Producatorul si distribuitorul Cipcos Mar a redus timpii de lucru si a obtinut acces rapid la informatii, cu ERP si BI de la Senior Software

Citeste articolul pentru detalii despre beneficiile aduse de solutile SeniorERP si SeniorVisualBI companiei Cipcos Mar

Cipcos Mar, companie din domeniul materialelor de constructii, a eficientizat o gama variata de activitati atat din zona de productie si distributie, cat si din zona financiar-contabila, cu un pachet de sisteme integrate de la Senior Software. Compania a redus considerabil timpii de operare, a imbunatatit relatia cu clientii si a obtinut acces in timp real la raportari si analize detaliate, inlocuind cele 4 aplicatii utilizate anterior cu solutii moderne si scalabile de tip ERP si BI.

Cipcos Mar, producator si distribuitor de materiale pentru constructii din judetul Arges, a inlocuit vechile aplicatii, care erau predispuse erorilor, consumau prea multe resurse si nu faceau fata dezvoltarii companiei, cu solutiile integrate de la Senior Software.

Compania, care are o cifra de afaceri de peste 38 milioane euro, foloseste, in prezent, sisteme flexibile ce permit dezvoltarea afacerii si gestionarea eficienta a tuturor resurselor:

SeniorERP – soft pentru managementul resurselor
SeniorVisualBI – soft pentru analize complexe si raportari detaliate

Cu solutiile ERP si BI, Cipcos Mar are acces in timp real la datele cu privire la stocuri, clienti si furnizori, realizeaza printr-un singur click transferul din materii prime in produse finite si beneficiaza de vizibilitate si control sporit asupra afacerii.

seniorerp si seinorvisualbi au contribuit la optimizarea operatiunilor cipcos mar jul 2022
“Cu noul ERP, am obtinut situatii mult mai clare si precise […] intr-un timp optim.”

”Inainte de a implementa sistemul ERP de la Senior Software, utilizam un program de gestiune si contabilitate care nu mai raspundea nevoilor societatii noastre, aflata in continua dezvoltare. Faptul ca existau 4 aplicatii diferite ne ingreuna foarte mult munca, in sensul ca existau intarzieri in operarea, exportul si verificarea documentelor contabile.

SeniorERP a minimizat acesti timpi de lucru pierduti, oferindu-ne acces la toate informatiile societatii intr-o singura baza de date. Cu noul ERP, am obtinut situatii mult mai clare si precise privind productivitatea fiecarui departament si activitatea pe care o desfasuram, intr-un timp optim.”

a declarat Marius Constantin, Proprietar – Cipcos Mar Complex

Beneficiile obtinute cu ajutorul sistemelor integrate de la Senior Software

Sistemele integrate de la Senior Software s-au pliat pe numeroasele particularitati ale producatorului si distribuitorului Cipcos Mar, atat pentru activitatea de distributie a materialelor de constructii, cat si pentru productia de tigla metalica si uluca metalica.

Prin investitia in solutia ERP pentru managementul activitatii, compania a reusit sa obtina control asupra costurilor, operativitate in zona de vanzare si sa imbunatateasca relatia cu clientii. Sistemul ERP ofera personalului din departamentul financiar acces la instrumente de analiza eficiente, bazate pe termene precise, limite de credit si limite de blocare la vanzare, stabilite de catre managementul societatii.

Cu ajutorul solutiei Business Intelligence, compania poate realiza analize privind evolutia vanzarilor si analize referitoare la profitabilitatea obtinuta pentru un anumit furnizor, pe grupe de produse sau pe produse. Graficele intocmite din aplicatia BI, pe perioade de timp definite, ajuta managementul sa verifice daca au fost atinse targetele impuse pentru a beneficia de bonusuri.

“Sistemul de analiza a datelor BI a venit ca o completare a ERP-ului si ne-a oferit acces rapid la rapoarte si analize, care necesitau un timp mare de lucru in aplicatia veche. Pot spune ca softul BI a fost cireasa de pe tort pentru ca acum avem acces la toate informatiile din ERP, selectand usor si rapid, din interfata aplicatiei, informatiile pe care dorim sa le contina raportul”

a adaugat Marius Constantin

Un pachet complet de solutii software performante

Prin intermediul functionalitatilor date de solutiile ERP si BI, compania a reusit sa eficientizeze timpii de operare, procesele din productie si pe cele din distributie, crescand, totodata, productivitatea angajatilor. Pe langa aceste solutii, Cipcos Mar a achizitionat si sistemele SeniorHR – pentru managementul resurselor umane si SeniorB2C – pentru vanzari online B2C.

Investitia in aplicatia HR a simplificat modul in care businessul gestioneaza aspectele legate de forta de munca, oferind acces rapid si usor atat la informatiile necesare pentru calculul salarial, cat si la numeroase rapoarte cu privire la angajati.

In continuare, prin solutia B2C Ecommerce, distribuitorul urmareste sa creasca vanzarile online, automatizand intregul proces si simplificand toate operatiunile legate de comertul electronic.

cipcos mar a implementat solutiile erp bi b2c si hr de la senior software

Cipcos Mar a inceput colaborarea cu Senior Software ca urmare a feedback-ului pozitiv oferit de unul dintre partenerii companiei, care utiliza deja o solutie oferita de acesta. Implicarea, disponibilitatea si know-how-ul de care a dat dovada echipa furnizorului de sisteme software, dar si posibilitatile de customizare de care dispun solutiile din portofoliu, au venit in completarea deciziei companiei din Arges de a forma un parteneriat cu Senior Software.

Despre Cipcos Mar

Cipcos Mar Complex a fost infiintata in anul 1994 si are ca principale domenii de activitate productia de tigla metalica si uluca metalica si distributia de materiale pentru constructii. Businessul se adreseaza atat persoanelor juridice, cat si celor fizice. Printre furnizorii societatii Cipcos Mar se numara: Wienerberger (Porotherm), Elpreco, Saint Gobain Weber, Rigips, Isover etc. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din judetul Arges cu o echipa formata din peste 190 de angajati.

Despre Senior Software

Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Fondata in 2003, Senior Software a inceput activitatea cu o singura divizie, iar in prezent dispune de 7 divizii prin care implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in cinci locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara) cu o echipa formata din peste 180 de angajati.

Afla mai multe despre solutiile integrate de la Senior Software!

Detalii