Esti client SeniorERP? Login aici
Implementare ERP, CRM, BI, SFA si SCM pentru distributie, productie, servicii si retail

Coriolan Distributie isi creste profitabilitatea cu SeniorERP si SeniorVisualBI

Interviu cu Dl. Ionel Silav, Administrator al companiei Coriolan

 
coriolan logo erp sisteme finalDenumirea companiei: SC Coriolan Impex SRL
Anul infiintarii: 1993
Numar de angajati: 89
Domeniu de activitate: Import si distributie de produse cosmetice, detergenti, produse de curatenie si produse chimice
Cifra de afaceri in 2013: 34,6 mil. RON
Sisteme implementate: ERP pentru managementul afacerii, Business Intelligence pentru analiza si raportare avansata


Senior Software: Cine este Coriolan si care este pozitia companiei pe piata romaneasca?

Ionel Silav, Coriolan: Coriolan Impex SRL este o societate cu capital 100% privat, care isi desfasoara activitatea de distributie produse cosmetice si detergenti de mai bine de 20 de ani, atat pe zona judetelor din regiunea Moldovei, cat si pe raza judetului Brasov.
Incercam sa satisfacem nevoile clientilor nostri cu o gama foarte variata de produse cosmetice, intretinere corporala, detergenti si produse de uz casnic, prin promptitudine, transparenta si preturi competitive.

Senior Software: Ce criterii de selectie ati avut in alegerea solutiilor software si care au fost motivele pentru care ati ales sa colaborati cu Senior Software?

Ionel Silav, Coriolan: Criteriile pe care le-am avut in vedere atunci cand am inceput cautarea unui sistem informatic integrat au fost in primul rand legate de gradul ridicat de customizare a solutiei, existenta unor functionalitati avansate de Business Intelligence si nu in ultimul rand raspunsuri rapide la solicitarile de suport tehnic.
Motivele pentru care am ales sa colaboram cu Senior Software au fost: profesionalismul de care au dat dovada consultantii in toate etapele acestui proiect, intelegerea modelului de business al Coriolan, dar si flexibilitatea in personalizare a solutiei ERP, astfel incat sa acopere necesitatile functionale date de fluxurile reale din companie.

Senior Software: Care erau problemele/situatiile cu care se confrunta afacerea dumneavoastra atunci cand ati decis implementarea unui sistem integrat de gestiune a afacerii?

Ionel Silav, Coriolan: Situatiile care au dus la necesitatea implementarii unei solutii integrate au fost multiple, de la lipsa transparentei informatiilor inscrise in facturile de vanzare emise catre clienti (pret de lista, reduceri comerciale acordate) pana la complexitatea extragerii datelor referitoare la vanzari sau imposibilitatea urmaririi cheltuielilor pe centre de cost.

Senior Software: De ce ati ales sistemul ERP de la Senior Software?

Ionel Silav, Coriolan: Alegerea SeniorERP a fost facuta avand in spate experienta de lucru cu alte sisteme integrate existente la ora actuala pe piata de software din Romania. De asemenea, foarte importanta a fost structura inteligenta si interfata prietenoasa a sistemului ERP – aspect important in opinia mea, pentru ca ii permite utilizatorului final sa isi insuseasca mai rapid pasii pe care ii are de facut in aplicatie.

Senior Software: Care sunt motivele pentru care ati ales sa implementati si solutia de Business Intelligence?

Ionel Silav, Coriolan: O solutie de Business Intelligence este un “must have”, indiferent de sistemele de gestiune deja utilizate in companie. O solutie BI performanta are un aport de plus valoare foarte mare, pentru ca iti permite sa iei decizii clare pentru companie, in baza unor date acurate.

Senior Software: Ce indicatori urmariti cu ajutorul solutiei SeniorVisualBI si cum va ajuta in activitatea de zi cu zi?

Ionel Silav, Coriolan: Indicatorii urmariti cu ajutorul solutiei SeniorVisualBI sunt multipli si in corespondenta stransa cu departamentul care ii monitorizeaza. Cei mai importanti se refera la partea de vanzari, cum ar fi cifra de afaceri totala/pe clienti, adaos comercial, costuri de achizitie, reduceri comerciale acordate, dar si la partea de costuri impartite pe centre de cost.

Senior Software: Cat de important credeti ca este un sistem informatic integrat pentru o companie din domeniul dumneavoastra si ce sfaturi i-ati da unui manager care doreste sa implementeze o solutie integrata pentru managementul afacerii?

Ionel Silav, Coriolan: Daca stam sa analizam fluxurile de informatii din cadrul unei companii care activeaza in sectorul privat la ora actuala, ne dam seama ca un sistem informatic integrat este indispensabil. Cu ajutorul unui astfel de sistem compania creste si evolueaza, iar in lipsa lui, e ca si cum ne-am intoarce in epoca de piatra.
Cel mai important sfat este sa isi stabileasca foarte clar nevoile curente si ce isi doreste sa obtina de la un sistem integrat. Trebuie sa aiba un plan de dezvoltare pe minim 5 ani si sa stabileasca ce probleme sau lipsuri vrea sa acopere cu o astfel de solutie software. In luarea unei decizii cu privire la implementarea unui ERP, un manager trebuie sa se adreseze partenerilor sai de afaceri care au deja o solutie de tip ERP si sa se familiarizeze cu o astfel de platforma. Acesta este primul pas care trebuie facut, astfel incat sa poata stabili foarte clar ce nevoi are de la o solutie software.

 

Vrei sa afli mai multe detalii?