Gestioneaza obligatiile declarative si de plata, mai simplu si mai eficient!

Afla cine, cand si unde se depun Declaratiile 394, 390, 300 si Intrastat

Gestioneaza obligatiile declarative si de plata, mai simplu si mai eficient!

Cu SeniorERP te incadrezi in termenele limita

Gestionarea documentelor de business si indeplinirea la timp si in mod corect a obligatiilor legale cu referire la formulare informative si declaratii fiscale – sunt elemente esentiale pentru fiecare companie.
In contextul actual, cand tot mai multe operatiuni se realizeaza de la distanta, completarea si depunerea declaratiilor online nu ar trebui sa reprezinte un factor de stres sau o activitate care sa-ti consume mai mult timp decat este necesar.

Care sunt avantajele pe care le ofera SeniorERP in depunerea declaratiilor cerute de ANAF?

Declaratiile

pot fi verificate, generate si exportate din doar cateva clickuri

Atentionari

cu privire la termenele limita pentru depunerea declaratiilor.

Datele

necesare completarii formularelor sunt preluate automat din ERP.

Care sunt declaratiile pe care le regasesti in sistemul ERP?
1. Declaratia 394

Este o declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national.

Se depune pana in data de 30 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare, declarate pentru depunerea decontului (luna, trimestrul etc.) Daca perioada de raportare este luna calendaristica, termenul de depunere a declaratiei pentru luna ianuarie este pana la data de 28, respectiv 29 februarie.

Declaratia 394 se depune la ANAF de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania, care trebuie sa declare livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile de bunuri/servicii realizate pe teritoriul Romaniei catre/de la orice persoana.

2. Declaratia Intrastat

Este o declaratie statistica privind comertul de bunuri intre tarile din UE care se depune lunar, pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei de referinta.

Declaratia Intrastat se depune la INS de catre operatorii economici ale caror introduceri si/sau expedieri de bunuri din/catre statele membre UE depasesc pragurile valorice stabilite pentru anul de referinta.

3. Declaratia 390

Este o declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare care se depune se depune lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare unei luni calendaristice.

Declaratia 390 se depune la ANAF de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care realizeaza operatiuni intracomunitare.

4. Declaratia 300

Formular pentru Decont de taxa pe valoarea adaugata (TVA), care se depune lunar, trimestrial, semestrial sau anual, in functie de tipul contribuabilului, pana la data de 25 inclusiv a lunii care urmeaza perioadei de referinta.

Declaratia 300 se depune la ANAF, de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cum te ajuta un sistem ERP?

Un sistem integrat de tip ERP iti permite gestionarea mult mai eficienta a activitatilor financiar-contabile. Majoritatea inregistrarilor contabile sunt generate automat, iar accesul la datele si documentele care te intereseaza se realizeaza imediat. Cu ajutorul unui ERP obtii beneficii precum:

Costuri reduse si acuratete crescuta a datelor.

Transparenta completa asupra operatiunilor.

Calcule realizate in mod automat.

Economii majore de timp.

Eliminarea erorilor si intarzierilor.

Eliminarea riscului de sanctionare contraventionala.

Ce iti ofera in plus SeniorERP?

SeniorERP este un sistem ERP 100% romanesc cu rezultate imediate si implementare rapida, perfect adaptat legislatiei financiar-contabile si care se pliaza usor pe particularitatile afacerilor locale. In plus, este usor de utilizat si personalizat si este prevazut cu functionalitati moderne pentru zona de contabilitate.

Alegerea unui sistem ERP integrat reduce costurile pentru ca:

Plan de conturi

a carui structura este definita in concordanta cu legislatia romaneasca.

Note contabile

generate automat pe baza formularelor predefinite in sistem.

Alerte si notificari

care te ajuta sa depui la timp declaratiile si sa eviti sanctiunile.

Actualizari la distanta

realizate ori de cate ori apar modificari legislative.

Descopera beneficiile pe care ti le poate aduce o solutie integrata pentru managementul afacerii!

Solicita o demonstratie personalizata!