Pot implementa un ERP daca nu am un departament de IT?

Pentru a se dezvolta cu succes pe o piata competitiva, o companie, indiferent de dimensiunile ei, trebuie sa fie rapida si eficienta.

Astfel, odata cu nevoia de eficienta apare si nevoia unui sistem de management al resurselor intreprinderii. Pentru a functiona in conditii optime, acesta are nevoie de o infrastructura IT pe masura. Insa, cu un ERP in regim SaaS (Online), o companie se poate bucura de avantajele unei aplicatii complexe fara sa se suprasolicite din punct de vedere al infrastructurii IT.

Pot implementa un ERP daca nu am un departament de IT?

ERP SaaS (Online) este o formula de livrare noua, cu ajutorul careia datele si functionalitatile ERP-ului pot fi accesate in timp real, din orice locatie, pe baza de drepturi de acces la nivel de utilizator. Stocarea datelor si managementul infrastructurii de tip server revin integral in responsabilitatea furnizorului de software.

ERP-ul Online este o alternativa atractiva prin modelul de licentiere: poti beneficia de o reducere a investitiei initiale de ordinul miilor sau zecilor de mii de EURO.

In concluzie, principalele avantaje ale unui ERP SaaS ( Online ) sunt:

  • Reducerea investitiei initiale in achizitionarea unui sistem;
  • Mobilitatea oferita de utilizarea sistemului online;
  • Costuri lunare predictibile;
  • Externalizarea unor servicii costisitoare de mentenanta IT;
  • Mentenanta si upgrade-ul ERP-ului sunt incluse in abonamentul lunar.