Directorul financiar al Halewood Wines Romania considera ca a evitat pierderi de zeci de mii de euro cu solutia CPM

Interviu cu domnul Ionut Podariu, Director Financiar Halewood Wines Romania

Nu imi vine sa cred cat timp pierdeam inainte si cat de multe as fi putut sa realizez daca nu eram blocat in prelucrari de date.
Ionut Podariu

Ionut Podariu

Director Financiar Halewood Wines Romania

Halewood Romania este cea mai mare companie exportatoare de vinuri romanesti in Marea Britanie si face parte din Grupul International Halewood, fondat in 1978. Cu o experienta de peste 19 ani si o cifra de afaceri de aproape 20 milioane RON in 2015, Grupul Halewood Romania detine peste 350 ha in cele mai importante regiuni viticole ale Romaniei si este formata din patru divizii specializate in: gestionarea culturilor de vita de vie, productia si comercializarea de vinuri pe piata interna si export. Totodata, compania este unul dintre cei mai mari importatori de vinuri din tara,  distribuind cele mai renumite branduri de vin din toate colturile lumii.

Recent, Halewood Wines Romania a implementat solutia CPM pentru bugetare, raportare si analiza de la Senior Software, cu ajutorul careia a reusit sa evite pierderi de zeci de mii de euro, sa reduca timpul alocat prelucrarii si organizarii datelor in vederea realizarii de analize si rapoarte si nu numai. Directorul financiar al companiei ne-a vorbit despre  motivele alegerii unui astfel de sistem, cum s-a desfasurat procesul de selectie si ce beneficii a adus solutia CPM.

Directorul financiar al Halewood Wines Romania considera ca a evitat pierderi de zeci de mii de euro cu solutia CPM
Va rog sa ne spuneti cateva cuvinte despre Halewood Wines. Care este pozitia companiei pe piata si care a fost evolutia financiara din ultima perioada?

Ionut Podariu: Grupul Halewood Romania detine divizii specializate in gestionarea culturilor de vita de vie, precum si productia si distributia de vinuri. Comercializam vinuri de calitate inalta pe piata interna si catre export, in special in Marea Britanie. De la an la an, compania noastra a crescut constant, atat din punct de vedere al volumelor vandute, cat si a gamei sortimentale.

Halewood Wines Romania este unul dintre cei mai mari importatori de vinuri din tara, distribuind cele mai renumite branduri de vin din toate colturile lumii.
SeniorERP
Care au fost motivele care v-au determinat sa implementati o solutie CPM?

Ionut Podariu: Provocarile pietei vinurilor sunt multe si nu exista loc pentru eroare. Activitatea noastra implica mult studiu si cercetare a preferintelor consumatorului, iar pozitionarea pe piata este extrem de importanta pentru succesul afacerii. Toate acestea sunt sustinute printr-un control financiar riguros si prin monitorizarea indicatorilor de performanta. Astfel, suntem frecvent nevoiti sa luam decizii cu impact mare pentru organizatie. Lipsa de informatii in timp real si efortul de prelucrare manuala a rapoartelor au stat la baza deciziei de a implementa sistemul CPM de bugetare si management al performantei.

Ce criterii ati avut in vedere atunci cand ati cautat o solutie de bugetare?

Ionut Podariu: Nevoile noastre in aria de raportare si scenarii de business au fost multe, de la integrarea cu mai multe baze de date, consolidarea informatiilor la nivel de Grup (Halewood Grup Romania), pana la posibilitatea de analiza in detaliu a datelor. Practic, ne doream o imagine reala a evolutiei fiecarei companii, dar si a grupului, prin eliminarea tranzactiilor intercompany.

SeniorERP
Care au fost motivele pentru care ati ales solutia CPM oferita de Senior Software?

Ionut Podariu: Am ales mai mult un pachet decat o solutie in sine, iar cand spun “pachet” ma refer la faptul ca am ales Senior Software – solutia tehnica, Senior Software – echipa de profesionisti si Senior Software – consultanta de business. Alegerea a fost relativ usoara, iar sistemul a fost personalizat cu succes pe specificul proceselor si structurilor noastre de date, fiind foarte flexibil.

Care au fost principalele beneficii pe care le-ati obtinut in urma utilizarii solutiei CPM?

Ionut Podariu: In primul rand, sistemul CPM ne-a ajutat sa economisim aproximativ 50% din timpul zilnic cu organizarea si prelucrarea datelor, timp pe care il directionam acum catre analiza informatiilor si imbunatatirea indicatorilor de performanta. Eliminand munca manuala de prelucrare, echipa are acum timp sa analizeze datele si sa se concentreze pe imbunatatirea indicatorilor. Rapoartele oferite de solutia CPM de la Senior Software ne-au ajutat sa evitam pierderi de zeci de mii de euro. Totodata, sistemul ne ajuta in procesul de crestere a business-ului prin vizibilitatea pe care o avem asupra activitatilor care merg bine sau mai putin bine in cadrul Grupului Halewood.

SeniorERP
Sistemul CPM ne-a ajutat sa economisim aproximativ 50% din timpul zilnic cu organizarea si prelucrarea datelor, in timp ce rapoartele oferite de solutie ne-au ajutat sa evitam pierderi de zeci de mii de euro.
Ionut Podariu
Director Financiar Halewood Wines Romania
Ce sfaturi i-ati da unui manager care nu are inca o solutie de bugetare & raportare de tip CPM si foloseste in continuare instrumente precum Excel?

Ionut Podariu:  Diferenta dintre modul vechi de lucru – cu Excel – si solutia CPM este uriasa. Nu credeam ca poate exista o solutie care sa imi simplifice munca si, in baza obisnuintei, eu si colegii mei schimbam Excel-uri de la unul la celalalt. Uitandu-ma in urma, nu imi vine sa cred cat timp pierdeam inainte sa utilizam solutia CPM de la Senior Software si cat de multe as fi putut sa realizez daca nu eram blocat in prelucrari de date.

Halewood Wines Romania a implementat solutia CPM pentru bugetare, raportare si analiza de la Senior Software, cu ajutorul careia a reusit sa evite pierderi de zeci de mii de euro.

Alte interviuri