Sipex Company: ”De aproape 10 ani suntem parteneri Senior Software si am simtit din plin toate beneficiile acestei colaborari”

Citeste articolul pentru detalii despre beneficiile aduse de solutiile ERP, BI, SFA si B2B distribuitorului Sipex Company

Sipex Company si-a optimizat si dezvoltat afacerea cu ajutorul unor softuri performante, compania urmand sa deschida noi puncte de lucru, sprijinita de furnizorul de software ales. De aproape 10 ani, businessul Sipex este gestionat prin intermediul sistemelor integrate de la Senior Software, reusind in acest timp sa devina unul dintre cei mai mari distribuitori de materiale de constructii din Romania. Vizibilitate completa asupra afacerii, economii majore de timp si control asupra costurilor sunt doar cateva dintre beneficiile obtinute de companie cu solutiile alese.

Sipex Company, distribuitor de top de materiale pentru constructii, isi gestioneaza afacerea cu ajutorul unui pachet de sisteme flexibile si integrate, de la Senior Software. Implementate in 2014, softurile i-au permis businessului sa se extinda si sa isi consolideze pozitia pe piata. In prezent, Sipex Company dispune de 12 centre logistice, un parc auto cu circa 200 de autovehicule, o cifra de afaceri de 59 de milioane de euro si are in plan deschiderea unor noi puncte de lucru. In plus, din 2022, actiunile Sipex au inceput sa fie tranzactionate in piata AeRO, distribuitorul avand in plan transferul in piata principala a Bursei de Valori Bucuresti si continuarea dezvoltarii cu sustinerea sistemelor furnizate de catre Senior Software.

Sistemele integrate utilizate de catre Sipex Company sunt:

sisteme-software-erp-bi-sfa-b2b-implementate-in-cadrul-sipex-company

“De cand am implementat SeniorERP, timpii s-au imbunatatit pe toata linia operationala. Am eficientizat fiecare transport si tinem sub control costurile privind consumul de combustibil. Intotdeauna putem analiza cu atentie daca, ce, cand sau cat trebuie sa comandam, in functie de rotatia pe care ne-o dorim si de alte criterii. Pentru noi, lucrul cel mai important este obtinerea rapoartelor in timp real cu SeniorVisualBI, care este o solutie magnifica. Putem urmari vanzarile pe agent, pe zona, pe tip de produs si putem vedea profitabilitatea pe agent, pe punct de lucru si nu numai.

Sistemele s-au potrivit perfect pe cerintele noastre. Au trecut deja in jur de 10 ani de cand suntem parteneri Senior Software si ma bucur ca am facut aceasta alegere. Am simtit din plin toate beneficiile acestei colaborari. Este dovedit faptul ca Senior Software ne-a ajutat foarte mult in dezvoltarea noastra. Dorim in continuare sa ne dezvoltam, noi intentionam sa deschidem si alte puncte de lucru si cu siguranta vom gasi in partenerul nostru sprijin pentru atingerea acestor noi obiective.”

Costin Gheorghe, Director Economic – Sipex Company

Anterior parteneriatului cu Senior Software, gestionarea integrata a afacerii era dificil de realizat de catre distribuitor. Majoritatea proceselor din companie se desfasurau manual, mod de lucru ce consuma prea multe resurse si era predispus erorilor. Odata cu automatizarea proceselor de business, data de utilizarea solutiilor integrate furnizate de Senior Software, Sipex Company a reusit sa depaseasca provocarile cu care se confrunta si multe alte afaceri din Romania. Primele beneficii au putut fi observate de catre distribuitor la scurt timp dupa implementare. De-a lungul timpului, compania a continuat sa obtina imbunatatiri semnificative pe toate segmentele de business.

Cu sistemele Senior Software, Sipex Company gestioneaza integrat afacerea si se poate conforma cu succes cerintelor fiscale, inclusiv la cele ce fac referire la Declaratia 406 (SAF-T). Cu SeniorERP, Sipex poate realiza rapid operatiunile de facturare de la orice punct de lucru pentru partenerii de tip B2B si poate urmari usor situatia incasarilor.

beneficii-obtinute-de-sipex-company-in-urma-implementarii-sistemelor-software

In plus, sistemul ERP ii ofera distribuitorului si posibilitatea de blocare a vanzarii catre partenerii care au intarzieri la plata sau depasiri ale limitei de credit, ceea ce contribuie la scaderea procentului de facturi neincasate.

De asemenea, managerii Sipex au vizibilitate in timp real atat asupra operatiunilor din companie si asupra stocurilor, cat si in ceea ce priveste fluctuatia preturilor. Compania a obtinut in acest mod control asupra costurilor si a modului in care sunt utilizate resursele. Analizele si rapoartele din BI ii permit distribuitorului sa cunoasca in detaliu situatia din companie si sa traseze cele mai potrivite directii de business. Si activitatea echipei de vanzari a fost simplificata si optimizata considerabil cu ajutorul sistemului SFA, fiind posibila cresterea productivitatii si a performantelor agentilor din teren. Pe de alta parte, solutia de ecommerce B2B a dus la cresterea satisfactiei partenerilor si la imbunatatirea relatiei comerciale cu acestia.

”Implementarea SFA-ului ne-a ajutat foarte mult, ne-a usurat si eficientizat enorm activitatea. Agentii nostri merg in teren si pot vedea pe tableta, in timp real, situatia stocurilor, pot face rezervari de stoc si pot lansa rapid comenzi. Apoi, operatorii preiau comenzile respective, genereaza dispozitiile de livrare catre gestionari, iar marfa este pregatita si incarcata in masini, dupa care sunt generate avizele de insotire marfa sau facturile. Tot acest proces poate dura mai putin de 24 de ore. Astfel, echipa de vanzari a putut sa isi mareasca numarul de vizite la clienti si sa lanseze comenzi mai mari.
Si solutia B2B a adus un plus important in businessul nostru. Foarte multi parteneri au fost incantati sa isi poata vedea in orice moment statusul comenzilor, care este cantitatea comandata, soldul, preturi setate. Ei pot lansa comenzi direct in aplicatie, pot vedea cand este data scadenta si pot efectua simplu si rapid platile.”

Costin Gheorghe
Director Economic - Sipex Company

Rezultatele obtinute de distribuitor, cu ajutorul sistemelor Senior Software, pot fi vizualizate in studiul de caz video:

VIDEO – Implementare software Sipex Company

Despre Sipex Company

Sipex Company ofera produse si solutii complete pentru domeniul constructiilor, avand o experienta pe piata de peste 26 de ani si dispunand de un personal format din 300 de angajati. Sipex Company ocupa locul 2 in distributia de materiale si finisaje pentru constructii la nivel national, vanzarea realizandu-se prin intermediul a 3 canale: retail traditional, B2B si online. Printre brandurile distribuite de Sipex se numara: Ceresit, Rigips, Isover, Weber, Cesarom, Swisspor, Austrotherm, Baumit si multe altele.

Despre Senior Software

Senior Software este furnizor si dezvoltator de sisteme software performante pentru managementul integrat al afacerilor. Fondata in 2003, compania a realizat peste 500 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii. Senior Software implementeaza sisteme ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in cinci locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara) cu o echipa formata din circa 200 de angajati.

Afla mai multe despre solutiile integrate de la Senior Software!

Detalii