Light Candel Art si-a organizat depozitele si a scazut cu 30% timpul de procesare comenzi cu sisteme de la Senior Software

Citeste articolul pentru detalii despre beneficiile aduse de solutiile ERP, BI si WMS distribuitorului Light Candel Art

Compania Light Candel Art a imbunatatit procesele logistice si a optimizat fluxurile de lucru cu sisteme integrate de la Senior Software. Astfel, distribuitorul de lumanari a eliminat situatii precum lipsa accesului in timp real la date de interes si a vizibilitatii asupra produselor din depozit, problemele legate de stoc, dar si cele privind acuratetea si timpii de pregatire a comenzilor.

Light Candel Art, companie din Ilfov care se ocupa de distributia de lumanari si candele, a eficientizat toate procesele de business si a redus timpul de preluare si pregatire comenzi, utilizand softuri performante de tip ERP, BI si WMS. Anterior implementarii acestor sisteme, distribuitorul nu avea acces la informatii actualizate, spatiile de depozitare nu erau optimizate si nici nu putea estima cu precizie necesarul de stoc. Din aceste motive, compania intampina dificultati in a gestiona atat miscarile unui volum in crestere de marfuri, cat si comenzile clientilor, iar oferta nu putea fi sincronizata cu cererea din piata.

In plus, strategiile de crestere a afacerii nu erau fezabile deoarece se bazau pe rapoarte emise cu intarziere si pe analiza unor date incomplete sau lipsite de acuratete. Aceste aspecte influentau negativ satisfactia clientilor, gradul de productivitate al angajatilor si, implicit, planurile de dezvoltare ale distribuitorului, fapt pentru care compania a investit intr-un pachet de sisteme integrate.

SeniorERP sistem ERP de gestionare resurse, SeniorVisualBI soft BI de raportare si analiza date si WMS soft management depozit, de la Senior Software, sunt solutiile care au facut posibile gestionarea optima si dezvoltarea afacerii Light Candel Art. Compania, a carei cifra de afaceri este de 125 de milioane RON, a obtinut astfel un flux de lucru bine organizat si neintrerupt, incepand de la preluarea comenzilor de client si pana la livrarea coletelor, eficientizand timpii petrecuti pe diferite operatiuni si asigurand acuratetea datelor. Aceste aspecte au dus la imbunatatirea productivitatii angajatilor si procesarea corecta si intr-un timp mai scurt a comenzilor, determinand prin urmare cresterea vanzarilor si multe alte beneficii.

SeniorERP

“Solutiile de la Senior Software ne-au ajutat sa depasim dificultatile din ultimii ani. De exemplu, in perioada pandemiei s-a micsorat capacitatea de productie a furnizorilor, iar noi trebuia sa asiguram marfa, sa estimam cererea, sa avem un spatiu optim pentru stocare si sa pregatim cat mai repede comenzile, iar sistemele software ne-au ajutat in acest sens. BI-ul, pe baza datelor din ERP despre preturi, vanzari, furnizori, clienti, ne-a ajutat sa facem niste previziuni cat mai precise si sa asiguram necesarul de stoc intr-o perioada in care nu prea mai puteai estima nimic. WMS a permis organizarea optima a depozitelor si reducerea, cu cel putin 30%, a timpului de pregatire comenzi. In anul urmator implementarii WMS, cam cu acelasi numar de angajati, am avut o cifra de afaceri cu 40% mai mare si tot atunci am crescut si profitul, aspecte ce nu ar fi fost posibile fara acest soft.

Noi ne-am obisnuit deja cu provocarile din piata si cred ca putem gestiona eficient orice situatie cu aceste softuri. Sistemele Senior Software sunt perfecte pentru afacerea noastra si fara ele nu cred ca am mai putea functiona”

Ciprian Zeca, Director Economic – Light Candel Art

Compania realizeaza in general vanzare de tip B2B, insa o parte din venituri vin si din comercializarea produselor catre persoane fizice prin canalele de vanzari online. Cu ajutorul sistemului de Business Intelligence, distribuitorul poate analiza datele din ERP pentru a urmari situatia detaliata a vanzarilor si nu numai. Vanzarile pot fi defalcate pe grupe de produse, furnizori, tipuri de clienti si alte criterii de interes. Totodata, distribuitorul poate emite previziuni cat mai exacte privind cererea si necesarul de stoc, chiar si cu cateva luni inainte, si beneficiaza de o vedere clara asupra intregii afaceri. Asadar, rapoartele si analizele din BI au ajutat, si ajuta in continuare, factorii de decizie sa contureze si sa puna in aplicare cele mai eficiente strategii pentru dezvoltare a afacerii.

Sistemul WMS este conectat cu solutia pentru managementul resurselor companiei, soft ERP ce, la randul lui, este integrat cu platformele de vanzari online. Datorita legaturilor dintre sisteme, preluarea comenzilor de client si transmiterea lor catre depozit, spre a fi pregatite pentru livrare, se desfasoara fara intreruperi si fara erori.

light candel art utilizeaza cu succes sisteme erp bi si wms 2

Cu ajutorul WMS-ului, operatorii din depozit au devenit mai productivi, lucrand eficient si intr-un mod mai organizat, ca urmare a optimizarii spatiului si datorita faptului ca pot identifica rapid si corect produsele in timpul procesului de picking. Aceste aspecte au contribuit la desfasurarea operatiunilor logistice intr-un timp optim si la imbunatatirea gradului de satisfactie atat in randul angajatilor, cat si al clientilor.

”Fara WMS probabil am fi avut multi clienti nemultumiti. Softul ne arata in orice moment unde avem fiecare articol si cantitatile de care dispunem. Inainte de acesta, erau situatii in care marfa se pregatea pana la ora 9 sau 10 seara, iar acum nici in plin sezon nu se depaseste ora 7, rareori se ajunge la 7.30, ceea ce inseamna o presiune mai mica pe angajati. Vrem ca oamenii sa vina la munca cu placere si WMS-ul a ajutat mult si in privinta acestui lucru. Pana si aceia dintre ei care au fost mai reticenti la implementare, la scurt timp s-au declarat foarte multumiti.

Dupa cum era de asteptat, imediat dupa implementare a fost o descrestere in vanzari, care a durat maxim 2-3 saptamani, insa, dupa ce angajatii s-au obisnuit cu softul WMS, pickerii capatand experienta extrem de repede in folosirea acestuia, cresterea vanzarilor a fost exponentiala.”

Ciprian Zeca
Director Economic - Light Candel Art

Rezultatele obținute de Light Candel Art sunt prezentate detaliat in studiul de caz video:

VIDEO – Studiu de caz Light Candel Art

Despre Light Candel Art

Light Candel Art a fost infiintata in 2008 si comercializeaza candele, lumanari, betisoare parfumate si uleiuri aromate, distributia acestora realizandu-se, in general, catre marile magazine si hipermarketuri din Romania. Compania comercializeaza atat produse LCA, cat si Bispol, Bolsius si nu numai. Firma dispune de un spatiu cu o capacitate de 10.000 de paleti, un personal de 70 de angajati si un portofoliu de produse cu 1.000 de SKU-uri. Ca si canale de vanzare online, acesta utilizeaza: lca.ro si trada.ro.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in 5 locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara), avand o echipa de peste 200 de angajati.

Afla mai multe despre solutiile integrate de la Senior Software!

Detalii