Proiect care ar putea ajuta pacientii Spitalelor COVID, realizat cu suportul programatorilor Senior Software

Citeste articolul pentru detalii despre acest proiect

In aceasta perioada, o echipa de programatori din cadrul companiei Senior Software lucreaza alaturi de specialisti de la Electroarges, Dacia si Universitatea din Pitesti la crearea unui ventilator care ar putea ajuta pacientii Spitalelor COVID. Acest proiect, initiat de Electroarges SA, reprezinta o premiera pentru Romania.

sigla-senior-software-site345x120pxO echipa formata din programatori Senior Software, impreuna cu specialisti din cadrul companiei Electroarges, profesori de la Universitatea din Pitesti si ingineri ai companiei Dacia, contribuie la dezvoltarea unui prototip de ventilatoare mecanice – proiect in premiera pentru Romania.

 

Poiectul de cercetare-dezvoltare a pornit la initiativa producatorului de electrocasnice Electroarges SA, in contextul in care un numar mare de unitati spitalicesti din Romania duc lipsa de echipamente medicale. Realizarea la nivel local a unor astfel de aparate destinate pacientilor cu probleme respiratorii grave ar putea rezolva partial aceasta situatie.

Echipamentul electronic de ventilare mecanica se afla in etapa de testare, iar odata finalizata cu succes aceasta faza si obtinerea avizarii de la MapN se va putea demara productia in serie a aparatului.

Odata cu decretarea starii de urgenta generata de pandemia SARS COV 2, am realizat ca putem utiliza capabilitatile si experienta de peste 40 de ani spre sprijinirea comunitatii. Am construit o echipa inedita, formata din profesori universitari, ingineri, manageri si programatori.
Alexandru Sarghe

Alexandru Sarghe

Consilier Dezvoltare Presedinte CA Electroarges
„Alaturi de Dacia si Universitatea din Pitesti, Senior Software si-a aratat interesul de a deveni parteneri in acest proiect. Ii stiam de mult ca un jucator important in piata de solutii software inovatoare si vreau sa le multumesc pe aceasta cale pentru implicarea, profesionalismul si dedicarea de care dau dovada {…}.“
Alexandru Sarghe

Cu o experienta de 17 ani in dezvoltarea de solutii software adaptate cerintelor specifice mediului romanesc, Senior Software are la activ peste 400 de implementari de succes. Senior Software este un furnizor dinamic pe piata de sisteme software, cu o gama completa de solutii de ultima generatie pentru managementul integrat al afacerilor. Cu sedii in Bucuresti, Cluj, Constanta si Iasi, compania se bazeaza pe tehnologii moderne, adaptate nevoilor din piata, si know-how-ul unei echipe de profesionisti.