Sustinut de sistemele Senior Software, producatorul Mirdatod si-a dezvoltat afacerea si estimeaza o cifra de afaceri de 20 milioane euro

Citeste articolul pentru detalii despre beneficiile aduse de solutile SeniorERP si SeniorVisualBI companiei Mirdatod

Producatorul de branzeturi, Mirdatod Prod, a dezvoltat afacerea si a avut o evolutie impresionanta de cand foloseste ERP si BI de la Senior Software. In ultimii 4 ani, compania a redus semnificativ timpii de lucru si costurile si a obtinut acces in timp real la informatii cheie. Sustinut de sisteme moderne pentru managementul afacerii, producatorul a deschis o noua fabrica, a inclus noi produse in portofoliu si a format parteneriate avantajoase, estimand o cifra de afaceri de 20 milioane euro pentru 2022.

Implementarea sistemelor ERP si BI de la Senior Software a avut un impact major asupra companiei Mirdatod Prod, producatorul brandului ”Telemea de Ibanesti”, afacere detinuta de fratii Mircea si David Todoran. Activitatile de vanzare si productie au fost extinse si se desfasoara mult mai eficient datorita pachetului de solutii scalabile si usor de folosit – SeniorERP si SeniorVisualBI, achizitionat in urma cu 4 ani.

Activitatea producatorului si distribuitorului de branzeturi si alte derivate din lapte a inceput in anul 1995, ca o afacere de familie. In urma dezvoltarii constante a businessului, precum si a schimbarilor din piata, au aparut si numeroase dificultati, in special in ceea ce priveste accesul la informatii. Dupa achizitia sistemelor performante pentru managementul integrat al afacerii, compania a reusit sa solutioneze provocarile intampinate si sa inregistreze beneficii neasteptate in productie si vanzari. Producatorul a obtinut acces instant la informatii esentiale, vizibilitate si control sporit asupra intregii afaceri, reducand considerabil costurile si timpii de lucru.

Sustinut de sistemele Senior Software, producatorul Mirdatod si-a dezvoltat afacerea si estimeaza o cifra de afaceri de 20 milioane euro
“E o diferenta de la cer la pamant fata de modalitatea de lucru de dinainte.”

”Problemele incepeau cand ceream situatii financiare, contabile, situatii din care trebuia sa extragem vanzarea pe clienti / parteneri / articole, valorica sau cantitativa, sa putem face o analiza pe produsele care nu sunt vandabile, sa le inlocuim cu cele care se vor vinde mai bine.

In momentul de fata, cu ERP de la Senior Software, lucrurile sunt mult mai facile, situatiile si informatiile vin mult mai repede. Am implementat inclusiv preluarea comenzilor pe tableta, fapt care permite transmiterea si vizualizarea stocurilor in timp real. Sistemul este de mare ajutor si in zona de productie pentru ca ne ofera, in doar cateva zeci de secunde, date despre materii prime, consum, cantitati si despre absolut orice din productie. E o diferenta de la cer la pamant fata de modalitatea de lucru de dinainte”

a declarat David Todoran, Administrator Mirdatod Prod.

”Remedierea problemelor e facuta mult mai rapid si prin costuri mult diminuate”

Mirdatod Prod detine 2 fabrici (in Ibanesti si Reghin), unde se proceseaza zilnic 80.000 litri de lapte colectat de la peste 4.000 de fermieri din zona judetului Mures. Datorita parteneriatului cu Senior Software, producatorul identifica usor problemele si reactioneaza imediat spre remedierea oricarei situatii din fabrici, economisind timp si bani.

Totodata, solutiile ERP si BI au permis eliminarea transmiterii de documente fizice, gestionarea integrala a productiei si obtinerea trasabilitatii complete, de la materie prima si pana la produs finit.

“Foarte importante, sau poate chiar mai importante, sunt beneficiile pe care le inregistram in zona de productie. Aici, orice greseala de metoda de lucru, de tehnologie, de orice, se poate vedea intr-o ora si in urmatoarea ora se pot lua masuri. Fara un astfel de soft, deciziile se iau peste o saptamana, doua sau chiar peste o luna, timp in care compania pierde bani. Acum, remedierea problemelor e facuta mult mai rapid si prin costuri mult diminuate

a completat David Todoran

Vezi studiul de caz video!

Solutii moderne pentru extinderea afacerii si cresterea vanzarilor

Sistemele SeniorERP si SeniorVisualBI au inlocuit vechiul soft din companie, atunci cand echipa Mirdatod Prod a realizat ca afacerea are nevoie de solutii capabile sa sustina, fara probleme, tot ceea ce presupunea extinderea businessului. In momentul implementarii, asteptarile producatorului privind sistemele Senior Software, erau legate de automatizarea operatiunilor de planificare si gestionare resurse, dar si de raportare si analiza.

”SeniorVisualBI ne-a influentat doar pozitiv. Cand am dorit o colaborare cu un presupus partener, am putut realiza o analiza rapida a capacitatii de productie vs. productia solicitata, a capabilitatii de a colecta mai multa materie prima, de a angaja mai multe persoane si de a obtine o productie mai mare. Inclusiv decizia de a construi o alta fabrica, cea de la Reghin, s-a bazat foarte mult pe analiza si informatiile din BI. Pe baza lor am construit un proiect, am tinut cont de discutiile cu potentialii clienti, de cerintele din piata si am dezvoltat si o gama de produse acidofile.
Ii sfatuiesc pe cei care au ca tel extinderea afacerii sa foloseasca solutiile smart. Cred ca este imposibil sa ai o imagine cat mai complexa asupra companiei fara un soft performant. In urma cu 4 ani nu vedeam atat de multe oportunitati si atat de multe informatii obtinute intr-un timp asa de scurt. Acum, sigur ca vedem adevarata valoare a acestui soft.”
David Todoran
Administrator Mirdatod Prod

Cu o cifra de afaceri de 13,5 milioane euro in 2021, producatorul si-a impus ca target, pentru anul in curs, o crestere de aproape 50%, iar pe baza rezultatelor obtinute in ultimele luni, cu ajutorul solutiilor Senior Software, acesta considera ca isi va indeplini obiectivul setat. De asemenea, in prezent, echipa din Mures lucreaza la un brand comun cu o companie americana, urmand ca produsele din fabricile Mirdatod Prod sa ajunga si pe piata din SUA.

Despre Mirdatod Prod

Mirdatod Prod produce si distribuie branzeturi si alte produse lactate, compania devenind cunoscuta pe piata din Romania prin produsul ”Telemea de Ibanesti” (singurul produs romanesc cu atestat DOP, caracteristica recunoscuta la nivel european). Productia se realizeaza prin fabricile din Ibanesti si Reghin, dupa retete traditionale. Compania are 185 de angajati, iar produsele (cascaval, branza de burduf, unt, chefir etc.) sunt comercializate atat local, cat si in afara granitelor tarii.

Despre Senior Software

Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din Romania cu un pachet complet de solutii integrate. Fondata in 2003, Senior Software a inceput activitatea cu o singura divizie, iar in prezent dispune de 7 divizii prin care implementeaza sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce si Hardware. Compania isi desfasoara activitatea in cinci locatii din Romania (Bucuresti, Constanta, Cluj, Iasi, Timisoara) cu o echipa formata din peste 180 de angajati.

Afla mai multe despre solutiile integrate de la Senior Software!

Detalii