Descopera functionalitatile ERP pentru Vanzari

Cu SeniorERP urmaresti procesul de vanzare intr-un mod eficient, datorita optiunilor multiple de configurare si urmarire a canalelor de vanzare acoperite. Softul gestioneaza vanzarile directe, din magazinul online, catre marile lanturi de magazine si nu numai.

Sistemul ERP este un instrument intuitiv de gestionare a relatiei cu clientii. Acesta usureaza munca echipelor de vanzari si le faciliteaza accesul la informatii actualizate.

Avantajele SeniorERP pentru Vanzari

Date centralizate

Acces la informatii in timp real despre stocuri, preturi si istoricul clientului

Aplicatie mobila

Integrata nativ cu sistemul ERP, disponibila in web sau pe mobil

Proces de vanzare automatizat

Toate comenzile de clienti ajung direct in aplicatie, indiferent de canalul de vanzare

Profitabilitate maximizata

Focus pe vanzari si mai putin pe taskuri repetitive

Echipa mai eficienta

Prin automatizarea proceselor si acces la date in timp real

Clienti mai fericiti

Functii de CRM si SFA disponibile in web sau pe mobil

ERP Vanzari: Divizii de vanzare

ERP permite impartirea produselor in divizii de vanzare pentru a facilita existenta unei relatii comerciale cu un partener pe mai multe canale de vanzare, pe game diferite de produse, pe liste de preturi diferite, cu termene de plata specifice diviziei.
Vanzari in SeniorERP
Vanzari in SeniorERP

ERP Vanzari: Zone de vanzare

Zonele de vanzare sunt utilizate pentru organizarea si controlul sistemului de vizite la client. In cadrul fiecarei zone de vanzare se planifica structura si durata vizitelor. De asemenea, in cazul rotatiei fortei de vanzari, organizarea clientilor ramane nealterata, reasocierea zonelor de vanzare cu noii agenti comerciali putand fi realizata extrem de rapid, pastrandu-se si istoricul tranzitiilor pentru analize viitoare.

Gestiune Vanzari in SeniorERP

Vezi cum te poate ajuta solutia sa optimizezi fluxurile de lucru din compania ta!

Descarca factsheet!
Vanzari in SeniorERP

ERP Vanzari: Liste de preturi

Gestioneaza eficient preturi in lei sau in valuta, fixe sau in procente de discount / adaos, specifice unui punct de lucru sau unei divizii, permanente sau promotionale, nete sau brute.

ERP Vanzari: Politici comerciale

Stabileste discounturi preferentiale, termene de plata sau limite de credit la nivel de partener si ai siguranta ca acestea sunt preluate automat pe documentele de vanzare. In plus, sistemul ERP scade volumul debitelor neincasate, datorita impunerii de restrictii la vanzare in cazul depasirii unei anumite valori a facturilor neachitate.
Vanzari in SeniorERP

”Pe partea de ERP Mobile, lucrurile au functionat foarte bine si corect din prima clipa. Interfata este foarte prietenoasa si colegii nostri au reusit sa faca fata cu brio. Avem stocurile si comenzile pe care le putem emite din tableta, avem poze cu produse, liste de preturi si multe alte lucruri pe care inainte nu le puteam accesa in showroom. Aplicatia ne ajuta extraordinar de mult.”

Alin Moldovan – Manager Dezvoltare, Viamso

Vezi studiul de caz video!
ERP Vanzari: Vizite si activitati

SeniorERP organizeaza eficient activitatea angajatilor de pe teren si le permite sa fie cat mai productivi.

In aplicatia mobila a sistemului ERP pot fi inregistrate vizitele la clienti, impreuna cu detaliile aferente acestora si activitatile desfasurate. Mai mult, agentul poate primi alerte direct pe telefon, asigurandu-se astfel ca nu rateaza niciun pas.

Vanzari in SeniorERP
ERP Vanzari: Prospectare si clienti potentiali
Primul pas in procesul de vanzare este interactiunea cu potentialul client. SeniorERP pune la dispozitie o aplicatie mobila usor de utilizat, care te ajuta sa inregistrezi direct de pe teren datele de contact si preferintele viitorilor clienti.
Vanzari in SeniorERP
ERP Vanzari: Oportunitati

Odata ce a fost identificat un interes pentru produsele oferite, se poate inregistra in ERP sub forma de oportunitate atasata unui client.

Cu aplicatia mobile, angajatilor din teren le este usor sa adauge date despre oportunitatile aparute si sa le transforme apoi cu un singur click in comenzi ferme de vanzare.

Vanzari in SeniorERP

ERP Vanzari: Serviciu de e-mailing

Cu aplicatia SeniorERP poti sa trimiti si sa primesti e-mailuri, sa urmaresti statusul acestora si activitatea destinatarului si sa automatizezi operatiunile de instiintare de plata in functie de data scadenta.

Creeaza sabloane personalizate direct din sistemul ERP si asociaza adresele de e-mail partenerilor noi sau deja existenti in sistem.

Vanzari in SeniorERP
Vanzari in SeniorERP

ERP Vanzari: Formulare de Marketing

SeniorERP permite configurarea a diferite tipuri de formulare pentru a obtine informatii despre produsele competitiei, satisfactia clientilor, preferintele acestora si nu numai.

Agentii din teren pot completa cu usurinta aceste formulare in timpul vizitelor, direct din aplicatia mobila, instalata pe tableta sau telefon.

ERP Vanzari: Oferta personalizata

Atunci cand potentialul client manifesta interes real pentru produsele companiei, poate fi adaugata in SeniorERP o oferta de vanzare. Aceasta va constitui baza pentru viitoarea comanda ferma, dar nu este un document care sa modifice sau sa rezerve stocul de marfa.
O oferta poate fi adaugata din aplicatia desktop a SeniorERP sau din aplicatia mobila, in timpul vizitei pe teren. Indiferent de modalitatea in care a fost adaugata, oferta ajunge in aceeasi baza de date.

ERP Vanzari: Comanda de vanzare

In SeniorERP comenzile de vanzare pot fi adaugate direct in sistem sau pot avea diferite surse de provenienta: aplicatia mobila a sistemului ERP, sistemul SFA, magazinul online, import din sisteme externe precum CRM.
O comanda de vanzare trece prin mai multe stadii: confirmare, rezervare, picking si finalizandu-se cu unul sau mai multe documente de livrare (avize sau facturi). Se evidentiaza astfel atat stadiul procesului de vanzare, cat si neconformitatile cu cererile clientilor, calitatea aprovizionarii, calitatea vanzarii etc.

ERP Vanzari: Aviz de expeditie

In SeniorERP, una sau mai multe comenzi, partial sau integral, pot fi livrate prin unul sau mai multe avize, urmand ca acestea sa fie facturate ulterior. In plus, poate fi urmarit extrem de usor statusul fiecarei linii de comanda sau aviz.

Mai mult, sistemul ERP permite livrarea catre mai multe puncte de lucru, iar factura se poate realiza cumulat si se transmite catre sediul central.

Vanzari in SeniorERP
ERP Vanzari: Factura de client

Este documentul care incheie prima parte a procesului de vanzari de bunuri si/sau servicii. Daca toti parametrii sistemului au fost setati, emiterea unei facturi consta in selectia clientului, a punctului de lucru, a articolelor facturate si completarea cantitatilor.

Restul informatiilor se completeaza automat pe baza regulilor de business prestabilite. Daca se utilizeaza alte fluxuri de vanzare, factura poate fi un document generat automat in SeniorERP.

Vanzari in SeniorERP
ERP Vanzari: Bonul fiscal

In cazul gestiunilor de tip magazin, gestiunea se poate tine la pret de vanzare, metoda de descarcare este specifica, iar vanzarea se inregistreaza pe bonuri fiscale.

Casa de marcat este folosita ca imprimanta fiscala, iar operarea se efectueaza in proportie de 100% in sistem. De asemenea, se poate emite automat factura la bonul fiscal operat.

Vanzari in SeniorERP
ERP Vanzari: Facturi venituri in avans

Sunt folosite atunci cand doar o parte din valoarea serviciului vandut devine venit imediat, restul distribuindu-se in timp. Similar si pentru exigibilitatea TVA. Pentru livrarea marfurilor pentru care s-a incasat avans se va emite factura care va contine stornarea avansului incasat anterior si articolele vandute.

ERP Vanzari: Retururi

In SeniorERP exista doua posibilitati de introducere a unui retur:

1. Din istoric – In cazul in care tranzactia sursa este deja in sistem, se poate storna partial sau integral orice linie de document asociata clientului selectat. Marfa este reintrodusa in stoc la costul marfii din momentul vanzarii. Nu este necesara nicio informatie suplimentara, toate datele fiind preluate din tranzactia sursa.

2. Retur direct – Atunci cand nu exista in sistem tranzactia sursa, retururile vor necesita completarea manuala corecta a datelor specifice, inclusiv a costului marfii din momentul vanzarii. Pe masura trecerii timpului, aceste situatii devin din ce in ce mai rare, fiind inlocuite de situatiile prezentate la punctul 1.

ERP Vanzari: Vanzari in rate

In cazul vanzarii bunurilor de valori mari, pentru stimularea cererii, exista optiunea de a etapiza platile conform unui grafic generat automat in functie de parametrii setati.

Se poate urmari individual statusul fiecarei scadente si se poate seta modalitatea de contactare dorita.

Vanzari in SeniorERP
Vanzari in SeniorERP

ERP Vanzari: Unificare parteneri

Este un instrument prin care, daca din motive obiective sau subiective, un partener/punct de lucru este introdus de mai multe ori in nomenclator, toate tranzactiile sunt transferate pe unul singur, iar restul de clienti/puncte de lucru inutile sunt sterse.

In urma procesului de unificare, partenerul sursa este sters, iar partenerului destinatie ii sunt adaugate, pe langa proprietatile existente, si asocierile cu diviziile, conturile bancare, contactele, adresele, operatiunile si, dupa caz, autorizatiile partenerului sursa.

Vinde mai mult si mai eficient cu SeniorERP!

Detalii

Companii care si-au automatizat activitatea cu SeniorERP: