP

Mai multe detalii in urmatorul video:

In doar cateva zile, cu solutia SeniorERP si a componentei mobile a acesteia, Viamso a simplificat fluxurile de lucru din companie si a revolutionat procesul de vanzare, obtinand o crestere de 80% a timpului dedicat clientului. Prin digitalizare, sistemul ERP de la Senior Software i-a oferit retailerului mai mult control asupra afacerii si acces la informatii cheie pentru business, oricand si de oriunde. Astfel, acesta si-a redirectionat eforturile spre imbunatatirea calitatii vanzarilor si a relatiilor cu clientii.

Managerii Viamso sustin ca investitia in automatizare a presupus in prealabil o serie de cercetari amanuntite de piata. Totodata, potrivit acestora, inceperea parteneriatului cu Senior Software a fost determinata de experienta furnizorului in implementarea solutiei in companii similare, dar si de feedbackul pozitiv primit de echipa Viamso de la alte businessuri care foloseau deja SeniorERP.

“Nu ascund faptul ca am cerut feedback de la clientii care au implementat acest sistem si erau foarte multumiti. Suntem la 2 saptamani de la Go Live si feedbackul pe care pot sa il dau celorlalti este acesta: este mult mai bine decat ne-am asteptat, in sensul ca deja vedem imbunatatiri semnificative ale proceselor. Timpii sunt mult mai scurti legat de procesarea marfii, a comenzilor spre clientul final si acest lucru ne ajuta sa ne relocam resursele spre ceea ce conteaza cu adevarat: clientul final.”
Alin Moldovan
Manager Dezvoltare, Viamso

Ce avantaje a obtinut compania?

Cateva dintre avantajele inregistrate de Viamso in primele doua saptamani de la Go Live-ul sistemului SeniorERP:

80% crestere a timpului dedicat clientului
Procesarea rapida si fara erori a comenzilor
Vizibilitate asupra stocului, preturilor
Mobilitate pentru angajatii din showroom
Informatii corecte, actualizate in timp real
Achizitie si procesare marfuri optimizate
Imagine de ansamblu asupra afacerii
Strategii si decizii de business imbunatatite

Inainte de implementarea softului ERP, angajatii din showroomul Viamso preluau comenzile pe hartie si se ocupau atat de zona de vanzare la raft, cat si de procesele de achizitie, procesare marfa etc. De aceea, durata de procesare a comenzilor era mare, iar timpul petrecut cu clientul era mult mai scurt decat si-ar fi dorit managerii Viamso.

Dupa implementare, retailerul a obtinut mobilitate si flexibilitate, cat si o mai mare vizibilitate in tot ce presupune zona de vanzari. Totodata, acesta a descoperit cat de importanta este conectarea in permanenta a personalului la informatiile de business.

Odata cu utilizarea aplicatiei mobile SeniorERP a crescut si productivitatea angajatilor. Acestia au obtinut mai multa mobilitate si vizibilitate asupra informatiilor esentiale pentru buna derulare a procesului de vanzare. In prezent, personalul Viamso are inclusiv posibilitatea de a adauga sau edita date in sistem, simplu si rapid, nivelurile de acces ale utilizatorilor fiind securizate si stabilite intern de catre factorii de decizie din companie.

Studiu de caz VIDEO: Optimizarea proceselor de vanzari din cadrul retailerului Viamso

“Pe partea de ERP Mobile, lucrurile au functionat foarte bine din prima clipa. La inceput, am avut emotii legat de acest proces, pe care acum il consider revolutionar – ERP Mobile. Interfata este foarte prietenoasa si reusim sa imbunatatim foarte mult calitatea vanzarilor.

Acum se pot emite comenzi de pe tablete si avem toata informatia necesara la dispozitie, pe care o putem accesa la fata locului, in showroom: stocuri, imagini cu produse, liste de preturi etc. Aplicatia ne ajuta foarte mult. De la zi la zi ne imbunatatim si vedem deja businessul la un alt nivel.”

Alin Moldovan – Manager Dezvoltare, Viamso

Despre companie

Viamso este un retailer din Campia Turzii, Cluj. Compania comercializeaza materiale de constructii, materiale sanitare, electrice si de feronerie.

In ultimii ani, afacerea a avut o crestere rapida, aspect ce a impus implementarea unui soft de automatizare a activitatilor din companie, prin care sa se ajunga la o planificare si o gestionare mai eficienta a resurselor.

ani
Experienta
Repere pe stoc
/ zi
Comenzi procesate in perioadele de varf

Descopera beneficiile pe care ti le aduce o solutie integrata!

Detalii